Primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, a primit mandat din partea Consiliului Local pentru a reprezenta municipiul în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Parteneriatul pentru managementul deșeurilor – Prahova”. În luna septembrie, au fost două ședințe AGA la ADI Deșeuri, pe 2 și pe 16 septembrie. La ambele ședințe, în cadrul discuțiilor, primarii localităților din Zona 7 (în care este inclusă și Câmpina) au ridicat numeroase probleme legate de colectarea selectivă a deșeurilor. Numai Câmpina pare a nu avea probleme la acest capitol, dacă ne luăm după primarul Horia Tiseanu. Acesta a afirmat în cadrul AGA că “Noi am pus foarte bine la punct colectarea selectivă”.
Afirmația lui Horia Tiseanu este redată în procesul-verbal al ședințe AGA de la ADI Deșeuri din 2 septembrie 2019, document care a fost anexat proiectului de hotărâre a Consiliului Local Câmpina privind suspendarea aplicării tarifelor diferențiate la gunoi, suspendare stabilită tocmai din cauza multiplelor probleme privind colectarea selectivă, atât în Câmpina, cât și în cele mai multe dintre localitățile județului. Consilierii locali nu au avut nimic de spus, fie pentru că nici măcar nu au răsfoit documentele anexate proiectului de hotărâre, fie pentru că sunt de acord cu primarul, fie nu sunt de acord, dar nu au vrut să-l supere pe primar, așa cum se întâmplă în multe situații.
Așadar, asta se întâmplă în condițiile în care, știm cu toții, așa de bine e pusă la punct colectarea selectivă a deșeurilor în Câmpina, încât ea nici nu se realizează decât într-un procent extrem de redus. Nu spune nimeni că nu s-a făcut nimic în acest sens, ci doar că s-a făcut mult prea puțin, mai ales acolo unde administrația locală ar trebui să intervină. Nu demult, la ședința CL din iulie 2019, primarul Horia Tiseanu afirma că, în privința colectării selective a deșeurilor și legat de tarifele diferențiate, “soluția este să ne dea ADI Deșeuri... o soluție”. Iar după două luni, merge la ADI Deșeuri și spune că “la Câmpina, noi am pus foarte bine la punct colectarea selectivă a deșeurilor”. Chiar așa?!
Informațiile transmise la CSAT de serviciile secrete despre campanie lui Călin Georgescu au fost desecretizate miercuri, după ce președintele Klaus Iohannis a fost de acord cu declasificarea.
Podul feroviar peste râul Prahova, dintre Câmpina și Poiana Câmpina, va deveni curând istorie..
13 organizații neguvernamentale i-au cerut președintelui Klaus Iohannis desecretizarea informațiilor din ședința Consiliului Superior de Apărare a Țării (CSAT) de săptămâna trecută.
Pompierii prahoveni au fost solicitați să intervină la un incendiu produs în această dimineață la o locuință din satul Perșunari, comuna Cocorăștii Colț.