Rezultate excelente pentru tinerii atleți câmpineni la o competiție internațională amicală pentru juniori

Sport (Categoria articolului)

În atletism se obișnuiește ca înaintea competițiilor oficiale să aibă loc și întreceri amicale între mai multe țări, la diverse categorii de vârstă, ca etape pregătitoare pentru competițiile cu miză mare. O astfel de întrecere amicală, rezervată juniorilor I, a avut loc sâmbătă, 11 mai, la Pitești, între echipele din Cipru, Israel, Ucraina, Belarus și, bineînțeles, România. Federația Română de Atletism a acceptat și participarea unor sportivi de la categorii inferioare de vârstă, juniori II, care nu au punctat în clasamentul competiției.

La concursul amical internațional de atletism de la Pitești au participat și doi sportivi de la CSS "Constantin Istrati" Câmpina, club coordonat de profesor Mihaela Marin. Este vorba de Andreea Lungu (aruncarea discului) și Marius Vasile (aruncarea greutății și aruncarea discului), ei obținând performanțe foarte bune, astfel:
Andreea Lungu (antrenor Mihaela Marin) - locul 3, aruncarea discului, 46,16m;
Marius Vasile (antrenor Nicolae Pavel) - locul 3, aruncarea greutății, 16,70m (cu 78cm peste recordul personal, stabilit în sală, în urmă cu câteva luni);
Marius Vasile (antrenor Nicolae Pavel) - locul 4, aruncarea discului, 46,57m.
Prezent alături de cei doi sportivi la Pitești, antrenorul Nicolae Pavel ne-a declarat: "Deși în afara concursului, fiind juniori II, ambii sportivi de la clubul nostru s-au comportat foarte bine, obținând performanțe remarcabile, care ar fi adus puncte României dacă participau în concursul internațional. Surpriza cea mai mare a fost la Marius, care și-a depășit recordul personal de o manieră entuziasmantă, apreciată de toți cei prezenți la concursul de la Pitești. Ambii sportivi câmpineni au confirmat astfel nivelul de pregătire atins în acest moment și ne dau speranțe la medalii la etapa finală a Campionatului Național Școlar, care este programată peste două săptămâni, tot la Pitești".
Concursul internațional de la Pitești a fost câștigat de Ucraina, țara noastră clasându-se pe locul al doilea.

4705 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

3637 vizualizari
20 ian. 2020 22:08

Câmpineanca Georgeta Popescu, campioană olimpică de tineret la monobob: ”Sunt copleșită. Toată lumea în jurul meu îmi spune că am scris istorie!”

Georgeta Popescu a câștigat duminică, 19 ianuarie 2020, titlul olimpic la tineret în proba de monobob - primul titlu olimpic din istoria acestui sport și prima medalie olimpică de aur pentru România la actuala ediție a Jocurilor Olimpice pentru Tineret de la Lausanne. Cu siguranță, este o performanță extraordinară pentru România și este cea mai mare performanță sportivă pentru Câmpina din toate timpurile, poate comparabilă doar cu titlul de vicecampion olimpic al lui Ion Alexe la box, la Jocurile Olimpice de la Munchen 1972. Pentru că scriem de mai mult timp despre performanțele Georgetei Popescu la competițiile naționale și internaționale la care a participat, pentru că știm cât muncește, ce eforturi depune, cât este de curajoasă și de ambițioasă, o felicităm din suflet pentru titlul olimpic la tineret și îi urăm mult succes la Jocurile Olimpice de la Beijing, din anul 2022, acolo unde tânăra sportivă vrea să ajungă și chiar să urce pe podium.
Am discutat cu Georgeta Popescu atât duminică, imediat după cursa de la Lausanne, cât și luni, înainte și după festivitatea de premiere, când Georgeta a primit medalia olimpică.

3035 vizualizari
19 ian. 2020 18:24

Atletismul câmpinean a început anul 2020 cu dreptul - două medalii de aur la Cupa Romanian Masters Athletics

Prima competiție de atletism a anului 2020 a avut loc vineri și sâmbătă, în sala ”Ioan Sotter” din București, acolo unde au fost programate întreceri în prima etapă a Campionatului Național de Atletism la seniori și tineret, dar și Cupa Romanian Masters Athletics pentru juniori. La această din urmă competiție au fost prezenți și doi sportivi de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de prof. Mihaela Marin, ambii sportivii urcând, la finalul întrecerii, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Alte stiri recente

1149 vizualizari
24 ian. 2020 09:46

Membri ai Asociației ”Cultul Eroilor” au sărbătorit Ziua Unirii în mijlocul elevilor de la Școala Centrală

Unirea Principatelor Române, act istoric înfăptuit la 24 Ianuarie 1859, a fost sărbătorită la Câmpina de membri ai Asociației "Cultul Eroilor - Regina Maria" împreună cu elevi de la Liceul Tehnologic "Constantin Istrati" și de la Școala Gimnazială Centrală. Acțiunile organizate în cinstea Micii Uniri - care a reprezentat primul pas pe calea înfăptuirii statului național unitar român - au avut loc joi, 23 ianuarie 2020. Președintele Filialei Câmpina a Asociației ”Cultul Eroilor - Regina Maria” - col(r) Marian Dulă și lt.col.(r) Gheorghe Nedelcu au mers în cele două instituții de învățământ pentru a le vorbi copiilor despre semnificația unirii de la 24 ianuarie 1859.

2353 vizualizari
24 ian. 2020 08:44

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 24 ianuarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.