Ziua Eroilor. Omagiu adus la Câmpina celor care s-au jertfit pentru neam, credință și țară

Eveniment (Categoria articolului)

Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor au fost marcate, astăzi, la Câmpina, la Cimitirul Eroilor de pe Strada Boboâlna, fără fastul de altădată. A fost o ceremonie simplă, obișnuită, unde mulți oameni au venit fără a fi chemați, doar pentru a participa la acțiune sau pentru a depune o coroană de flori, dar unde au fost și două prezențe care au atras atenția - fostul primar Horia Tiseanu, aflat la prima sa apariție publică după alegerile din toamna anului trecut, și Cezar Grama, consilierul local care și-a pierdut mandatul, după cum a anunțat secretarul general al municipiului la ultima ședință a Consiliului Local, care s-a ”lipit” de delegația administrației locale la depunerea de coroane de flori, după care s-a așezat, ostentativ, chiar în spatele primarului Alin Moldoveanu. Un deja-vu...

Un deja-vu pentru cei care își amintesc comportamentul lui Cezar Grama de prin 2015, când s-a înscris în lupta internă din PNL pentru candidatura la funcția de primar, împotriva lui Horia Tiseanu. Deci e adevărat că roata se învârte și nu se știe niciodată cum ajung dușmani prietenii de ieri. Mai ales în politică.
Ceremonialul propriu-zis dedicat Zilei Eroilor a început cu intonarea Imnului Național și depunerea de coroane de flori, la Monumentul Eroilor, din partea Primăriei și Consiliului Local Câmpina, Prefecturii Prahova (prin subprefectul Alexandru Vane), Poliției Municipale, Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr”, Jandarmeriei Prahova, asociațiilor de rezerviști din MApN și MAI, partidelor politice, Asociației de pensionari și celor două spitale câmpinene. A urmat o slujbă religioasă oficiată de un sobor de zece preoți în frunte cu părintele protoiereu Grigore Melnic, evenimentul încheindu-se cu un scurt discurs al primarului Alin Moldoveanu.
De asemenea, se cuvine subliniat și faptul că, înaintea acestui ceremonial, reprezentanții Asociației ”Cultul Eroilor” Câmpina, împreună cu elevi de la școlile din localitate, au depus flori la Troița Eroilor din Primul Război Mondial, din Cartierul Slobozia, la Monumentul Eroilor Revoluției, la Monumentul Eroilor Războiului de Întregire Națională, la Parcela Eroilor de origine evreiască și la Cimitirul Eroilor. Menționăm faptul că în Cimitirul Bobâlna sunt îngropaţi 360 de eroi din primul război mondial şi 98 de eroi căzuţi în cea de-a doua conflagraţie mondială. De asemenea, în parcela evreiască se află mormintele a șase eroi evrei căzuți în primul război mondial.

6207 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1249 vizualizari
20 apr. 2024 22:28

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

1283 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

Alte stiri recente

932 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

180 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.