Confuzie la nivelul administrației locale câmpinene în privința sălii de sport de la Căminul Petrol

Social (Categoria articolului)

Pe 2 noiembrie 2016, conducerea Colegiului Tehnic "Constantin Istrati" a trimis o adresă Primăriei Câmpina prin care își manifesta disponibilitatea de a ceda administrației locale mai multe spații din incinta Căminului Petrol, cu excepția bibliotecii, atelierelor școlare și sălii de sport unde se antrenează sportivii de la CSS "Constantin Istrati" și a căror destinație trebuie păstrată.

Pe 24 mai 2017, în urma unei hotărâri a Consiliului de Administraţie de la Colegiul Istrati, s-a transmis Primăriei şi Consiliului Local Câmpina o altă adresă prin care se anunța revocarea deciziei inițiale. Cu alte cuvinte, conducerea liceului anunța nu mai dorește să cedeze administrației locale spațiile din incinta Căminului Petrol. Dar atenție, este vorba despre acele spații a căror destinație poate fi schimbată, spații care pot aduce venituri prin închiriere. Nu era vorba despre bibliotecă, ateliere și sala de sport.  

Probabil că nu s-a obosit nimeni din administrația publică să ia legătura cu conducerea Colegiului Istrati pentru a lămuri problema. Poate nici consilierii locali care fac parte din Consiliul de Administrație de la acest liceu nu au înțeles exact situația sau nu au fost prezenți la ședința CA. Și s-a ajuns astfel la niște declarații publice fără legătură cu realitatea. 
Preluând niște informații eronate și neverificate, preşedintele Comisiei de Cultură şi Sport a Consiliului Local, Florin Frăţilă, a anunţat în plenul ședinței extraordinare de săptămâna trecută: „Noi finanţăm reparaţii la şcoli, dăm foarte mulţi bani pentru învăţământul câmpinean, iar anumite instituţii şcolare nu înţeleg că ar trebui să ne pună la dispoziţie clădiri pe care nu le mai folosesc şi se dărâmă. În speţă, este vorba despre clădirea de la Căminele Petrol, unde funcţionează şi clubul de atletism al domnului Pavel, pe care noi am făcut demersuri împreună cu Primăria pentru a o lua în administrare, a o reabilita şi a o transforma într-o anexă la baza sportivă pe care o avem acolo. Iniţial, conducerea liceului a acceptat această variantă şi ne-a transmis o informare că renunţă la acel spaţiu, pentru ca noi să facem demersurile mai departe către inspectorat şi către minister, după care ne-am trezit cu o hotărâre a Consiliului de Administraţie în care domnii de acolo ne comunică că s-au răzgândit şi că nu vor să ne mai dea posibilitatea să facem demersuri pentru a prelua acea clădire. Nu poţi să refuzi administraţia locală când vine cu o ofertă să modernizeze o clădire pe care s-o folosească pentru comunitate, doar aşa că nu ştiu ce motiv invocă cine știe cine. Dacă nu vor să ne-o cedeze, să găsim o modalitate să-i obligăm s-o repare, pentru că efectiv se dărâmă”. 
De aici au început mai multe discuții, unele chiar exagerate și asta doar din cauza lipsei unei informări corecte. 

Noi am discutat cu conducerea Colegiului Tehnic „Constantin Istrati” și am aflat că nu s-a pus niciun moment problema să se refuze cedarea sălii de sport către Primărie, pentru ca administrația locală să o poată reabilita. „În cele două adrese trimise Primăriei și Consiliului Local nu s-a pus problema spaţiului în care se află sala de sport. Dacă administraţia locală doreşte să modernizeze această clădire şi dacă este legal ca noi să cedăm administrarea acesteia către Primărie, suntem primii interesaţi să se rezolve această problemă, iar spaţiul de acolo să arate cât mai civilizat şi decent”, ne-a declarat directorul Colegiului Tehnic „Constantin Istrati”, prof. Corina Gheorghe.

4720 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Bianca 20.06.2017 07:27 Confuzia administratiei o fi avand la baza superficialitatea, prostia sau reaua-vointa?
  • Corleone 20.06.2017 08:49 Tot isi doresc sa faca muzeu al petrolului.Au spatiu,o anvelopare a grafittiului.Si paza evident.
  • Daniel Staicu 20.06.2017 12:40 Subscriu la ideea cu Muzeul de Petrol.In primul rand la parter unde a fost sediul Pensionarilor acum vreo 10 ani sa se faca intrare pentru sectia dl Pavel de atletism,spre caminul de nefamilisti,anexe la Clubul Sportiv Campina.In fosta cancelarie a atelierelor scoala administratia pentru un viitor muzeu iar muzeul toate salile de la etaj.Ar trebui conducerea liceului impreuna cu cei din consiliul de administratie din Primarie,consilieri sa faca un inventar.Daca se investeste este in folosul generatiilor viitoare.Apoi se cauta firma serioasa de constructii,ii pun in actiune pe cei de la sere sa curete spatiile verzi( printre singurele oaze de verdeata),apoi iluminat,banci,un nou gard spre strada,imprejmuire si spre str Uniunea Europeana si spre caminul de nefamilisti sa nu intre oricine mai ales cainii comunitari
  • Vlasceanu Ioana 13.02.2018 19:34 Accesare fonduri europene,ar iesi ceva extraordinar aici.Si primarul si-ar spala pacate ,multe la numar,un muzeu ar fi extraordinar,am avea si noi turisti mai multi,dar cum ai nostrii alesi haituiesc orice farama de lucru util si care ar aduce valoare.....
  • N am habar 14.02.2021 11:37 Alo,Primaria.Luati taurul de coarne.Acum ori niciodata

Social

1618 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

845 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

196 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.

18 vizualizari
25 apr. 2024 15:33

UAT Câmpina - Anunț prealabil privind afișarea publică a documentelor tehnice ale cadastrului

OCPI PRAHOVA anunță publicarea documentelor tehnice ale cadastrului pentru sectorul/sectoarele cadastral(e) nr. 13 si 14, pe o perioadă de 60 de zile calendaristice, conform art. 14 alin. (1) și (2) din Legea cadastrului și a publicității Imobiliare nr. 7/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare.