Ziua Eroilor. Omagiu adus la Câmpina celor care s-au jertfit pentru neam, credință și țară

Eveniment (Categoria articolului)

Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor au fost marcate, astăzi, la Câmpina, la Cimitirul Eroilor de pe Strada Boboâlna, fără fastul de altădată. A fost o ceremonie simplă, obișnuită, unde mulți oameni au venit fără a fi chemați, doar pentru a participa la acțiune sau pentru a depune o coroană de flori, dar unde au fost și două prezențe care au atras atenția - fostul primar Horia Tiseanu, aflat la prima sa apariție publică după alegerile din toamna anului trecut, și Cezar Grama, consilierul local care și-a pierdut mandatul, după cum a anunțat secretarul general al municipiului la ultima ședință a Consiliului Local, care s-a ”lipit” de delegația administrației locale la depunerea de coroane de flori, după care s-a așezat, ostentativ, chiar în spatele primarului Alin Moldoveanu. Un deja-vu...

Un deja-vu pentru cei care își amintesc comportamentul lui Cezar Grama de prin 2015, când s-a înscris în lupta internă din PNL pentru candidatura la funcția de primar, împotriva lui Horia Tiseanu. Deci e adevărat că roata se învârte și nu se știe niciodată cum ajung dușmani prietenii de ieri. Mai ales în politică.
Ceremonialul propriu-zis dedicat Zilei Eroilor a început cu intonarea Imnului Național și depunerea de coroane de flori, la Monumentul Eroilor, din partea Primăriei și Consiliului Local Câmpina, Prefecturii Prahova (prin subprefectul Alexandru Vane), Poliției Municipale, Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr”, Jandarmeriei Prahova, asociațiilor de rezerviști din MApN și MAI, partidelor politice, Asociației de pensionari și celor două spitale câmpinene. A urmat o slujbă religioasă oficiată de un sobor de zece preoți în frunte cu părintele protoiereu Grigore Melnic, evenimentul încheindu-se cu un scurt discurs al primarului Alin Moldoveanu.
De asemenea, se cuvine subliniat și faptul că, înaintea acestui ceremonial, reprezentanții Asociației ”Cultul Eroilor” Câmpina, împreună cu elevi de la școlile din localitate, au depus flori la Troița Eroilor din Primul Război Mondial, din Cartierul Slobozia, la Monumentul Eroilor Revoluției, la Monumentul Eroilor Războiului de Întregire Națională, la Parcela Eroilor de origine evreiască și la Cimitirul Eroilor. Menționăm faptul că în Cimitirul Bobâlna sunt îngropaţi 360 de eroi din primul război mondial şi 98 de eroi căzuţi în cea de-a doua conflagraţie mondială. De asemenea, în parcela evreiască se află mormintele a șase eroi evrei căzuți în primul război mondial.

4737 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1976 vizualizari
21 sept. 2021 20:20

Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud Muntenia, lansare oficială la Ploiești

Tineri întreprinzători din cele șapte județe ale regiunii Sud Muntenia (Prahova, Dâmbovița, Argeș, Giurgiu, Teleorman, Călărași și lalomița) s-au adunat împreună și au fondat PTIRSM, structură regională a Patronatului Tinerilor Întreprinzatori din România (PTIR), care are ca scop susținerea, aparărarea, promovarea și reprezentarea intereselor profesionale, economice și sociale ale tinerilor întreprinzători de la nivelul regiunii Sud Muntenia. Evenimentul de lansare a acestei structuri patronale va avea loc joi, 23 septembrie 2021, în Ploiești, la Palatul Administrativ, în Sala Europa, începând cu ora 18.00.

3827 vizualizari
14 sept. 2021 18:08

Ceremonia de deschidere a unui nou an de învățământ la Școala Postliceală "Louis Pasteur" Câmpina

Prima zi a fiecărui nou an școlar este marcată și la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” din Câmpina printr-o festivitate de deschidere, urmată de premierea celor mai buni elevi din anul școlar precedent. Anul acesta, la festivitatea de deschidere a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. ”Este pentru prima dată în cei peste 20 de ani de activitate ai școlii în care la deschiderea anului școlar suntem onorați de prezența primarului în funcție al municipiului Câmpina și pentru acest lucru vă mulțumim domnule Moldoveanu!”, au fost primele cuvinte ale președintelui Fundației AMUS, Elena Murariu.

Alte stiri recente

661 vizualizari
22 sept. 2021 10:38

Rechizite pentru copiii de la Școala Sanatorială Voila, din partea societății Sofprest Protect & Security Câmpina

Pentru reprezentanții societății Sofprest Protect & Security a devenit un obicei ca la fiecare început de an școlar să ofere rechizite unor copii de la școlile din Câmpina și împrejurimi, copii care provin din familii cu posibilități financiare reduse. Anul acesta, darurile societății menționate au fost oferite copiilor de la Școala Sanatorială Voila, structură aparținând de Școala Gimnazială ”Al.I.Cuza”.

2781 vizualizari
21 sept. 2021 22:17

Nici măcar pietonii nu mai pot trece prin parcarea BCR din centrul Câmpinei. Zonele de trecere au fost blocate

3 comentarii

Clădirea frumosă, din sticlă, din centrul Câmpinei, unde se află sediul Băncii Comerciale Române (BCR), dar sediile Trezoreriei și Administrației Financiare, are o mică parcare în partea stângă, privind dinspre pasajul de la ceas. De asemenea, în spatele clădirii, pe domeniul public, cu intrare din Strada Griviței, există o parcare publică. Trebuie să spunem înainte de orice altceva că acest imobil are de puțină vreme un nou proprietar, toate instituțiile enumerate mai sus fiind doar chiriași.