Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2020. În Prahova au fost depuse 710 contestații, dintre care 33 la Câmpina

Social (Categoria articolului)

Rezultatele finale la Evaluarea Națională, după recorectarea lucrărilor în urma contestațiilor depuse de elevi, au fost postate pe site-ul Ministerului Educației - Edu.ro, în week-end-ul trecut. În județul Prahova au fost depuse în total 710 contestații, dintre care 33 la Câmpina.

Dintre cele 33 de contestații despuse de elevii de la Câmpina, 20 la română și 13 la matematică. În urma recorectării lucrărilor, 30 elevi și-au mărit notele, doi au obținut note mai mici, iar într-un singur caz nota contestată a rămas nemodificată. Un singur candidat a reușit să-și mărească peste 5 una dintre note, ceea ce nu influențează semnificativ procentul de 92,94% al elevilor din Câmpina care au obținut media generală peste 5 la Evaluarea Națională 2020.
Vă reamintim că ponderea mediei de la Evaluarea Națională în media de admitere la liceu este de 80%, deci notele de la Evaluarea Națională sunt foarte importante pentru copii. Media generală din clasele V-VIII reprezintă doar 20% în calculul mediei de admitere, deci rezultatele de la Evaluarea Națională sunt practic cele care contează mai mult pentru admiterea în liceu, la specializarea dorită.
Potrivit calendarului de admitere la liceu pentru anul școlar 2020-2021, în perioada 2-8 iulie 2020, absolvenții clasei a VIII-a completează fişele de înscriere la liceu, iar pe 10 iulie are loc prima etapă a repartizării computerizate la liceu.

Citiți și: Rezultate bune în Câmpina, la Evaluarea Națională. Eva Duță, de la Școala Centrală, singura elevă din municipiu cu media generală 10

2366 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

719 vizualizari
09 iul. 2020 10:18

Poiana Câmpina a obținut grantul de 15.000 euro pentru instalarea de internet gratuit în spații publice

Administrația locală din comuna Poiana Câmpina s-a înscris încă din toamna anului 2018 în cursa pentru obținerea grantului de 15.000 euro pentru instalaea de internet gratuit în spațiile publice, în cadrul proiectului european intitulat WIFI4EU.

1102 vizualizari
09 iul. 2020 08:03

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 9 iulie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

0 vizualizari
09 iul. 2020 13:48

Acuzat de consilierii PSD că promovează proiecte în Consiliul Local Câmpina doar în scopuri electorale, Horia Tiseanu a răspuns prin... tăcere

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 iunie s-au aflat și mai multe proiecte cu un vădit caracter electoral, mai ales că marea majoriotate a acestora au fost ”uitate” multe luni sau chiar ani întregi. Mai mult, primarul Horia Tiseanu a adus în fața consilierilor locali alte două proiecte, de asemenea cu o vădită tentă electorală.

366 vizualizari
09 iul. 2020 11:57

Multe semne de întrebare în jurul deciziei pe care CCR o va lua pe 14 iulie privind impozitarea pensiilor speciale

Curtea Constituțională a României va discuta marți, 14 iulie, sesizările Avocatului Poporului și Înaltei Curți de Casație și Justiție în legătură cu legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor speciale, care poate ajunge până la 85% conform legii votate în Parlamentul României.