În cadrul unui program mai amplu, intitulat ”Antreprenoriatul social, soluția pentru o economie durabilă”, miercuri, 21 aprilie 2021, la Câmpina au fost semnate șase contracte de finanțare pentru noi afaceri ale unor antreprenori sociali.
Evenimentul a avut loc la sediul Primăriei Câmpina, aceasstă instituție fiind partener în proiect, iar contractele au fost semnate de patronii societăților comerciale, care au venit cu noi idei de afaceri, și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. Au fost semnate șase de astfel de contracte, dintr-un total de 21 câte vor fi finanțate până la încheierea proiectului. Patru dintre acestea au avut ca semnatari chiar antreprenori din Câmpina, doi fiind din alte localități. Elementele cheie ale contractelor semnate astăzi sunt că fiecare nouă societate comercială va trebui să creeze minimum cinci locuri de muncă, pe care să le mențină pentru o durată de cel puțin 24 de luni, iar 90% din profitul societății va fi îndreptat pentru cauze sociale, fie că vor fi copii cu autism, cu alte probleme medicale severe sau persoane aflate în sărăcie, sub nivelul minim de subzistență.
Ideile de afaceri pentru care s-au semnat aceste contractele de finanțare, prin care fiecare antreprenor va primi o sumă de 100.000 euro din fonduri europene, sunt următoarele: o firmă se va ocupa de lucrări de izolație cu spumă poliuretanică, o alta va crea un burger pub, o alta - un laborator pentru produse bio, o altă firmă va oferi cazare de scurtă durată în zona Paltinu - Valea Doftanei, o alta se va ocupa de reparații și recondiționări mobilier și tapițerie, iar o altă firmă se va ocupa cu elicopterizări beton.
S-au spus câteva cuvinte de încurajare din partea Fundației ”Corpul experților în accesarea fondurilor structurale și de coeziune europene”, care derulează proiectul, reprezentată de câmpineanul Valentin Dimon, dar și din partea administrației locale, reprezentată de primarul Alin Moldoveanu, viceprimarul Liviu Dumitrache și administratorul public Adrian Dobre. Apoi, fiecare antreprenor și-a prezentat pe scurt proiectul, după care s-a trecut la semnarea efectivă a contractelor.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.