Alegeri prezidențiale 2019. S-au deschis secțiile de vot din Europa

Actualitate (Categoria articolului)

La ora 13.00 (ora României) s-au deschis secțiile de vot din Europa Centrală, adică la ora locală 12.00, acolo unde Diaspora românească este prezentă într-un număr important. 

Vă reamintim că pentru alegerile prezidențiale din 10 și 24 noiembrie au fost amenajate 853 de secții de vot în afara granițelor României, cele mai multe dintre acestea fiind în Europa Centrală, în țări precum Italia, Franța, Germania, Spania, unde numărul de români este foarte mare. Așadar, Diaspora a început deja să voteze pentru alegerile prezidențiale, fiind pentru prima dată când procesul de vot se va desfășura - pentru secțiile din străinătate - pe parcursul a trei zile: vineri, 8 noiembrie, între orele 12.00 și 21.00, iar sâmbătă și duminică, 9 și 10 noiembrie, între orele 7.00 și 21.00, orele fiind cele locale. De asemenea, tot in premieră, pentru Diaspora s-a introdus și votul prin corespondență, pentru care s-au înscris 41.003 alegători români.

Precizăm că, până la ora 13.00, ora României, prima zi a votării în străinătate s-a încheiat în șase secții de votare (Auckland - Noua Zeelandă și Melbourne, Canberra, Sydney, Brisbane și Adelaide din Australia). La ora 13.00, votul era în curs de desfășurare în 770 din cele 835 secții de votare din străinătate.

(Foto cu caracter ilustrativ)

2275 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

3143 vizualizari
02 iun. 2020 09:50

Războiul pentru ”turnul înclinat” a parcurs o nouă etapă. Primăria Câmpina a câștigat un proces, dar victoria finală este încă departe

1 comentarii

În cursul anului 2017, odată cu modificarea legislației, Consiliul Local Câmpina a aprobat două hotărâri care au stat la baza demarării demersurilor pentru exproprierea ”turnului înclinat”, clădirea din centrul Câmpinei, începută în anul 1997, abandonată în anul 2003 și care aparține societății Erin SRL. Reprezentanții acestei firme au amenințat încă de atunci, din 2017, cu atacarea în instanța de contencios administrativ a celor două hotărâri ale Consiliului Local. S-au ținut de cuvânt. Procesul s-a finalizat recent și Erin SRL a pierdut.

3050 vizualizari
01 iun. 2020 20:54

Un nou accident în Câmpina, la intersecția străzilor Ana Ipătescu și Maramureș. Ce măsuri vor să ia autoritățile

3 comentarii

Luni după-amiază, cu ceva mai mult de o oră înaintea producerii accidentului de pe Strada Mihail Kogălniceanu (detalii - AICI) din Câmpina, la câteva sute de metri, la intersecția străzilor Ana Ipătescu și Maramureș a avut loc un alt accident de circulație. Intersecția aceasta tinde să devină noul punct roșu pe harta accidentelor din Câmpina, fiind al doilea eveniment rutier în ultimele patru zile produs în condiții aproape similare.

Alte stiri recente

1846 vizualizari
02 iun. 2020 19:20

Câmpina, Cartierul Slobozia. Un copac s-a prăbușit peste o mașină, două persoane fiind rănite

UPDATE - În zona unde a avut loc incidentul, la fiecare ploaie însemnată se adună o cantitate mare de apă. După ploile din ultimele zile, în zonă s-a produs o ușoară alunecare de teren care a afectat mai mulți copaci. Unul dintre aceștia s-a prăbușit astăzi peste mașina aflată în mers.

Un copac s-a prăbușit pentru un autoturism aflat în mers, iar cele două persoane din mașină au fost rănite. Incidentul s-a petrecut marți după-amiază, în jurul orei 18.30, în Cartierul Slobozia din municipiul Câmpina, în zona În Luncă.

1678 vizualizari
02 iun. 2020 13:47

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 2 iunie

1 comentarii

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.