CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Pledoarie pentru rugby în plenul Consiliului Local Câmpina

- Sport -

Pledoarie pentru rugby în plenul Consiliului Local Câmpina

Unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 februarie 2021 s-a referit la înființarea, în cadrul Clubul Sportiv Câmpina, a unor noi secții, printre care și cea de rugby. În acest sens, la ședința Consiliului Local a fost prezentă o delegație din partea Federației Române de Rugby, formată din Marius Tincu (antrenor federal), Florin Bonea (director regional de dezvoltare), Constantin Bonea (președintele Comisiei de Citare și Observatori), precum și profesorii câmpineni Ioan Cristea și Bogdan Radu.

Marius Tincu - de 50 de ori selecționat în echipa națională a României, inclusiv ”căpitan” al echipei, cu o carieră de zece ani în Franța, în rugby-ul profesionist, fost antrenor timp de șapte ani al echipei naționale a României - a fost cel care a prezentat consilierilor câmpineni o adevărată pledoarie pentru rugby. ”Strategia Federației este ca balonul oval să ajungă și la Câmpina. Vrem să le dăm copiilor o educație prin sport, pentru că rugbyul nu este un sport periculos, ci oferă o educație desăvârșită, iar noi venim în fața dumneavoastră acordându-vă sprijinul necesar pentru înființarea unei secții. Deocamdată, la nivel de copii și juniori este vorba de rugby non-contact, dar acest sport călește caractere. Vorbim în rugby de integritate, solidaritate, disciplină, pasiune și respect. Dacă putem să le dăm copiilor această șansă, vom putea peste câțiva ani să fim altfel, să avem o șansă în viață. Momentan, ne adresăm doar copiilor sub 14 ani”, a precizat Marius Tincu în fața consilierilor câmpineni. (video)
Apoi, rând pe rând au vorbit și ceilalți reprezentanți ai Federației Române de Rugby, fiecare încercând să scoată în evidență necesitatea și frumusețea acestui sport. Poate mai puțină lume știe că rugbyul se practică în Câmpina din anul 2007, echipele Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, sub coordonarea profesorului Ioan Cristea, participând la Olimpiada Națională a Sportului Școlar, ajungând până la nivel național, pe podium, fiind vicecampioană națională la rugby-tag.
Consiliul Local Câmpina a fost de acord cu includerea în structura Clubului Sportiv Câmpina a unei secții de rugby, care va beneficia de sprijinul Federației Române de Rugby.


01 Mar 2021 19:25 3891 vizualizari



Comentarii






989 vizualizari 25 Apr 2024 20:27 Week-end plin pentru handbalistele de la CS Câmpina

Week-end plin pentru handbalistele de la CS Câmpina

Ambele echipe feminine de handbal ale CS Câmpina, pregatite de Daniel Vasile - pentru nivelul juniorilor III, respectiv, Denisa Toma - la juniori IV, sunt angrenate la acest sfâr?it de saptamâna în competi?ii oficiale.

citeste mai mult
1162 vizualizari 25 Apr 2024 19:00 Liga A Prahova, etapa a 26-a. Programul și delegările

Liga A Prahova, etapa a 26-a. Programul și delegările

Jocurile etapei a 26-a din Liga A Prahova la fotbal sunt programate la finalul acestei săptămâni. Iată programul și delegările:

citeste mai mult
1892 vizualizari 21 Apr 2024 20:53 Superliga B1 Prahova. Sportul Câmpina - Viitorul Cosminele 1-0

Superliga B1 Prahova. Sportul Câmpina - Viitorul Cosminele 1-0

Meci important pentru ambele echipe în Seria Nord a Superligii B1 Prahova, între Sportul Câmpina și Viitorul Cosminele.

citeste mai mult
2208 vizualizari 21 Apr 2024 13:10 Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă și duminică au avut loc meciurile din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele, clasamentul la zi și programul etapei viitoare:

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV