CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Campionii absențelor din Consiliul Local Câmpina - Andrei Duran, Aron Sabo și Horațiu Zăgan. Cine le dă cartonașul galben?

- Actualitate -

Campionii absențelor din Consiliul Local Câmpina - Andrei Duran, Aron Sabo și Horațiu Zăgan. Cine le dă cartonașul galben?

Spre deosebire de legislaturile locale precedente, în acest mandat s-a stabilit un adevărat record al numărului ședințelor Consiliului Local Câmpina. Din păcate, sunt unii consilieri locali care par să nu poată ține ritmul (fizic sau online) al ședințelor ordinare, extraordinare și de îndată convocate de primar...

Am pornit acest articol în urma unei analize a situației absenților nemotivat de la ședințele Consiliului Local din ultimele trei luni încheiate, respectiv perioada aprilie - iunie. În aceste trei luni au fost zece ședințe ale Consiliului Local Câmpina. Situația absențelor nemotivate este următoarea:
Andrei Duran (PSD) - a lipsit la șase ședințe, dintre care la patru consecutive;
Aron Sabo (PMP) - a lipsit la cinci ședințe, dintre care trei consecutive și apoi alte două consecutive;
Horațiu Zăgan (PSD) - a lipsit la cinci ședințe, dintre care două consecutive;
Marius Anghelescu (PMP) - a lipsit la patru ședințe;
Liviu Davidescu (Pro-România) - a lipsit la patru ședințe;
Liviu Dumitrache (USR), Bogdan Ene (PMP), Dan Nica (PNL), Cosmin Raț (POL) - au lipsit la o ședință.
Reamintim că este vorba doar de absențe nemotivate și ne referim doar la cele zece ședințe din ultimele trei luni, aprilie - iunie. La acestea putem adăuga absențele consilierilor Andrei Duran, Aron Sabo și Horațiu Zăgan și de la singura ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local din cursul acestei luni.
Acum, să vedem ce spune Codul Administrativ, dar și Regulamentul Consiliului Local Câmpina în astfel de situații:
Aliniatul 3, articolul 137 din Codul Administrativ: ”Consilierul local care absentează nemotivat de două ori consecutiv la ședințele consiliului local este sancționat, în condițiile articolului 233”.
Aliniatul 1, articolul 233 din Codul Administrativ: ”Consiliul Local poate aplica următoarele sancțiuni disciplinare: avertismentul, chemarea la ordine, retragerea cuvântului, eliminarea din sala de ședințe (n.n. - sancțiuni pe care le poate lua președintele de ședință)...”
Așadar, președintele de ședință ar trebui să anunțe numele consilierilor care au absentat la mai mult de două ședințe anterioare consecutive și să dispună și să anunțe măsura pe care decide să o ia împotriva acestora. Că până la prezumtiva sancționare din partea electoratului... mai e cale lungă.


26 Jul 2023 07:48 2709 vizualizari


Comentarii






  • 27.07.2023 08:00 Alin Știți sloganul:Apărați Campina.Astia care nu vor pasaj sunt capabili sa gestioneze situația.Or fi buni gospodari la ei acasă,degeaba au CV stufos,studii,funcții.Asa că dați drumul la pasaj.Mai bine calea Dacia 2 spre Poiana.Nu îmi explic,daca nu sunt șocante,cum le a făcut celor la Poiana in 8 ani ...oamenii aia nu îl vota
  • 27.07.2023 07:22 Ionut Campionul absentelor, la numarul de minute lipsite este de departe primarul, care fuge de fiecare data din toate sedintele de teama de a raspunde la intrebarile consilierilor. Deci pana la cartonasul galben, ar trebui unul rosu pentru el.
  • 26.07.2023 12:43 diss Nici nu mai contează! Niște neica nimeni toți, din Consiliul Local, citiți-le CV-urile și vă veți convinge, iar bomboana de pe ”colivă” este acest primar care are un singur proiect: o mare groapă care să bulverseaze viața cămpinenilor pentru următorii 10 ani!🤑
  • 26.07.2023 10:06 Ion Sunt curios dacă primesc și indemnizația întreaga. Unii dintre ei sunt probabil ocupați, mai ales ca sunt la pensie
1487 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2608 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2731 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1609 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV