Fundația ”Zamolxes” din Câmpina a împlinit 25 de ani de existență

Eveniment (Categoria articolului)

Pe 20 septembrie 1996, Judecătoria Câmpina emitea o sentință privind înființarea Fundației ”Zamolxes”, sentința rămânând definitivă pe 7 octombrie 1996. Așadar, joi, 7 octombrie 2021, s-au împlinit 25 de ani de înființarea Fundației ”Zamolxes”, prilej pentru a marca acest moment printr-un interviu Florin Predescu - președintele Fundației ”Zamolxes” și unul dintre fondatorii acesteia.

În interviul realizat chiar la Centrul Cultural pentru Tineret al Fundației ”Zamolxes”, Florin Predescu ne-a vorbit despre începuturi: ”Eram plini de entuziasm, tinerii veneau spre noi, simțeam că suntem cu adevărat o familie”. Apoi, ne-a detaliat câteva dintre cele mai importante proiecte derulate de fundație - de la Festivalul pentru Tineret, care anul acesta ar trebui să aibă a XV-a ediție, la ”Cinemateca” - ”un proiect prin care am umplut, probabil pentru ultima oară, sala cinemtografului”, dar și un proiect internațional pentru radio-amatori, în anul 2011, ”la acel moment, cel mai important eveniment pentru radio-amatorism la nivel mondial, eveniment care apoi a fost preluat fără să ne întrebe nimeni de Uniunea Internațională a Radio-amatorilor”.
De-a lungul unui sfert de veac de existență, la cele peste o sută de proiecte derulate de fundație, la care au participat câteva mii de tineri, s-au strâns nenumărate povești, unele mai vesele, altele mai puțin vesele, despre unele dintre acestea vorbindu-ne și invitatul nostru. De asemenea, Florin Predescu a făcut o analiză asupra evoluției proiectelor pentru tineret în ultimii 25 de ani - de la implicarea efectivă a acestora și până la noile realități tehnologice, la gadgeturile din ce în ce mai performante.
Nu în ultimul rând, Florin Predescu ne-a vorbit și despre proiectele viitoare, o mai mare atenție urmând a fi acordată educației non-formale, Fundația ”Zamolxes” propunându-și ca la un moment dat să înființeze chiar și o școală ”cu tot ceea ce este mai bun din alte proiecte similare”.

3738 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

4153 vizualizari
16 oct. 2021 11:10

Momente emoționante la trecerea Ștafetei Veteranilor prin Câmpina

În drumul spre Carei, acolo unde pe 25 Octombrie 2021 vor sărbători Ziua Armatei Române, voluntarii din cadrul Asociației Invictus au trecut cu Ștafeta Veteranilor prin Câmpina, cel de-al doilea municipiu al județului fiind inclus pe traseul galben al ștafetei. În ciuda vremii neprielnice, mai mulți reprezentanți ai Asociației ”Cultul Eroilor” Câmpina (asociație al cărei președinte este col. Marian Dulă), rezerviști militari, elevi, precum și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, au fost prezenți la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (soldatul) din Parcul Trandafirilor, acolo unde a poposit Ștafeta Veteranilor.

2670 vizualizari
14 oct. 2021 12:20

O "Seară americană", la Casa de Cultură din Câmpina. Un spectacol al Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian"

"Seara americană" este un spectacol care include melodii de pe coloana sonoră a unor filme și musicaluri celebre, în interpretarea soliștilor vocali, corului și orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian", sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore. Un spectacol vibrant, destinat publicului de toate vârstele.

Alte stiri recente

551 vizualizari
20 oct. 2021 21:54

Noi restricții de luni, 25 octombrie. Vacanță de două săptămâni în toate școlile și liceele

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, restricțiile care vor fi impuse începând de luni, respectiv doar vaccinații vor mai putea circula noaptea, certificatul verde va fi obligatoriu pentru majoritatea activităților, iar masca redevine obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă.

2200 vizualizari
19 oct. 2021 20:25

De miercuri, 20 octombrie 2021, elevii Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu” din Câmpina trec în sistemul online de învățământ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a adoptat marți, 19 octombrie, Hotărârea nr. 89 privind trecerea în sistem online a încă zece unități de învățământ din județ, din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2.