În cazul tragicului accident de la Câmpina, din aprilie anul trecut, ar putea fi schimbată încadrarea juridică. Autoarea accidentului riscă până la 20 ani închisoare!

Actualitate (Categoria articolului)

Pe 7 aprilie 2022, Câmpina era șocată de un accident rutier, în care o tânără care făcea ”liniuțe” l-a lovit mortal, pe trecerea de pietoni de la Salcie, pe Paul Alexandru Dragomir, un băiat de numai 17 ani, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina.

Adela Pena, autoarea accidentului, a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă, iar după mai multe termene, joi, 13 aprilie 2023, la un an și o săptămână de la producerea tragicului accident, a venit un prim verdict: instanța a decis repunerea pe rol a cauzei pentru reluarea cercetării judecătorești și punereaa în discuția părților a schimbării încadrării juridice dată faptei.
Tânăra conducătoare auto, autoarea accidentului, a fost inițial pusă sub acuzare pentru ucidere din culpă, faptă pentru care, conform Codului Penal, risca o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 1 și 5 ani. Acum, instanța a decis discutarea schimbării încadrării juridice în omor, faptă pentru care Adela Pena ar putea risca, dacă va fi găsită vinovată, o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 5 și 20 ani închisoare.
Următorul termen stabilit de instanță este 20 iunie 2023, termen până la care părțile se pot pregăti pentru schimbarea încadrării din ucidere din culpă în omor.

4219 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Razvan 14.04.2023 14:53 #CampinadoarcuPENAli.Cum nu rezolva banii lu mămica,Voila concediu și se rezolva.Astia de bani gata nu pățesc nimic.Pentru ei legea e de forma,credeți în oamenii legii ,judecători,avocați.Incoruptibil de corupți.A fura este sport national în special la bugetari.

Actualitate

643 vizualizari
23 sept. 2023 14:47

Câmpina, mileniul III. Indicatorul din... copac

Pentru că nouă ne pasă de Câmpina, am decis să continuăm să vă prezentăm lucruri care nu sunt așa cum ar trebui să fie. Pot părea detalii sau lucruri mărunte, dar ar trebui cu toții să știm că în viață detaliile fac diferența de multe ori. Acesta este un serial în care vom atrage atenția asupra unor lucruri care nouă nu ni se par în regulă și promitem să revenim asupra fiecărui subiect în parte, dacă situația semnalată de noi se remediază. Sau nu...

852 vizualizari
23 sept. 2023 13:17

Trei tineri din Voluntari depistați de polițiștii câmpineni, după ce ar fi făcut cumpărături cu un card bancar găsit pe stradă

Polițiștii câmpineni au identificat și depistat în cursul zilei de vineri, 22 septembrie, trei bărbați bănuiți de comiterea infracțiunilor de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.

Alte stiri recente

595 vizualizari
23 sept. 2023 14:14

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă și duminică au loc partidele contând pentru etapa a 8-a a Ligii A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

558 vizualizari
23 sept. 2023 14:03

Handbal feminin, juniori III. CSO Mizil - CS Câmpina 19-35

După o primă etapă în care nu au mai jucat, adversarele, echipa Academia Junior Ploiești, restrăgându-se din campionat, handbalistele de la CS Câmpina au debutat în campionatul național de Juniori III, feminin, cu un meci în deplasare, în fața formației CSO Mizil.