Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor au fost marcate, astăzi, la Câmpina, la Cimitirul Eroilor de pe Strada Boboâlna, fără fastul de altădată. A fost o ceremonie simplă, obișnuită, unde mulți oameni au venit fără a fi chemați, doar pentru a participa la acțiune sau pentru a depune o coroană de flori, dar unde au fost și două prezențe care au atras atenția - fostul primar Horia Tiseanu, aflat la prima sa apariție publică după alegerile din toamna anului trecut, și Cezar Grama, consilierul local care și-a pierdut mandatul, după cum a anunțat secretarul general al municipiului la ultima ședință a Consiliului Local, care s-a ”lipit” de delegația administrației locale la depunerea de coroane de flori, după care s-a așezat, ostentativ, chiar în spatele primarului Alin Moldoveanu. Un deja-vu...
Un deja-vu pentru cei care își amintesc comportamentul lui Cezar Grama de prin 2015, când s-a înscris în lupta internă din PNL pentru candidatura la funcția de primar, împotriva lui Horia Tiseanu. Deci e adevărat că roata se învârte și nu se știe niciodată cum ajung dușmani prietenii de ieri. Mai ales în politică.
Ceremonialul propriu-zis dedicat Zilei Eroilor a început cu intonarea Imnului Național și depunerea de coroane de flori, la Monumentul Eroilor, din partea Primăriei și Consiliului Local Câmpina, Prefecturii Prahova (prin subprefectul Alexandru Vane), Poliției Municipale, Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr”, Jandarmeriei Prahova, asociațiilor de rezerviști din MApN și MAI, partidelor politice, Asociației de pensionari și celor două spitale câmpinene. A urmat o slujbă religioasă oficiată de un sobor de zece preoți în frunte cu părintele protoiereu Grigore Melnic, evenimentul încheindu-se cu un scurt discurs al primarului Alin Moldoveanu.
De asemenea, se cuvine subliniat și faptul că, înaintea acestui ceremonial, reprezentanții Asociației ”Cultul Eroilor” Câmpina, împreună cu elevi de la școlile din localitate, au depus flori la Troița Eroilor din Primul Război Mondial, din Cartierul Slobozia, la Monumentul Eroilor Revoluției, la Monumentul Eroilor Războiului de Întregire Națională, la Parcela Eroilor de origine evreiască și la Cimitirul Eroilor. Menționăm faptul că în Cimitirul Bobâlna sunt îngropaţi 360 de eroi din primul război mondial şi 98 de eroi căzuţi în cea de-a doua conflagraţie mondială. De asemenea, în parcela evreiască se află mormintele a șase eroi evrei căzuți în primul război mondial.
Un eveniment de excepție a avut loc sâmbătă seara pe esplanada Casei Tineretului. A fost primul concert din cadrul Câmpina Summer Park Music, susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești.
Evenimentul teatral al verii - Festivalul Național de Teatru "Eusebiu Ștefănescu" - se va desfășura în perioada 4-6 iulie 2025, iar pe scenă vor urca tineri actori amatori.
Câmpina Summer Park Music a fost unul dintre evenimentele frumoase organizate anii trecuți, pe parcursul verii, în centrul municipiului.
26 Iunie este Ziua Drapelului, eveniment marcat și la Câmpina sub un soare strălucitor, în prezența câtorva zeci de oameni.