Accident după accident, în această dimineață, în Câmpina și împrejurimi. Patru persoane rănite, dintre care doi sunt copii

Social (Categoria articolului)

Mai multe accidente rutiere, soldate cu răniți și pagube materiale, s-au produs în această dimineață în municipiul Câmpina și în comunele învecinate. Primul dintre ele a avut loc în jurul orei 8.00, între Poiana Câmpina și Măgureni. Cel mai probabil din cauza poleiului, o mașină a derapat și s-a răsturnat în șanț. Din fericire, femeia aflată la volan nu a fost rănită, ci doar s-a speriat.

La ora 8.15, în Câmpina, pe Bulevardul Carol I, în apropierea fostei case a pionierilor, un bărbat de 49 de ani a fost lovit de o mașină. Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, din primele cercetări a reieșit că bărbatul traversa regulamentar strada, pe trecerea de pietoni, când a fost lovit de un autoturism. Victima a suferit o fractură deschisă la gamba piciorului drept și a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Municipal Câmpina. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, dar s-a dovedit că nu consumase băuturi alcoolice. Poliția continuă cercetările în acest caz.

Pe drumul județean 100E, în comuna Scorțeni, tot în jurul orei 8.00, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și un autobuz fără pasageri (o convenție a unei firme care își desfășoară activitatea în Parcul Industrial Ploiești). Din primele cercetări a reieșit că autoturismul nu a redus viteza pe o porțiune de drum în curbă, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune (laterală) cu autobuzul care circula regulamentar din sensul opus. Cele trei persoane aflate în autoturism, un bărbat de 32 de ani și cei doi copii ai săi, în vârstă de 6 ani, respectiv 11 ani, au fost răniți ușor. Li s-a acordat primul ajutor la locul accidentului, de către echipajul medical de pe ambulanță, apoi au fost transportați la spital.

Inspectoratul Județean de Poliție recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență, să păstreze viteza legală și distanța în mers, cu atât mai mult cu cât astăzi, până la prânz, cea mai mare parte a județului Prahova se află sub incidența unui cod galben de polei.

5786 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

568 vizualizari
22 mai. 2019 21:47

S-a încheiat prima ediție a proiectului "Meseria de părinte se învață în fiecare zi", derulat la Grădinița "Iulia Hasdeu" din Câmpina

"Meseria de părinte se învață în fiecare zi" este un proiect educațional deosebit, derulat la Grădinița "Iulia Hasdeu" din municipiul Câmpina. Un proiect complex, care a inclus multe activități, una mai frumoasă ca alta și în care au fost implicați copiii și părinții, cu sprijinul cadrelor didactice, bineînțeles. Astăzi, proiectul a ajuns la final, dar conducerea Grădiniței "Iulia Hasdeu" ar dori să-l transforme în tradiție, iar partea de concurs (fotografii și desene) să se organizeze an de an, să se dezvolte și, poate, la un moment dat, să devină un concurs județean și apoi național, așa cum este "Umbrela Verde" de la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu".

1260 vizualizari
22 mai. 2019 20:37

Liceenii câmpineni au plantat flori la Cimitirul Eroilor de pe Strada Bobâlna

La inițiativa Asociației Cultul Eroilor "Regina Maria" din Câmpina, în cursul anului 2018 s-au alocat fonduri de la bugetul local pentru rescrierea crucilor din Cimitirul Eroilor situat pe Strada Bobâlna. Astăzi, a doua zi după marea sărbătoarea creștinească a Sfinților Împărați Constantin și Elena, la propunerea aceleiași asociații, elevi de la liceele câmpinene, sub îndrumarea angajaților de la Serele Municipale ale Primăriei Câmpina, au plantat flori la mormintele eroilor din Cimitirul de pe Bobâlna.

Alte stiri recente

1704 vizualizari
22 mai. 2019 19:37

Cupa României, faza județeană, semifinale. Rezultate

Miercuri după-amiază au fost programate semifinalele fazei județene a Cupei României. În cele din urmă a avut loc numai un joc, partida Tricolorul Breaza - CS Blejoi fiind amânată până când comisiile AJF se vor pronunța asupra unei contestații făcute de CS Cornu împotriva clubului Tricolorul Breaza.

1932 vizualizari
22 mai. 2019 13:23

Primul proiect european, un mare succes pentru Școala Centrală din Câmpina

Timp de doi ani, la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina s-a derulat un proiect deosebit, în cadrul programului european Erasmus+. Intitulat WATCH, acest proiect extrem de complex, coordonat de profesoara de limba și literatura română - Laura Arman, a avut la bază o idee generoasă - o inovație științifică privind includerea în metologia de lucru a discuțiilor libere cu elevii. Ei bine, la capătul celor doi ani de lucru intens, marți, 21 mai, la Școala Centrală a avut loc activitatea finală din cadrul acestui proiect - concluziile. La eveniment au participat, pe lângă cadrele didactice de la Școala Centrală și conducerea instituției, invitați de la alte unități de învățământ, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Prahova, dar și reprezentanți ai școlii din Italia sub coordonarea căreia s-a desfășurat acest proiect. Trebuie precizat faptul că, în luna iulie, la Oxford, este programată o conferință internațională pentru prezentarea și discutarea concluziilor din cadrul tuturor proiectelor Erasmus+, inclusiv din cadrul proiectului derulat de Școala Centrală Câmpina.