”Maratonul resuscitării” a ajuns la Colegiul Tehnic Forestier, din Câmpina

Social (Categoria articolului)

La Colegiul Tehnic Forestier din Câmpina a poposit vineri, 24 februarie 2023, o echipă a "Caravanei cu Medici", un proiect extraordinar în cadrul căruia este inclus și ”Maratonul resuscitării”.

"Maratonul resuscitării" este, de fapt, un curs de prim ajutor, prin care sunt abordate manevrele de resuscitare de bază. Este o acțiune care are loc în liceele din Prahova, la inițiativa medicului șef de la Unitatea de Primiri Urgențe SMURD de la Ploiești. Elevilor le sunt prezentate manevrele de acordare a primului ajutor medical - resuscitarea cardio-pulmonară, poziționarea laterală de resuscitare și salvarea de la înec sau intervenția în cazul unor blocări ușoare ale căilor respiratorii superioare,
Aceste acțiuni în licee se desfășoară exclusiv pe bază de voluntariat și la ele participă medici și asistente din sistemul de urgență, precum și voluntari ISU.
Colegiul Tehnic Forestier Câmpina, prin vocea directorului Vali Șerban, și-a exprimat disponibilitatea de a găzdui o astfel de acțiune de mai mult timp. La ”Maratonul resuscitării” au fost prezenți elevi din mai multe clase, cărora li s-au arătat tehnici de resuscitare, după care chiar ei au efectuat manevrele respective pe baza a ceea ce li s-a arătat practic.

2098 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

106 vizualizari
23 mar. 2023 21:44

"Săptămâna Verde" la Școala Centrală Câmpina. Copiii au construit căsuțe pentru păsărele și au plantat puieți de brad

În această perioadă, la Școala Gimnazială Centrală Câmpina se derulează "Săptămâna Verde", fiind primul an școlar cu acțiunile de mediu incluse în program. Și au fost multe astfel de acțiuni, una mai frumoasă ca alta, pentru că "misiunea noastră este să facem și educație de mediu, să-i provocăm pe elevi să înțeleagă rostul tuturor eforturilor și a tuturor inițiativelor care se fac în această luptă pentru protejarea planetei", după cum ne-a declarat profesor învățământ primar Rodica Zăvoianu.

1044 vizualizari
23 mar. 2023 07:44

Acțiune de suflet la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina - ”Pledoarie pentru rânduială”

Momente frumoase, pline de încărcătură emoțională miercuri, 22 martie, la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, din Câmpina, acolo unde a avut loc acțiunea ”Pledoarie pentru rânduială: elemente de port popular românesc cu miros de lavandă și busuioc”, inclusă în calendarul activităților Casei Corpului Didactic Prahova.

Alte stiri recente

119 vizualizari
23 mar. 2023 22:17

”O zi din viața de școlar”, prima ediție a unui concurs județean de teatru, organizat de Clubul Copiilor Câmpina

Clubul Copiilor din Câmpina a organizat joi, 23 martie, prima ediție a concursului județean de teatru pentru elevi - ”O zi din viața de școlar”, eveniment inclus în Calendarul activităților extracurriculare din județul Prahova.

338 vizualizari
23 mar. 2023 20:58

Mesaj RO-ALERT la Valea Doftanei privind prezența unui urs în zonele populate

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a anunțat că a emis un mesaj RO-ALERT pentru a semnala prezența unui urs în zonele populate.