Parteneriat transcontinental. Colegiul ”Grigorescu” Câmpina a încheiat un acord de colaborare cu o școală din Adelaide, Australia

Actualitate (Categoria articolului)

Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina sărbătorește în acest an 100 de ani de la înființare, iar în cadrul numeroaselor evenimente care marchează centenarul celei mai importante instituții de învățământ câmpinene este programat și un proiect intitulat ”Galeria Absolvenților - o sută de povești de viață ale absolvenților CNNG de peste tot din lume”. În cadrul acestui proiect a fost contactat Daniel Manu, absolvent al Colegiului în 1989, în prezent stabilit în Australia, iar de aici până la o colaborare a fost un singur pas.

Acest prim pas s-a concretizat într-un parteneriat între Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina, Asociația Părinților de la Colegiul "Grigorescu" și Școala Etnică Română din Adelaide, Australia, acolo unde fostul elev al CNNG este coordonator. Profesor de robotică, stabilit de 15 ani în Australia, Daniel Manu conduce această școală pentru copiii familiilor de români din Adelaide și împrejurimi, aceștia având posibilitatea să învețe limba română, matematica, istoria și geografia, dar și să se familiarizeze cu limba română, cu civilizația, cultura și tradițiile poporului nostru.
Parteneriatul româno-australian s-a concretizat într-un proiect intitulat "Pen Pals", unde copiii din Câmpina au scris copiiilor din Adelaide în limba română, aceștia răspunzându-le în limba engleză, temele fiind dintre cele mai diverse - de la cărți citite la filme vizionate, de la activitățile preferate din timpul liber la programa școlară. Astfel, ambele părți au posibilitatea să-și exerseze cunoștințele lingvistice în situații reale. A urmat o întâlnire prin intermediul Skype între copiii celor două instituții de învățământ, iar proiectul va continua cu crearea unui grup pe Facebook, a unui blog, a unei asociații a școlilor române din Diaspora, pe termen ceva mai lung intenționându-se inclusiv organizarea de tabere pe cele două continente, dar și diversificarea relațiilor de acest gen între școli din România și școli ale etnicilor români din Australia și din alte colțuri ale lumii.
Dacă din partea școlii australiene, câmpineanul Daniel Manu este responsabil pentru buna derulare a acestui proiect, din partea Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, responsabilii proiectului sunt profesoarele Raluca Cîrstea și Georgiana Moldoveanu.

4086 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

39 vizualizari
24 apr. 2024 09:02

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

1101 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

Alte stiri recente

1721 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1462 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.