CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Fundația ”Zamolxes” din Câmpina a împlinit 25 de ani de existență

- Eveniment -

Pe 20 septembrie 1996, Judecătoria Câmpina emitea o sentință privind înființarea Fundației ”Zamolxes”, sentința rămânând definitivă pe 7 octombrie 1996. Așadar, joi, 7 octombrie 2021, s-au împlinit 25 de ani de înființarea Fundației ”Zamolxes”, prilej pentru a marca acest moment printr-un interviu Florin Predescu - președintele Fundației ”Zamolxes” și unul dintre fondatorii acesteia.

În interviul realizat chiar la Centrul Cultural pentru Tineret al Fundației ”Zamolxes”, Florin Predescu ne-a vorbit despre începuturi: ”Eram plini de entuziasm, tinerii veneau spre noi, simțeam că suntem cu adevărat o familie”. Apoi, ne-a detaliat câteva dintre cele mai importante proiecte derulate de fundație - de la Festivalul pentru Tineret, care anul acesta ar trebui să aibă a XV-a ediție, la ”Cinemateca” - ”un proiect prin care am umplut, probabil pentru ultima oară, sala cinemtografului”, dar și un proiect internațional pentru radio-amatori, în anul 2011, ”la acel moment, cel mai important eveniment pentru radio-amatorism la nivel mondial, eveniment care apoi a fost preluat fără să ne întrebe nimeni de Uniunea Internațională a Radio-amatorilor”.
De-a lungul unui sfert de veac de existență, la cele peste o sută de proiecte derulate de fundație, la care au participat câteva mii de tineri, s-au strâns nenumărate povești, unele mai vesele, altele mai puțin vesele, despre unele dintre acestea vorbindu-ne și invitatul nostru. De asemenea, Florin Predescu a făcut o analiză asupra evoluției proiectelor pentru tineret în ultimii 25 de ani - de la implicarea efectivă a acestora și până la noile realități tehnologice, la gadgeturile din ce în ce mai performante.
Nu în ultimul rând, Florin Predescu ne-a vorbit și despre proiectele viitoare, o mai mare atenție urmând a fi acordată educației non-formale, Fundația ”Zamolxes” propunându-și ca la un moment dat să înființeze chiar și o școală ”cu tot ceea ce este mai bun din alte proiecte similare”.


07 Oct 2021 22:27 5091 vizualizari


Comentarii


Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
1074 vizualizari 15 Jun 2024 16:45 La Câmpina a avut loc premierea concursului școlar ”Știință pentru toți”

La Câmpina a avut loc premierea concursului școlar ”Știință pentru toți”

În urmă cu aproximativ două luni a avut loc concursul școlar ”Știință pentru toți”, organizat și găzduit de Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”.

citeste mai mult
6812 vizualizari 15 Jun 2024 14:50 Andra și Gabriel Dorobanțu, invitați la Festivalul ”Florilor de tei” de la Cornu

Andra și Gabriel Dorobanțu, invitați la Festivalul ”Florilor de tei” de la Cornu

La jumătatea lunii iulie, la Cornu va avea loc o nouă ediție a Festivalului ”Florilor de tei”, manifestare ajunsă la ediția a XV-a. Festivalul va avea loc în week-end-ul 13-14 iulie 2024.

citeste mai mult
761 vizualizari 15 Jun 2024 14:16 O premieră pentru Câmpina, un festival de robotică

O premieră pentru Câmpina, un festival de robotică

Câmpina a fost sâmbătă, 15 iunie 2024, gazda unei premiere - un festival de robotică. ”Undefined Festival” a fost denumirea acestuia, inspirată din numele echipei de robotică de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, Team Undefined, organizatorul acestui eveniment.

citeste mai mult
1728 vizualizari 13 Jun 2024 23:11 Multă ”răceală” la Ziua Eroilor, de la Câmpina

Multă ”răceală” la Ziua Eroilor, de la Câmpina

Ziua Eroilor a venit în anul 2024 la foarte puțin timp după alegerile locale. Poate de aici o ”răceală” evidentă, schimburi de priviri reci, chiar dure între... diverse persoane, implicate direct sau indirect în derularea procesului electoral.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV