Proiectul "Școala siguranței Tedi" continuă la Școala Centrală Câmpina, pentru elevii clasei I

Eveniment (Categoria articolului)

"Școala siguranței Tedi" este un proiect educațional derulat la nivel național de Tymbark Maspex România în parteneriat cu Ministerul Educației și Poliția Română. Scopul acestui proiect este acela de a-i informa pe elevii din clasa I despre potențialele pericole din jurul lor. Reprezentanți ai Poliției Române merg în școli și le vorbesc copiilor despre cum trebuie să se comporte la școală, pe stradă, despre regulile de circulație, despre cum trebuie să reacționeze în cazul în care sunt abordați de persoane străine, despre ce înseamnă și când trebuie apelat numărul unic de urgență 112 etc. O astfel de acțiune s-a desfășurat miercuri, 20 martie, la Școala Centrală Câmpina, alături de copii aflându-se comisar Marian Popescu, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.

La acțiunea desfășurată în amfiteatrul Școlii Centrale au fost prezenți aproximativ 70 de elevi din clasa I, alături de învățătoarele lor și de directorul instituției, prof. Florentina Dumitrașcu. Pe lângă sfaturile primite de la reprezentantul IJP Prahova, copiii au putut urmări și un filmuleț pe înțelesul lor, cu principalele reguli de circulație. Apoi, și-a făcut apariția mascota Tedi, moment din care pentru cei mici nu a mai contat nimic altceva. Tedi le-a oferit daruri din partea companiei care sponsorizează această campanie, iar copiii au susținut un moment artistic deosebit. (video)
După cum ne-a declarat profesor învățământ primar Laura Iordache (video), anul acesta elevii de la Școala Centrală se numără printre cei peste 41.000 de elevi de clasa I din țară, care participă la proiectul "Școala siguranței Tedi". Totuși, pentru unitatea de învățământ din Câmpina nu este o premieră, deoarece Școala Centrală a făcut parte din proiectul - pilot "Școala siguranței Tedi", care s-a desfășurat în perioada 2013-2014 doar în județul Prahova. Ulterior, datorită succesului înregistrat în rândul copiilor, proiectul a fost extins la nivel național, iar astăzi se aplică în sute de școli din țară.

6968 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1704 vizualizari
03 iun. 2023 18:49

Pledoarie pentru tenis, la Câmpina, de Ziua Internațională a Copiilor

Tenis Premium Club Câmpina și-a deschis larg porțile pe 1 Iunie, sărbătorindu-i pe copii și dorindu-și să atragă un număr cât mai mare dintre ei spre ”sportul alb”.

4306 vizualizari
02 iun. 2023 12:48

Câmpina a fost în sărbătoare, de Ziua Internațională a Copiilor

Câmpina a fost în sărbătoare, joi, 1 Iunie 2023, de Ziua Internaţională a Copilului. Iar centrul municipiul în mod clar a aparţinut sărbătoriţilor zilei. Copii mai mici sau mai mari, veseli, gălăgioşi, fericiţi, plini de energie, entuziaşti. Micii câmpineni. Pentru ei, administraţia locală a organizat un eveniment frumos, cu multă muzică, teatru, mascote, personaje pe picioroange, face painting, baloane colorate, dulciuri. O sărbătoare pe care copiii au meritat-o, ei fiind cei care creează pentru noi toţi o lume minunată.

Alte stiri recente

1643 vizualizari
04 iun. 2023 13:49

Liga A Prahova, etapa a 33-a, penultima. Rezultate și clasament

Vineri după-amiază a avut loc primul meci al penultimei etape din Liga A Prahova. Runda a continuat sâmbătă și s-a încheiat duminică. Iată rezultatele înregistrate, clasamentul și programul ultimei etape:

200 vizualizari
04 iun. 2023 13:26

Liga A Prahova. Triumf Poiana Câmpina - AFC Brebu 1-4

Meci fără miză, duminică dimineață, pe stadionul din Poiana Câmpina, unde s-au întâlnit formațiile Triumf Poiana Câmpina și AFC Brebu.