Proiectul "Școala siguranței Tedi" continuă la Școala Centrală Câmpina, pentru elevii clasei I

Eveniment (Categoria articolului)

"Școala siguranței Tedi" este un proiect educațional derulat la nivel național de Tymbark Maspex România în parteneriat cu Ministerul Educației și Poliția Română. Scopul acestui proiect este acela de a-i informa pe elevii din clasa I despre potențialele pericole din jurul lor. Reprezentanți ai Poliției Române merg în școli și le vorbesc copiilor despre cum trebuie să se comporte la școală, pe stradă, despre regulile de circulație, despre cum trebuie să reacționeze în cazul în care sunt abordați de persoane străine, despre ce înseamnă și când trebuie apelat numărul unic de urgență 112 etc. O astfel de acțiune s-a desfășurat miercuri, 20 martie, la Școala Centrală Câmpina, alături de copii aflându-se comisar Marian Popescu, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.

La acțiunea desfășurată în amfiteatrul Școlii Centrale au fost prezenți aproximativ 70 de elevi din clasa I, alături de învățătoarele lor și de directorul instituției, prof. Florentina Dumitrașcu. Pe lângă sfaturile primite de la reprezentantul IJP Prahova, copiii au putut urmări și un filmuleț pe înțelesul lor, cu principalele reguli de circulație. Apoi, și-a făcut apariția mascota Tedi, moment din care pentru cei mici nu a mai contat nimic altceva. Tedi le-a oferit daruri din partea companiei care sponsorizează această campanie, iar copiii au susținut un moment artistic deosebit. (video)
După cum ne-a declarat profesor învățământ primar Laura Iordache (video), anul acesta elevii de la Școala Centrală se numără printre cei peste 41.000 de elevi de clasa I din țară, care participă la proiectul "Școala siguranței Tedi". Totuși, pentru unitatea de învățământ din Câmpina nu este o premieră, deoarece Școala Centrală a făcut parte din proiectul - pilot "Școala siguranței Tedi", care s-a desfășurat în perioada 2013-2014 doar în județul Prahova. Ulterior, datorită succesului înregistrat în rândul copiilor, proiectul a fost extins la nivel național, iar astăzi se aplică în sute de școli din țară.

6682 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2315 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

2016 vizualizari
26 iun. 2022 11:20

Ceremonie impresionantă la sfințirea monumentului dedicat eroilor de la UM 0865 din Câmpina, uciși la Otopeni în decembrie 1989

Monumentul Eroilor Jandarmi, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în fața fostei unități de jandarmi din Câmpina, a fost restaurat și resfințit sâmbătă, 25 iunie 2022, în cadrul unei ceremonii impresionante, organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Alte stiri recente

1959 vizualizari
28 iun. 2022 13:47

La Câmpina, polițiștii au prins un șofer de autobuz băut, la 6 dimineața!

Polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autobuz, care efectua curse regulate de transport persoane, în cursul dimineții de luni, 27 iunie, pe Bulevardul Carol I.

1846 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.