Din punctul de vedere al primarului Horia Tiseanu, “Câmpina a pus foarte bine la punct colectarea selectivă a deșeurilor”. Așa să fie?

Actualitate (Categoria articolului)

Primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, a primit mandat din partea Consiliului Local pentru a reprezenta municipiul în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Parteneriatul pentru managementul deșeurilor – Prahova”. În luna septembrie, au fost două ședințe AGA la ADI Deșeuri, pe 2 și pe 16 septembrie. La ambele ședințe, în cadrul discuțiilor, primarii localităților din Zona 7 (în care este inclusă și Câmpina) au ridicat numeroase probleme legate de colectarea selectivă a deșeurilor. Numai Câmpina pare a nu avea probleme la acest capitol, dacă ne luăm după primarul Horia Tiseanu. Acesta a afirmat în cadrul AGA că “Noi am pus foarte bine la punct colectarea selectivă”.

Afirmația lui Horia Tiseanu este redată în procesul-verbal al ședințe AGA de la ADI Deșeuri din 2 septembrie 2019, document care a fost anexat proiectului de hotărâre a Consiliului Local Câmpina privind suspendarea aplicării tarifelor diferențiate la gunoi, suspendare stabilită tocmai din cauza multiplelor probleme privind colectarea selectivă, atât în Câmpina, cât și în cele mai multe dintre localitățile județului. Consilierii locali nu au avut nimic de spus, fie pentru că nici măcar nu au răsfoit documentele anexate proiectului de hotărâre, fie pentru că sunt de acord cu primarul, fie nu sunt de acord, dar nu au vrut să-l supere pe primar, așa cum se întâmplă în multe situații. 
Așadar, asta se întâmplă în condițiile în care, știm cu toții, așa de bine e pusă la punct colectarea selectivă a deșeurilor în Câmpina, încât ea nici nu se realizează decât într-un procent extrem de redus. Nu spune nimeni că nu s-a făcut nimic în acest sens, ci doar că s-a făcut mult prea puțin, mai ales acolo unde administrația locală ar trebui să intervină. Nu demult, la ședința CL din iulie 2019, primarul Horia Tiseanu afirma că, în privința colectării selective a deșeurilor și legat de tarifele diferențiate, “soluția este să ne dea ADI Deșeuri... o soluție”. Iar după două luni, merge la ADI Deșeuri și spune că “la Câmpina, noi am pus foarte bine la punct colectarea selectivă a deșeurilor”. Chiar așa?!

4588 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1605 vizualizari
14 oct. 2019 20:16

Trafic deviat și stații desființate temporar în Câmpina, pe Bd. Carol I, pentru executarea lucrărilor de canalizare. Marți se asfaltează și Strada Golești

După cum vă informam la sfârșitul săptămânii trecute, de astăzi, 14 octombrie 2019, Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este închis circulației pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la Fibec și Biserica de la Brazi, pentru executarea lucrărilor de canalizare derulate cu fonduri europene prin HidroPrahova. Avizul de închidere a circulației este valabil până pe 8 noiembrie 2019, iar în toată această perioadă traficul rutier va fi deviat pe străzile Frații Golești și B.P. Hasdeu.

4736 vizualizari
12 oct. 2019 09:32

Atenție! De luni, 14 octombrie 2019, se închide Bulevardul Carol I din Câmpina, între sensul giratoriu de la Fibec și intersecția cu Strada Golești

Primăria municipiului Câmpina anunță că de luni, 14 octombrie 2019, ora 8.30, Bulevardul Carol I va fi închis circulației pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la fostul complex comercial Fibec și intersecția cu Strada Frații Golești (Biserica de la Brazi). Se ia această măsură pentru executarea lucrărilor de canalizare derulate de HidroPrahova cu fonduri europene. Practic, este vorba despre reluarea lucrărilor sistate în toamna lui 2015. Se va începe cu acest tronson pentru a putea fi racordată la rețeaua principală și pentru a putea fi dată în folosință canalizarea din Cartierul Câmpinița. Avizul de închidere a circulației este valabil până la 8 noiembrie 2019.

Alte stiri recente

1702 vizualizari
14 oct. 2019 22:06

Scrisoarea impresionantă a unei femei ai cărei părinți au fost uciși, către parlamentarii care au votat Legea recursului compensatoriu

Maria Dumitru este o femeie din Constanța, ai cărei părinți au fost uciși cu bestialitate, în vara acestui an, de un individ eliberat din penitenciar în baza Legii privind recursul compensatoriu. Pe 9 octombrie 2019, ea le-a trimis o scrisoare parlamentarilor care au aprobat această lege controversată, cerându-le să o abroge cât mai repede. ”Vă consider părtaş la această dublă crimă şi sper ca această vină să vă urmărească până la sfârşitul vieţii, aşa cum durerea de a-mi pierde părinţii în cel mai crud mod cu putinţă va fi cu mine pentru totdeauna. Nu există noapte în care să nu mă gândesc la suferința fizică și mentală din ultimele lor minute”, scrie Maria Dumitru în scrisoarea adresată parlamentarilor.

769 vizualizari
14 oct. 2019 21:30

”Un pas către tine”, un proiect important destinat copiilor de la Centrul "Glasul Autismului" din Câmpina

Proiectul „Un pas către tine” se derulează pe parcursul a trei luni la Centrul ”Glasul Autismului” din Câmpina și își propune să valorifice potențialul copiilor cu tulburări din spectrul autist, beneficiari ai centrului menționat, prin implicarea în activități de coordonare, mișcare și sport. Acesta este cel de-al doilea proiect al Asociației "Glasul Autismului" finanțat de Kaufland în cadrul Programului START ONG, implementat de Act for Tomorrow.