Ziua Eroilor. Omagiu adus la Câmpina celor care s-au jertfit pentru neam, credință și țară

Eveniment (Categoria articolului)

Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor au fost marcate, astăzi, la Câmpina, la Cimitirul Eroilor de pe Strada Boboâlna, fără fastul de altădată. A fost o ceremonie simplă, obișnuită, unde mulți oameni au venit fără a fi chemați, doar pentru a participa la acțiune sau pentru a depune o coroană de flori, dar unde au fost și două prezențe care au atras atenția - fostul primar Horia Tiseanu, aflat la prima sa apariție publică după alegerile din toamna anului trecut, și Cezar Grama, consilierul local care și-a pierdut mandatul, după cum a anunțat secretarul general al municipiului la ultima ședință a Consiliului Local, care s-a ”lipit” de delegația administrației locale la depunerea de coroane de flori, după care s-a așezat, ostentativ, chiar în spatele primarului Alin Moldoveanu. Un deja-vu...

Un deja-vu pentru cei care își amintesc comportamentul lui Cezar Grama de prin 2015, când s-a înscris în lupta internă din PNL pentru candidatura la funcția de primar, împotriva lui Horia Tiseanu. Deci e adevărat că roata se învârte și nu se știe niciodată cum ajung dușmani prietenii de ieri. Mai ales în politică.
Ceremonialul propriu-zis dedicat Zilei Eroilor a început cu intonarea Imnului Național și depunerea de coroane de flori, la Monumentul Eroilor, din partea Primăriei și Consiliului Local Câmpina, Prefecturii Prahova (prin subprefectul Alexandru Vane), Poliției Municipale, Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr”, Jandarmeriei Prahova, asociațiilor de rezerviști din MApN și MAI, partidelor politice, Asociației de pensionari și celor două spitale câmpinene. A urmat o slujbă religioasă oficiată de un sobor de zece preoți în frunte cu părintele protoiereu Grigore Melnic, evenimentul încheindu-se cu un scurt discurs al primarului Alin Moldoveanu.
De asemenea, se cuvine subliniat și faptul că, înaintea acestui ceremonial, reprezentanții Asociației ”Cultul Eroilor” Câmpina, împreună cu elevi de la școlile din localitate, au depus flori la Troița Eroilor din Primul Război Mondial, din Cartierul Slobozia, la Monumentul Eroilor Revoluției, la Monumentul Eroilor Războiului de Întregire Națională, la Parcela Eroilor de origine evreiască și la Cimitirul Eroilor. Menționăm faptul că în Cimitirul Bobâlna sunt îngropaţi 360 de eroi din primul război mondial şi 98 de eroi căzuţi în cea de-a doua conflagraţie mondială. De asemenea, în parcela evreiască se află mormintele a șase eroi evrei căzuți în primul război mondial.

4507 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

4900 vizualizari
18 iun. 2021 13:16

Șefii de promoție de la școlile și liceele câmpinene, premiați de Primăria municipiului

În cadrul deschiderii oficiale a expoziției dedicate împlinirii a 111 ani de la primul zbor al lui Aurel Vlaicu, eveniment care a avut loc joi, 17 iunie 2021, la Casa Tineretului din Câmpina, a existat și un moment special. Un moment în care atenția tuturor a fost îndreptată către elevii de la clasele a VIII-a și a XII-a, cei care au terminat gimnaziul, respectiv liceul, ca șefi de promoție.  

3224 vizualizari
18 iun. 2021 07:02

Spectacole în aer liber, în ultimul week-end din fiecare lună de vară, în centrul municipiului Câmpina

Casa de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina vă invită la spectacole în aer liber, care vor avea loc în ultima sâmbătă din fiecare lună de vară, în Parcul Regele Mihai I din centrul municipiului.

Alte stiri recente

1694 vizualizari
20 iun. 2021 19:40

În ultima duminică a fiecărei luni de vară, în centrul Câmpinei va cânta fanfara

Casa de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina a pregătit o serie de evenimente pentru ultimul week-end al fiecărei luni de vară. Sâmbăta sunt organizate diverse spectacole în aer liber, despre care am scris pe larg aici, iar a doua zi, duminica, de la ora 11.00, este pregătită o altă surpriză.

1293 vizualizari
20 iun. 2021 19:23

O săptămână până la alegerile pentru funcția de primar al comunei Șotrile. Bogdan Davidescu, din nou pe lista candidaților

În ultimii ani, singurele referiri despre comuna prahoveană Șotrile în presa națională sunt cele legate de isprăvile lui Bogdan Davidescu, fostul primar, condamnat în anul 2019 pentru pornografie infantilă. O condamnare cu suspendare, în urma căreia Davidescu și-a pierdut mandatul de primar. A fost exclus din PSD, așa, de fațadă, pentru că partidul nu a desemnat un alt candidat la Primărie, la alegerile locale din septembrie 2020. Bogdan Davidescu a candidat din nou, independent, și a câștigat cu 41,22%, față 34,94% cât a obținut principalul său contracandidat, liberalul Gabriel Broșteanu.