Polițiștii din Breaza recidivează. În sensul bun și frumos al lucrurilor. Ca și în anii precedenți, și în acest an ei au devenit ajutoarele lui Moș Nicolae și au poposit la Centrul de Plasament din Breaza, de pe Strada Ocinei, acolo unde sunt instituționalizați 45 de copii. Polițiștii le-au oferit daruri copiilor - dulciuri, fructe, sucuri - iar apoi au asistat la un moment artistic pregătit de cei mici pentru ajutoarele lui Moș Nicolae.
Apoi, polițiștii au mers la familia Mariei Pădure, fetița din Nistorești aflată într-un scaun cu rotile. Un caz aparte, apărut în presa județeană, o poveste tristă a unui copil care își trăiește copilăria mai mult prin spitale. Pe lângă Maria, familia Pădure mai are doi copii: Tia (5 ani) și Cătălin (7 ani), iar problemele sunt multe și complicate. Familia Pădure a primit lemne de foc din partea polițiștilor, iar copiii au primit dulciuri și diverse alimente, pentru că au fost cuminți și nu puteau fi ocoliți de Moș Nicolae.
Precizăm faptul că toate darurile, atât cele pentru copiii de la Centrul de Plasament, cât și cele pentru familia Pădure au fost achiziționate din contribuțiile benevole ale polițiștilor din Breaza. Așa cum au făcut în fiecare an, ei au pus mână de la mână și au cumpărat ceea ce trebuia pentru bucuria unor copii a căror viață nu este tocmai ușoară. Un gest frumos, care poate fi urmat și de altele asemenea.
În perioada 29 mai – 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundației Zamolxes a organizat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați să oferiți un cadou deosebit unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis din centrul municipiului Câmpina cea mai mare parte a problemei este rezolvată.
Elevi din Prahova, coordonați de cadre didactice dedicate, au fost parte activă a proiectului european eTwinning ”Marconi Legacy”, alături de colegi din Italia, Austria și Grecia.
Pe perioada caniculei, așa cum s-a întâmplat în fiecare vară, în centrul municipiului Câmpina, în Piața ”Marin Constantin” (Pasajul de la Ceas) funcționează un centru de prim-ajutor.