Campionii absențelor din Consiliul Local Câmpina - Andrei Duran, Aron Sabo și Horațiu Zăgan. Cine le dă cartonașul galben?

Actualitate (Categoria articolului)

Spre deosebire de legislaturile locale precedente, în acest mandat s-a stabilit un adevărat record al numărului ședințelor Consiliului Local Câmpina. Din păcate, sunt unii consilieri locali care par să nu poată ține ritmul (fizic sau online) al ședințelor ordinare, extraordinare și de îndată convocate de primar...

Am pornit acest articol în urma unei analize a situației absenților nemotivat de la ședințele Consiliului Local din ultimele trei luni încheiate, respectiv perioada aprilie - iunie. În aceste trei luni au fost zece ședințe ale Consiliului Local Câmpina. Situația absențelor nemotivate este următoarea:
Andrei Duran (PSD) - a lipsit la șase ședințe, dintre care la patru consecutive;
Aron Sabo (PMP) - a lipsit la cinci ședințe, dintre care trei consecutive și apoi alte două consecutive;
Horațiu Zăgan (PSD) - a lipsit la cinci ședințe, dintre care două consecutive;
Marius Anghelescu (PMP) - a lipsit la patru ședințe;
Liviu Davidescu (Pro-România) - a lipsit la patru ședințe;
Liviu Dumitrache (USR), Bogdan Ene (PMP), Dan Nica (PNL), Cosmin Raț (POL) - au lipsit la o ședință.
Reamintim că este vorba doar de absențe nemotivate și ne referim doar la cele zece ședințe din ultimele trei luni, aprilie - iunie. La acestea putem adăuga absențele consilierilor Andrei Duran, Aron Sabo și Horațiu Zăgan și de la singura ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local din cursul acestei luni.
Acum, să vedem ce spune Codul Administrativ, dar și Regulamentul Consiliului Local Câmpina în astfel de situații:
Aliniatul 3, articolul 137 din Codul Administrativ: ”Consilierul local care absentează nemotivat de două ori consecutiv la ședințele consiliului local este sancționat, în condițiile articolului 233”.
Aliniatul 1, articolul 233 din Codul Administrativ: ”Consiliul Local poate aplica următoarele sancțiuni disciplinare: avertismentul, chemarea la ordine, retragerea cuvântului, eliminarea din sala de ședințe (n.n. - sancțiuni pe care le poate lua președintele de ședință)...”
Așadar, președintele de ședință ar trebui să anunțe numele consilierilor care au absentat la mai mult de două ședințe anterioare consecutive și să dispună și să anunțe măsura pe care decide să o ia împotriva acestora. Că până la prezumtiva sancționare din partea electoratului... mai e cale lungă.

2591 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion 26.07.2023 10:06 Sunt curios dacă primesc și indemnizația întreaga. Unii dintre ei sunt probabil ocupați, mai ales ca sunt la pensie
  • diss 26.07.2023 12:43 Nici nu mai contează! Niște neica nimeni toți, din Consiliul Local, citiți-le CV-urile și vă veți convinge, iar bomboana de pe ”colivă” este acest primar care are un singur proiect: o mare groapă care să bulverseaze viața cămpinenilor pentru următorii 10 ani!🤑
  • Ionut 27.07.2023 07:22 Campionul absentelor, la numarul de minute lipsite este de departe primarul, care fuge de fiecare data din toate sedintele de teama de a raspunde la intrebarile consilierilor. Deci pana la cartonasul galben, ar trebui unul rosu pentru el.
  • Alin 27.07.2023 08:00 Știți sloganul:Apărați Campina.Astia care nu vor pasaj sunt capabili sa gestioneze situația.Or fi buni gospodari la ei acasă,degeaba au CV stufos,studii,funcții.Asa că dați drumul la pasaj.Mai bine calea Dacia 2 spre Poiana.Nu îmi explic,daca nu sunt șocante,cum le a făcut celor la Poiana in 8 ani ...oamenii aia nu îl vota

Actualitate

507 vizualizari
30 nov. 2023 21:40

Subiect serios, discuții comice în plenul CL Câmpina pe tema terenurilor de pe albia râului Doftana

Consiliul Local Câmpina a aprobat, la propunerea primarului Alin Moldoveanu, în ședința din 25 octombrie 2023, o hotărâre privind îndeplinirea procedurilor de radiere din Cartea Funciară a drepturilor de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea societăților Electrocarbon și Elsid, pentru mai multe terenuri de pe râul Doftana, acolo unde cele două societăți au o serie de investiții în domeniul energetic și unde administrația locală intenționează să realizeze centura de est a orașului. După aprobarea hotărârii, Electrocarbon și Elsid au apelat la instanță.

820 vizualizari
30 nov. 2023 21:32

Ion Alexe, cel mai potrivit nume pentru recent inaugurata sală de sport din Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

În urmă cu puțin timp, în ziua ceremoniei de absolvire și depunere a jurământului de către poromoția noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, în prezența secretarului de stat chestor general Bogdan Despescu și a inspectorului principal al Poliției Române chestor Benone Matei, a avut loc inaugurarea sălii de sport din incinta acestei instituții de învățământ.

Alte stiri recente

758 vizualizari
30 nov. 2023 18:59

Cupa ”1 Decembrie” la handbal feminin, juniori IV. Prima zi, un spectacol sportiv total

Șase echipe de top din România la nivel de handbal feminin juvenil au venit la Câmpina pentru a participa la Cupa ”1 Decembrie”.

1525 vizualizari
30 nov. 2023 07:44

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”

La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu.