La Câmpina, șase tineri antreprenori au semnat contracte cu finanțare europeană, care vor crea minimum 30 de noi locuri de muncă

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul unui program mai amplu, intitulat ”Antreprenoriatul social, soluția pentru o economie durabilă”, miercuri, 21 aprilie 2021, la Câmpina au fost semnate șase contracte de finanțare pentru noi afaceri ale unor antreprenori sociali.

Evenimentul a avut loc la sediul Primăriei Câmpina, aceasstă instituție fiind partener în proiect, iar contractele au fost semnate de patronii societăților comerciale, care au venit cu noi idei de afaceri, și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. Au fost semnate șase de astfel de contracte, dintr-un total de 21 câte vor fi finanțate până la încheierea proiectului. Patru dintre acestea au avut ca semnatari chiar antreprenori din Câmpina, doi fiind din alte localități. Elementele cheie ale contractelor semnate astăzi sunt că fiecare nouă societate comercială va trebui să creeze minimum cinci locuri de muncă, pe care să le mențină pentru o durată de cel puțin 24 de luni, iar 90% din profitul societății va fi îndreptat pentru cauze sociale, fie că vor fi copii cu autism, cu alte probleme medicale severe sau persoane aflate în sărăcie, sub nivelul minim de subzistență.
Ideile de afaceri pentru care s-au semnat aceste contractele de finanțare, prin care fiecare antreprenor va primi o sumă de 100.000 euro din fonduri europene, sunt următoarele: o firmă se va ocupa de lucrări de izolație cu spumă poliuretanică, o alta va crea un burger pub, o alta - un laborator pentru produse bio, o altă firmă va oferi cazare de scurtă durată în zona Paltinu - Valea Doftanei, o alta se va ocupa de reparații și recondiționări mobilier și tapițerie, iar o altă firmă se va ocupa cu elicopterizări beton.
S-au spus câteva cuvinte de încurajare din partea Fundației ”Corpul experților în accesarea fondurilor structurale și de coeziune europene”, care derulează proiectul, reprezentată de câmpineanul Valentin Dimon, dar și din partea administrației locale, reprezentată de primarul Alin Moldoveanu, viceprimarul Liviu Dumitrache și administratorul public Adrian Dobre. Apoi, fiecare antreprenor și-a prezentat pe scurt proiectul, după care s-a trecut la semnarea efectivă a contractelor.

9454 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1667 vizualizari
20 iun. 2021 19:40

În ultima duminică a fiecărei luni de vară, în centrul Câmpinei va cânta fanfara

Casa de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina a pregătit o serie de evenimente pentru ultimul week-end al fiecărei luni de vară. Sâmbăta sunt organizate diverse spectacole în aer liber, despre care am scris pe larg aici, iar a doua zi, duminica, de la ora 11.00, este pregătită o altă surpriză.

1275 vizualizari
20 iun. 2021 19:23

O săptămână până la alegerile pentru funcția de primar al comunei Șotrile. Bogdan Davidescu, din nou pe lista candidaților

În ultimii ani, singurele referiri despre comuna prahoveană Șotrile în presa națională sunt cele legate de isprăvile lui Bogdan Davidescu, fostul primar, condamnat în anul 2019 pentru pornografie infantilă. O condamnare cu suspendare, în urma căreia Davidescu și-a pierdut mandatul de primar. A fost exclus din PSD, așa, de fațadă, pentru că partidul nu a desemnat un alt candidat la Primărie, la alegerile locale din septembrie 2020. Bogdan Davidescu a candidat din nou, independent, și a câștigat cu 41,22%, față 34,94% cât a obținut principalul său contracandidat, liberalul Gabriel Broșteanu.

Alte stiri recente

1782 vizualizari
20 iun. 2021 11:49

Anunț public privind depunerea solicitării de obținere a avizului de mediu

Municipiul Câmpina, cu sediul în municipiul Câmpina, cod poștal 105600, Bulevardul Culturii nr. 18, județul Prahova, telefoane 0244.337.454, 0244.332.071, fax 0244.371.458, adresă de e-mail: web@primariacampina.ro, titular al planului/programului PUD – ÎMBUNĂTĂȚIREA INFRASTRUCTURII EDUCAȚIONALE ÎN ȘCOALA GIMNAZIALĂ “BOGDAN PETRICEICU HASDEU DIN MUNICIPIUL CÂMPINA, cu amplasamentul în Câmpina, strada Mihail Kogălniceanu, nr. 31, anunță publicul interesat asupra DEPUNERII SOLICITĂRII DE OBȚINERE A AVIZULUI DE MEDIU PENTRU PLANUL/PROGRAMUL MENȚIONAT ȘI DECLANȘAREA ETAPEI DE ÎNCADRARE.

3181 vizualizari
19 iun. 2021 21:09

Dorin Iamandeiu, două medalii pentru Lido Câmpina la endurocros

La Moreni a avut loc sâmbătă, 19 iunie, etapa a patra a Campionatului Național de Endurocros, competiție la care a participat și Dorin Iamandeiu, unul dintre sportivii legitimați la Clubul Sportiv Lido Câmpina, condus de Cătălin Duță.