În cazul tragicului accident de la Câmpina, din aprilie anul trecut, ar putea fi schimbată încadrarea juridică. Autoarea accidentului riscă până la 20 ani închisoare!

Actualitate (Categoria articolului)

Pe 7 aprilie 2022, Câmpina era șocată de un accident rutier, în care o tânără care făcea ”liniuțe” l-a lovit mortal, pe trecerea de pietoni de la Salcie, pe Paul Alexandru Dragomir, un băiat de numai 17 ani, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina.

Adela Pena, autoarea accidentului, a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă, iar după mai multe termene, joi, 13 aprilie 2023, la un an și o săptămână de la producerea tragicului accident, a venit un prim verdict: instanța a decis repunerea pe rol a cauzei pentru reluarea cercetării judecătorești și punereaa în discuția părților a schimbării încadrării juridice dată faptei.
Tânăra conducătoare auto, autoarea accidentului, a fost inițial pusă sub acuzare pentru ucidere din culpă, faptă pentru care, conform Codului Penal, risca o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 1 și 5 ani. Acum, instanța a decis discutarea schimbării încadrării juridice în omor, faptă pentru care Adela Pena ar putea risca, dacă va fi găsită vinovată, o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 5 și 20 ani închisoare.
Următorul termen stabilit de instanță este 20 iunie 2023, termen până la care părțile se pot pregăti pentru schimbarea încadrării din ucidere din culpă în omor.

4552 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Razvan 14.04.2023 14:53 #CampinadoarcuPENAli.Cum nu rezolva banii lu mămica,Voila concediu și se rezolva.Astia de bani gata nu pățesc nimic.Pentru ei legea e de forma,credeți în oamenii legii ,judecători,avocați.Incoruptibil de corupți.A fura este sport national în special la bugetari.

Actualitate

4324 vizualizari
15 apr. 2024 18:08

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat Olimpiada județeană la dezbateri academice

1 comentarii

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat etapa județeană a Olimpiadei la dezbateri academice, calificându-se pentru faza națională, care va avea loc începând cu 7 mai, la Constanța.

3272 vizualizari
15 apr. 2024 12:55

Un brad riscă să se prăbușescă în stația de la ”Salcie”, în centrul Câmpinei

1 comentarii

De la o zi la alta bradul aflat chiar în spatele stației din fața fostului complex de la ”Salcie” se înclină din ce în ce mai amenințător și riscă să se prăbușească.

Alte stiri recente

216 vizualizari
17 apr. 2024 21:24

Rezultate excepționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina în prima zi a Campionatului Național de Înot

La Complexul Olimpic de Natație de la Otopeni se desfășoară, în perioada 17-21 aprilie 2024, Campionatul Național de Înot pentru Seniori, Tineret și Juniori I-II, competiție organizată de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern. În prima zi a întrecerilor, sportivii de la Clubul Barracuda Câmpina, antrenați de Gabriel Cojocaru, au obținut rezultate extraordinare.

305 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).