Lăsați copiii pe terenurile de sport ale școlilor din Câmpina! De ce ezită conducerile unităților de învățământ

Actualitate (Categoria articolului)

Se discută tot mai mult și la nivelul municipiului Câmpina despre necesitatea deschiderii bazelor sportive ale unităților de învățământ pentru copii pe perioada vacanței de vară. Discuțiile par sterile, se invocă tot felul de argumente, multe dintre ele pertinente, dar, totuși, noi considerăm că aleșii locali au datoria să găsească o soluție pentru a le permite copiilor din Câmpina să folosească pe timpul vacanței de vară terenurile de sport ale școlilor și liceelor. Unde în altă parte ar putea copiii să bată mingea?!

Am realizat un raid pe la unitățile de învățământ din localitate, exceptând Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” - unde se lucrează la modernizarea clădirii și la construirea unei săli de sport și Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati”, unde, de asemenea, se lucrează la reabilitarea termică a clădirii.
Iată ce au răspuns conducerile școlilor la întrebările dacă sunt de acord cu deschiderea bazei sportive școlare pentru copii pe perioada vacanței de vară și dacă au existat astfel de solicitări sau discuții pe marginea acestui subiect din partea reprezentanților Primăriei sau Consiliului Local:
Roxana Stan, director Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”:
”Da, noi suntem de acord cu deschiderea bazei sportive pentru copiii din Câmpina, cu condiția să fie pază, adică cel puțin un agent, în condițiile în care noi dispunem de monitorizare video, dar cred că ar trebui o persoană efectiv care să fie acolo. Nu am cunoștință de existența vreunui demers din partea autorităților locale în acest sens, dar, oricum, la unitatea noastră, baza sportivă este deschisă vara pentru elevii noștri”. 
Stan Sârbu, director Liceul Tehnologic Energetic:
”Eu sunt de acord cu deschiderea bazei sportive, dar sub supravegherea adulților, astfel încât să existe o persoană care să-și asume responsabilitatea în cazul în care apare vreun incident. În privința celei de-a doua întrebări, eu, personal, sunt prins în aceste zile cu examenul de bacalaureat, dar este posibil să fi fost contactat cineva din liceul nostru, dar eu nu știu încă de existența oficială a unui asemenea demers”.
Vali Șerban, director Colegiul Tehnic Forestier:
”Sunt total de acord cu deschiderea bazei sportive a unității noastre pe perioada vacanței de vară și nu numai. Însă, reglementările din acest moment stabilesc că este în responsabilitatea directorului unității orice incident s-ar întâmpla în școală, inclusiv pe terenul de sport. Cred că în acest sens se impune o decizie poate la nivelul localității sau chiar o reglementare națională prin care directorii să fie exonerați de această responsabilitate. Și atunci am convingerea că toate bazele sportive din școli vor fi deschise nu numai în vacanța de vară, ci tot timpul anului, în afara orelor de curs”.
Vasile Androne, director Liceul Tehnologic Mecanic:
”Baza noastră sportivă urmează să intre într-un proces de reabilitare. Deoarece în scurt timp urmează să înceapă lucrările, nu este posibilă deschiderea pe perioada verii pentru copii. Chiar dacă nu ar fi această situație, consider că deschiderea bazei sportive trebuie făcută cu aprobarea Consiliului Local pentru a se asigura gratuitatea, conform unei proceduri bine puse la punct, obligatoriu sub supravegherea unui adult, care să-și asume în scris răspunderea pentru tot ce se petrece în intervalul respectiv de timp. În ceea ce privește a doua întrebare, nu ne-a propus nimeni din Primărie sau Consiliul Local acest lucru”.
Raluca Crețu, director Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”:
”Sunt de acord și chiar am discutat în principiu despre acest subiect cu reprezentanții Consiliului Local din Consiliul de Administrație al școlii noastre. Problema este cine deschide și închide poarta sâmbătă și duminică. Dacă se găsesc soluții care să nu implice cu personal sau financiar școala, eu personal am toată deschiderea în acest sens”. 
Raluca Mihalache, director adjunct Școala Gimnazială ”Al.I. Cuza”:
”O astfel de decizie nu se poate lua decât la nivelul Consiliului de Administrație al școlii noastre. Până acum, din ceea ce știu eu, nu au existat propuneri în acest sens din partea Primăriei sau a Consiliului Local”.
Noi credem că se impune o decizie cât mai rapid cu putință și găsită o soluție la nivelul administrației locale prin care copiii Câmpinei să fie lăsați pe terenurile de sport ale școlilor. Vom reveni.

2550 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ciprian 22.06.2022 08:23 E trist sa observ că în Câmpina unde eu și generația mea băteam mingea 7 zile din 7 fără să plătim nu știu ce taxă de intrare. Până la urmă la cât am jucat fotbal mama ar fi trebuit să plătească mai mult decât ar fii avut salariu. Vin an de an în România, și nu văd progrese, iar anul acesta am văzut un regres crunt. Polonia are terenuri cu gazon sintetic, iluminate seara, monitorizate, cu paznic, cu cabine de duș etc deschise pentru oricine GRATIS de mai bine de 12 ani. Și sunt multe asemenea locații. Administrația Câmpinei din ultimii ani nu s-a ridicat nici măcar la nivelul unei comune din Polonia, ce nu e lucru trist dar e tragic
  • The mask 22.06.2022 20:58 Banii vorbesc!
  • The Mask 22.06.2022 21:06 Relax ,platim taxe si impozite care se duc in constructia salilor de sport,a bazinelor didactice de inot si a terenurilor de sport iar de acestea se folosesc niste "smecheri" pentru a face bani....multi!Anaf-ul doarme linistit!Daca ma insel astept sa fiu contrazis.
  • Scarlat John 22.06.2022 23:05 Consiliul local ar trebui sa ii dea afara pe cei cu cluburile private. La generala 1 este clasa 1 copii cu specializare înot. Particularii sa plătească sau sa își facă ei bazin. Didactic pe hârtie. Sa redeschidă ștrandul de la Casa Tineretului. Cu răcoritoare, floricele, sa ruleze filme la sala de spectacole la Casa Tineretului. Și vin și oamenii și profit dar nu peste noapte. Hotelul ala de 1 stea e pierdere de timp, un centru universitar, în parteneriat cu Upg, o cantina, sala de expoziții. O instituție condusa greșit mai bine de 30 ani.

Actualitate

1118 vizualizari
02 iul. 2022 14:36

Poliția Prahova scoate la concurs mai multe posturi din sursă externă, inclusiv ofițeri și ajutor de șef de post

64 de posturi sunt scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă: patru sunt pentru ofițer, iar 60 sunt pentru agenți de poliție – dintre care 15 pentru ajutor de șef de post din specialitatea ordine publică, în mediul rural.

1399 vizualizari
02 iul. 2022 13:01

Tânăr din București, prins drogat la volan de polițiștii din Câmpina

Vineri, 1 iulie, în jurul orei 19.30, polițiștii din Câmpina au oprit pentru control pe Strada I.H. Rădulescu un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiul București.

Alte stiri recente

197 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

2379 vizualizari
30 iun. 2022 07:47

Licitația pentru noua creșă de la Câmpina a fost finalizată. Valoarea contractului - 8,15 milioane lei fără TVA

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a anunțat recent semnarea contractelor de execuție pentru 15 creșe din țară, finanțate cu bani de la bugetul de stat și care vor fi construite prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Printre aceste 15 creșe se numără și cea de la Câmpina, din cartierul Voila.