Proiectul "Școala siguranței Tedi" continuă la Școala Centrală Câmpina, pentru elevii clasei I

Eveniment (Categoria articolului)

"Școala siguranței Tedi" este un proiect educațional derulat la nivel național de Tymbark Maspex România în parteneriat cu Ministerul Educației și Poliția Română. Scopul acestui proiect este acela de a-i informa pe elevii din clasa I despre potențialele pericole din jurul lor. Reprezentanți ai Poliției Române merg în școli și le vorbesc copiilor despre cum trebuie să se comporte la școală, pe stradă, despre regulile de circulație, despre cum trebuie să reacționeze în cazul în care sunt abordați de persoane străine, despre ce înseamnă și când trebuie apelat numărul unic de urgență 112 etc. O astfel de acțiune s-a desfășurat miercuri, 20 martie, la Școala Centrală Câmpina, alături de copii aflându-se comisar Marian Popescu, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.

La acțiunea desfășurată în amfiteatrul Școlii Centrale au fost prezenți aproximativ 70 de elevi din clasa I, alături de învățătoarele lor și de directorul instituției, prof. Florentina Dumitrașcu. Pe lângă sfaturile primite de la reprezentantul IJP Prahova, copiii au putut urmări și un filmuleț pe înțelesul lor, cu principalele reguli de circulație. Apoi, și-a făcut apariția mascota Tedi, moment din care pentru cei mici nu a mai contat nimic altceva. Tedi le-a oferit daruri din partea companiei care sponsorizează această campanie, iar copiii au susținut un moment artistic deosebit. (video)
După cum ne-a declarat profesor învățământ primar Laura Iordache (video), anul acesta elevii de la Școala Centrală se numără printre cei peste 41.000 de elevi de clasa I din țară, care participă la proiectul "Școala siguranței Tedi". Totuși, pentru unitatea de învățământ din Câmpina nu este o premieră, deoarece Școala Centrală a făcut parte din proiectul - pilot "Școala siguranței Tedi", care s-a desfășurat în perioada 2013-2014 doar în județul Prahova. Ulterior, datorită succesului înregistrat în rândul copiilor, proiectul a fost extins la nivel național, iar astăzi se aplică în sute de școli din țară.

5627 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2483 vizualizari
05 aug. 2020 21:35

A 15-a ediție a Festivalului IDEO IDEIS a ajuns și la Câmpina

Miercuri, 5 august 2020, a început cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Tânăr IDEO IDEIS, în Câmpina și încă 8 localități din țară – Alexandria, București, Buzău, Baia Mare, Botoșani, Roman, Sibiu și Timișoara. Este pentru prima dată când acest festival de artă și teatru pentru tineret ajunge la Câmpina, chiar dacă este vorba despre un format inedit, impus de restricțiile stabilite la nivel național din cauza pandemiei de coronavirus.

3341 vizualizari
13 iul. 2020 22:07

Emoții la festivitatea de absolvire pentru a VIII-a promoție de asistenți de farmacie de la Școala ”Louis Pasteur” Câmpina

”Generația zâmbetului învingător” este denumirea oficială acordată de Roxana Veliche, dirigintele clasei de farmacie de la Școala Sanitară Postliceală ”Louis Pasteur”, la festivitatea de absolvire, care a avut loc zilele trecute, într-un cadru mai restrâns decât de obicei, cadru impus și de măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. A fost festivitatea de absolvire a celei de-a opta promoții de asistenți de farmacie.

Alte stiri recente

949 vizualizari
12 aug. 2020 20:43

ProRomânia Câmpina, ieri dizolvată, astăzi reînființată

CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu știri corecte, prompte, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu câteva ore când anunțam dizolvarea Organizației Câmpina a Partidului ProRomânia și prezentam declarația președintelui Marian Alexandru de susținere a candidatului independent la funcția de primar al municipiului, Alin Moldoveanu. (vezi aici)

1854 vizualizari
12 aug. 2020 19:15

Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.