Fundația ”Zamolxes” din Câmpina a împlinit 25 de ani de existență

Eveniment (Categoria articolului)

Pe 20 septembrie 1996, Judecătoria Câmpina emitea o sentință privind înființarea Fundației ”Zamolxes”, sentința rămânând definitivă pe 7 octombrie 1996. Așadar, joi, 7 octombrie 2021, s-au împlinit 25 de ani de înființarea Fundației ”Zamolxes”, prilej pentru a marca acest moment printr-un interviu Florin Predescu - președintele Fundației ”Zamolxes” și unul dintre fondatorii acesteia.

În interviul realizat chiar la Centrul Cultural pentru Tineret al Fundației ”Zamolxes”, Florin Predescu ne-a vorbit despre începuturi: ”Eram plini de entuziasm, tinerii veneau spre noi, simțeam că suntem cu adevărat o familie”. Apoi, ne-a detaliat câteva dintre cele mai importante proiecte derulate de fundație - de la Festivalul pentru Tineret, care anul acesta ar trebui să aibă a XV-a ediție, la ”Cinemateca” - ”un proiect prin care am umplut, probabil pentru ultima oară, sala cinemtografului”, dar și un proiect internațional pentru radio-amatori, în anul 2011, ”la acel moment, cel mai important eveniment pentru radio-amatorism la nivel mondial, eveniment care apoi a fost preluat fără să ne întrebe nimeni de Uniunea Internațională a Radio-amatorilor”.
De-a lungul unui sfert de veac de existență, la cele peste o sută de proiecte derulate de fundație, la care au participat câteva mii de tineri, s-au strâns nenumărate povești, unele mai vesele, altele mai puțin vesele, despre unele dintre acestea vorbindu-ne și invitatul nostru. De asemenea, Florin Predescu a făcut o analiză asupra evoluției proiectelor pentru tineret în ultimii 25 de ani - de la implicarea efectivă a acestora și până la noile realități tehnologice, la gadgeturile din ce în ce mai performante.
Nu în ultimul rând, Florin Predescu ne-a vorbit și despre proiectele viitoare, o mai mare atenție urmând a fi acordată educației non-formale, Fundația ”Zamolxes” propunându-și ca la un moment dat să înființeze chiar și o școală ”cu tot ceea ce este mai bun din alte proiecte similare”.

5052 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1528 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

2776 vizualizari
21 mar. 2024 08:05

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

2 comentarii

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

Alte stiri recente

117 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

472 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: