Sportivii de la CSS "Constantin Istrati" Câmpina pot folosi, în sfârșit, microbuzul care le-a fost repartizat în 2015

Actualitate (Categoria articolului)

În anul 2015, în urma unui parteneriat între Ministerului Dezvoltării și Ministerul Educației, 65 de microbuze Ford, cu 16 locuri, dintr-un total de 300, erau repartizate cluburilor sportive școlare din România, la insistențele ministrului de atunci al Sportului, Gabriela Szabo. La Câmpina, microbuzul a ajuns extrem de greu, pentru că Primăria întârzia trimiterea unui reprezentant care să preia vehiculul, cu toate insistențele celor două ministere. Un lucru definitoriu pentru administrația locală a ultimilor ani.

Am scris de foarte multe ori despre acest microbuz care a stat ani buni în curtea Primăriei Câmpina, refuzându-se orice solicitare a Clubului Sportiv Școlar ”Constantin Istrati”, cel căruia, de fapt, îi era destinat autovehiculul. Au existat scuze de fiecare dată, unele chiar jenante - nu avem șofer, apoi șoferul nu are licență, apoi microbuzul nu are rovinietă, apoi șoferul nu lucrează în week-end și tot așa... În schimb, microbuzul era folosit chiar în week-end pentru Festivalul ”Serbările Toamnei” sau pentru transportul unor invitați la diverse evenimente. Și toate acestea se întâmplau în ciuda faptului că Ordonanţa de Guvern 17/2014 prevedea explicit: “microbuzele vor fi utilizate exclusiv în scopul deplasărilor sportivilor şi colectivelor tehnice aferente din cadrul unităţilor aflate în coordonarea/subordonarea Ministerului Tineretului şi Sporturilor şi al Ministerului Educaţiei Naţionale la competiţiile sportive interne si internaţionale, precum şi pentru deplasarea sportivilor şi colectivelor tehnice aferente, din cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar care au în structură şi secţii de club sportiv şcolar, la competiţiile sportive interne şi internaţionale”.
Acum, lucrurile au intrat pe un făgaș de normalitate, iar la solicitarea CSS ”Constantin Istrati”, vineri, cu acest microbuz au fost transportați mai mulți sportivi ai clubului pentru efectuarea vizitei medicale, iar la finalul săptămânii viitoare, cu același microbuz, se va efectua deplasarea la București, la prima etapă a Campionatului Național de Probe Combinate pentru seniori, tineret și sportivi sub 23 ani, sub 20 ani, sub 18 ani și sub 16 ani.
Este un gest firesc, de normalitate, dar care merită consemnat tocmai pentru faptul că, iată, ce nu s-a reușit timp de aproape șase ani, s-a putut realiza acum, iar microbuzul va fi folosit pentru deplasarea sportivilor de la CSS ”Constantin Istrati” la competiții și alte activități legate de acestea.

3536 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • preda frank 22.01.2021 20:16 poate noua administratie sa creeze si conditii la baza de la petrol,de la fosta administratie se poate spune decat nu avem fonduri ceea ce este rusinos

Actualitate

483 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.

2136 vizualizari
27 mar. 2024 11:44

Cătălin Paraschiv, singurul candidat la postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

4 comentarii

Ziua de 27 martie 2024 a reprezentat termenul limită pentru depunerea candidaturilor la concursul pentru postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, instituție în subordinea căreia se află și Casa Tineretului.

Alte stiri recente

298 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

410 vizualizari
27 mar. 2024 07:57

Sportivii de la Barracuda Câmpina au participat cu rezultate bune la competiția ”Ivanofeia”, la Salonic

Salonic este oraș care te îndeamnă să te plimbi în fiecare moment. În acest superb oraș cu o moștenire multietnică destul de mare, influențată de diferitele civilizații care și-au pus amprenta asupra Salonicului, sportivii noștri, împreună cu cei de la Palatul Copiilor Constanța, au participat la Competiția Internațională de înot "Ivanofeia", desfășurată week-end-ul trecut, a fost un concurs la care au fost prezenți peste 700 de înotători din Grecia, Macedonia, Moldova, Cipru și, nu în ultimul rând, din România.