CONTACT

Din februarie, câmpinenii care locuiesc la case vor primi la domiciliu saci pentru colectarea selectivă a deșeurilor

- Actualitate -

Din februarie, câmpinenii care locuiesc la case vor primi la domiciliu saci pentru colectarea selectivă a deșeurilor

De la 1 februarie 2020, câmpinenii care locuiesc la case vor primi la domiciliu saci pentru colectarea selectivă a gunoiului menajer. Așa se va întâmpla în fiecare lună, de distribuirea sacilor ocupându-se angajații operatorului de salubritate Floricon Salub. Fiecare familie va primi doi saci de culoare galbenă și un sac verde.

În sacul galben se colectează PET-uri, folie, ambalaje din plastic, doze de aluminiu, cutii metalice de conserve, cutii de caton, pungi de hârtie, maculatură. Sacul verde este pentru deșeurile de ambalaje din sticlă (sticle și borcane). De altfel, fiecare sac este inscripționat pentru ca toată lumea să știe ce trebuie să colecteze în sacul respectiv. Important este ca toate recipientele care se pun în saci să fie golite de conținut și clătite cu apă. Recipientele care nu se pot curăța vor fi colectate la deșeuri reziduale.
Sacii cu deșeurile reciclabile trebuie scoși în fața proprietății astfel: sacii galbeni - în a doua și a patra sâmbătă din lună, iar sacii verzi - în a patra sâmbătă din lună.
După cum spuneam, toate aceste lucruri sunt valabile pentru câmpinenii care locuiesc la case. În privința celor de la blocuri, încă mai sunt probleme, încă nu s-a găsit cea mai potrivită soluție pentru a se ști cine colectează selectiv și cine nu, încă nu s-au depistat cele mai bune căi de comunicare cu oamenii, încă nu s-a reușit implicarea președinților de asociații în această problemă etc.
Totuși, cu toate problemele existente, la Câmpina s-a reușit, în ianuarie 2020, creșterea cu 30% a cantității de deșeuri colectate selectiv, față de media lunară a anului 2019. Ce înseamnă 30%? Înseamnă 33,84 tone deșeuri reciclabile strânse în ianuarie, la o cantitate totală de deșeuri colectate din municipiul Câmpina în prima lună a anului de aproape 900 tone. Vă reamintim, cantitatea anuală de deșeuri "produsă" în Câmpina este undeva la 10.500-11.000 tone. Prin urmare, 33,84 tone deșeuri reciclabile la o cantitate totală de 900 tone deșeuri, înseamnă un procent de colectare selectivă de 3,76% în ianuarie 2020. Până la ținta de 50% impusă de Uniunea Europeană, începând din acest an, mai avem... 

(Foto cu caracter ilustrativ)


02 Feb 2020 09:46 4634 vizualizari


Comentarii






  • 03.02.2020 10:00 Petcu Este foarte bine ca se pun in aplicare legi europene, privind protectia mediului si reciclarea, insa am cateva nelamuriri. In orice stat civilizat european, primariile/ operatorii de salubrizare investesc in acest proces, in sensul ca pun lunar la dispozitia cetateanului, nu doar doi saci galbeni si unul verde, ci si containere separate pt. aceste deseuri segregate. Asadar, ar fi necesare inca doua tomberoane separate, pentru acesti saci, tinand cont ca unicul tomberon oferit de Floricon este pentru deseuri menajere. (Exista deja containere comune, de capacitate redusa, pt deseuri segergate, dar la distante de 1 km, si sunt absolut insuficiente si total necorespunzatoare pentru stocare. Tinand cont ca nu exista nici trotuare pe strada Voila, dar si pe multe alte strazi campinene, explicati-ne cum si in ce scoatem la poarta acesti saci, ori in ce mod si unde depozitam toti acesti saci ) . Plus de asta, inca nu exista un cadru legal, un contract intre furnizorul de servicii si beneficiar, in care sa fie specificat acest aspect, legat de aceasta obligatie impusa de normele europene. In baza cui se aplica amenzi de nerespectare si de catre cine, atata timp cat nici nu s-a facut un instructaj corespunzator ? Intelegem doar Floriconul a scumpit nejustificat aceste servicii...
  • 02.02.2020 11:36 COJOCARU ION Buna ziua, In comuna Banesti, cand se va implementa colectarea selectivă a deșeurilor ? Cum se va proceda? Multumesc! Cu stima, Ion COJOCARU
Vremea
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
457 vizualizari 08 May 2024 23:06 Primim de la cititori. Cu căruța la... supermarket!

Primim de la cititori. Cu căruța la... supermarket!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine care ar putea intra în topul fotografiilor primite de la cititori în acest an.

citeste mai mult
554 vizualizari 08 May 2024 22:09 Primăria Câmpina anunță prelungirea unor restricții de trafic rutier

Primăria Câmpina anunță prelungirea unor restricții de trafic rutier

În urma ședinței Comisiei Municipale pentru Siguranța Circulației Rutiere, care a avut loc miercuri, 8 mai, Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea unor restricții de trafic rutier.

citeste mai mult
801 vizualizari 08 May 2024 12:41 Primim de la cititori. Neglijență sau dispreț?

Primim de la cititori. Neglijență sau dispreț?

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă pe Aleea Zânelor, în spatele blocului 7ABC din centrul Câmpinei.

citeste mai mult
3227 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV