”Maratonul resuscitării” a ajuns la Colegiul Tehnic Forestier, din Câmpina

Social (Categoria articolului)

La Colegiul Tehnic Forestier din Câmpina a poposit vineri, 24 februarie 2023, o echipă a "Caravanei cu Medici", un proiect extraordinar în cadrul căruia este inclus și ”Maratonul resuscitării”.

"Maratonul resuscitării" este, de fapt, un curs de prim ajutor, prin care sunt abordate manevrele de resuscitare de bază. Este o acțiune care are loc în liceele din Prahova, la inițiativa medicului șef de la Unitatea de Primiri Urgențe SMURD de la Ploiești. Elevilor le sunt prezentate manevrele de acordare a primului ajutor medical - resuscitarea cardio-pulmonară, poziționarea laterală de resuscitare și salvarea de la înec sau intervenția în cazul unor blocări ușoare ale căilor respiratorii superioare,
Aceste acțiuni în licee se desfășoară exclusiv pe bază de voluntariat și la ele participă medici și asistente din sistemul de urgență, precum și voluntari ISU.
Colegiul Tehnic Forestier Câmpina, prin vocea directorului Vali Șerban, și-a exprimat disponibilitatea de a găzdui o astfel de acțiune de mai mult timp. La ”Maratonul resuscitării” au fost prezenți elevi din mai multe clase, cărora li s-au arătat tehnici de resuscitare, după care chiar ei au efectuat manevrele respective pe baza a ceea ce li s-a arătat practic.

2807 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1679 vizualizari
07 apr. 2024 22:10

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

1703 vizualizari
07 apr. 2024 08:16

Propunere pentru o troiță în zona bisericii de la Spitalul Municipal Câmpina, dedicată victimelor COVID-19

1 comentarii

Nimeni nu știe cu exactitate numărul persoanelor care au murit la Câmpina în pandemia de COVID-19, izbucnită în primăvara anului 2020. Au fost și femei și bărbați, și tineri și bătrâni, chiar și medici de la Spitalul Municipal Câmpina, care a fost unitate suport COVID în anii pandemiei.

Alte stiri recente

148 vizualizari
12 apr. 2024 15:14

Sancțiuni de peste 40.000 lei au fost aplicate de polițiștii prahoveni într-o singură zi, inclusiv la Câmpina

Polițiștii prahoveni au desfășurat activități cu caracter preventiv în mai multe localități ale județului, inclusiv la Câmpina, iar în cursul unei singure zile, 11 aprilie 2024, valoarea acestora a fost de peste 40.000 lei.

254 vizualizari
12 apr. 2024 13:32

Gabriela Adelina Codreș, judecător la Secția Penală a Judecătoriei Ploiești, a fost desemnată președintele Biroului Electoral Câmpina

Zilele trecute a avut loc desemnarea președinților și locțiitorilor Biroului Electoral din fiecare localitate, inclusiv la nivelul județului Prahova.