Din punctul de vedere al primarului Horia Tiseanu, “Câmpina a pus foarte bine la punct colectarea selectivă a deșeurilor”. Așa să fie?

Actualitate (Categoria articolului)

Primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, a primit mandat din partea Consiliului Local pentru a reprezenta municipiul în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Parteneriatul pentru managementul deșeurilor – Prahova”. În luna septembrie, au fost două ședințe AGA la ADI Deșeuri, pe 2 și pe 16 septembrie. La ambele ședințe, în cadrul discuțiilor, primarii localităților din Zona 7 (în care este inclusă și Câmpina) au ridicat numeroase probleme legate de colectarea selectivă a deșeurilor. Numai Câmpina pare a nu avea probleme la acest capitol, dacă ne luăm după primarul Horia Tiseanu. Acesta a afirmat în cadrul AGA că “Noi am pus foarte bine la punct colectarea selectivă”.

Afirmația lui Horia Tiseanu este redată în procesul-verbal al ședințe AGA de la ADI Deșeuri din 2 septembrie 2019, document care a fost anexat proiectului de hotărâre a Consiliului Local Câmpina privind suspendarea aplicării tarifelor diferențiate la gunoi, suspendare stabilită tocmai din cauza multiplelor probleme privind colectarea selectivă, atât în Câmpina, cât și în cele mai multe dintre localitățile județului. Consilierii locali nu au avut nimic de spus, fie pentru că nici măcar nu au răsfoit documentele anexate proiectului de hotărâre, fie pentru că sunt de acord cu primarul, fie nu sunt de acord, dar nu au vrut să-l supere pe primar, așa cum se întâmplă în multe situații. 
Așadar, asta se întâmplă în condițiile în care, știm cu toții, așa de bine e pusă la punct colectarea selectivă a deșeurilor în Câmpina, încât ea nici nu se realizează decât într-un procent extrem de redus. Nu spune nimeni că nu s-a făcut nimic în acest sens, ci doar că s-a făcut mult prea puțin, mai ales acolo unde administrația locală ar trebui să intervină. Nu demult, la ședința CL din iulie 2019, primarul Horia Tiseanu afirma că, în privința colectării selective a deșeurilor și legat de tarifele diferențiate, “soluția este să ne dea ADI Deșeuri... o soluție”. Iar după două luni, merge la ADI Deșeuri și spune că “la Câmpina, noi am pus foarte bine la punct colectarea selectivă a deșeurilor”. Chiar așa?!

4936 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1174 vizualizari
28 feb. 2020 17:59

Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

1511 vizualizari
28 feb. 2020 10:35

Campioana olimpică de tineret, Georgeta Popescu, a primit titlul de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina"

Ședința de joi, 28 februarie 2020, a Consiliului Local a început cu un moment festiv - acordarea tilului de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina" campioanei olimpice de tineret la monobob Georgeta Popescu. Tânăra sportivă a fost invitată în fața Consiliului Local pentru a primi diploma de "Cetățean de onoare", precum și un premiu de 10.000 lei din partea administrației câmpinene.

Alte stiri recente

1283 vizualizari
28 feb. 2020 11:50

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 28 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1658 vizualizari
27 feb. 2020 13:54

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.