Sportivii de la CSS "Constantin Istrati" Câmpina pot folosi, în sfârșit, microbuzul care le-a fost repartizat în 2015

Actualitate (Categoria articolului)

În anul 2015, în urma unui parteneriat între Ministerului Dezvoltării și Ministerul Educației, 65 de microbuze Ford, cu 16 locuri, dintr-un total de 300, erau repartizate cluburilor sportive școlare din România, la insistențele ministrului de atunci al Sportului, Gabriela Szabo. La Câmpina, microbuzul a ajuns extrem de greu, pentru că Primăria întârzia trimiterea unui reprezentant care să preia vehiculul, cu toate insistențele celor două ministere. Un lucru definitoriu pentru administrația locală a ultimilor ani.

Am scris de foarte multe ori despre acest microbuz care a stat ani buni în curtea Primăriei Câmpina, refuzându-se orice solicitare a Clubului Sportiv Școlar ”Constantin Istrati”, cel căruia, de fapt, îi era destinat autovehiculul. Au existat scuze de fiecare dată, unele chiar jenante - nu avem șofer, apoi șoferul nu are licență, apoi microbuzul nu are rovinietă, apoi șoferul nu lucrează în week-end și tot așa... În schimb, microbuzul era folosit chiar în week-end pentru Festivalul ”Serbările Toamnei” sau pentru transportul unor invitați la diverse evenimente. Și toate acestea se întâmplau în ciuda faptului că Ordonanţa de Guvern 17/2014 prevedea explicit: “microbuzele vor fi utilizate exclusiv în scopul deplasărilor sportivilor şi colectivelor tehnice aferente din cadrul unităţilor aflate în coordonarea/subordonarea Ministerului Tineretului şi Sporturilor şi al Ministerului Educaţiei Naţionale la competiţiile sportive interne si internaţionale, precum şi pentru deplasarea sportivilor şi colectivelor tehnice aferente, din cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar care au în structură şi secţii de club sportiv şcolar, la competiţiile sportive interne şi internaţionale”.
Acum, lucrurile au intrat pe un făgaș de normalitate, iar la solicitarea CSS ”Constantin Istrati”, vineri, cu acest microbuz au fost transportați mai mulți sportivi ai clubului pentru efectuarea vizitei medicale, iar la finalul săptămânii viitoare, cu același microbuz, se va efectua deplasarea la București, la prima etapă a Campionatului Național de Probe Combinate pentru seniori, tineret și sportivi sub 23 ani, sub 20 ani, sub 18 ani și sub 16 ani.
Este un gest firesc, de normalitate, dar care merită consemnat tocmai pentru faptul că, iată, ce nu s-a reușit timp de aproape șase ani, s-a putut realiza acum, iar microbuzul va fi folosit pentru deplasarea sportivilor de la CSS ”Constantin Istrati” la competiții și alte activități legate de acestea.

2657 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • preda frank 22.01.2021 20:16 poate noua administratie sa creeze si conditii la baza de la petrol,de la fosta administratie se poate spune decat nu avem fonduri ceea ce este rusinos

Actualitate

1781 vizualizari
26 feb. 2021 21:35

Agenții Poliției Locale Câmpina au continuat activitățile de fluidizare a traficului în zona centrală, la finalul săptămânii

Pentru a doua săptămână consecutiv, vineri, 26 februarie 2021, agenții Poliției Locale, în colaborare cu cei de la Poliția Municipiului Câmpina, au acționat pentru fluidizarea traficului rutier pe Strada Republicii, în zona Pieței Centrale, o zonă aglomerată în special la sfârșit de săptămână.

2001 vizualizari
26 feb. 2021 12:15

Simularea unui incendiu la Spitalul Municipal Câmpina. Un exercițiu al ISU Prahova

Joi după-amiază, agitație mare la Spitalul Municipal Câmpina și chiar panică printre trecătorii ocazionali și printre locuitorii din zonă la auzul sirenelor numeroaselor mașini de intervenție ale pompierilor câmpineni. Două autospeciale de stingere, o autoscară și alte două autovehicule au pătruns, cu sirenele pornite, în curtea Spitalului Municipal Câmpina. Din fericire, a fost vorba doar de un exercițiu al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, prin care s-a verificat modalitatea de intervenție în cazul unui potențial (și nedorit) incendiu.

Alte stiri recente

353 vizualizari
27 feb. 2021 10:56

Peste 500 de câmpineni vor beneficia de bilete gratuite de călătorie pentru transportul local în acest an

Consiliul Local Câmpina a aprobat în ședința ordinară de joi, 25 februarie, un proiect inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind acordarea de bilete gratuite de călătorie pentru transportul local pentru o serie de categorii sociale defavorizate.

2780 vizualizari
26 feb. 2021 21:29

De ”Ziua meseriilor”, elevi de la școlile gimnaziale din Câmpina au vizitat Liceul Tehnologic Energetic

Pe 11 martie se sărbătorește ”Ziua meseriilor”, iar până atunci, prin inspectoratele școlare județene, în diverse licee din țară au loc acțiuni de promovare a învățământului profesional în rândul elevilor din clasa a VIII-a. O astfel de acțiune a avut loc vineri, 26 februarie 2021, la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina, elevilor de la școlile gimnaziale ”Ion Câmpineanu”, ”B.P. Hasdeu” și Școala Centrală, însoțiți de diriginții lor, fiindu-le prezentate avantajele învățământului tehnic și profesional.