Ceremonie de absolvire la Școala de Poliție din Câmpina, în prezența ministrului Lucian Bode

Eveniment (Categoria articolului)

La Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina a avut loc vineri, 25 martie 2020, prima ceremonie de absolvire după ridicarea restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus. Prin urmare familiile absolvenților au putut participa la eveniment și, astfel, peste 2.500 de persoane au fost prezente pe platoul școlii. Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a venit la Câmpina pentru a marca, alături de absolvenții Școlii de Poliție, împlinirea a 200 de ani de existență a Poliției Române.

Răsfoind filele istoriei Poliției Române, aflăm că alegerea datei de 25 martie pentru sărbătorirea Zilei Poliției este legată de simbolul creștin al Bunei Vestiri, aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol aflat și pe actual steag al Poliției Române. Marea Agie de la 1822 este Poliția Română de astăzi.
Revenind la ceremonia de astăzi, de la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina, menționăm că promoția martie 2022 are 1.250 absolvenți (346 fete și 904 băieți). O promoție foarte bună, după cum a afirmat directorul Școlii de Poliție, comisar șef Vasile Tache, având în vedere faptul că 1.000 dintre elevii acestei promoții au avut media de absolvire peste 9. 
"Sunteți o generație atipică și nu doar pentru perioada scurtă de școlarizare pe care ați avut-o, iar pe viitor va trebui să aprofundați pregătirea continuă, ci și datorită rezultatelor foarte bune pe care le-ați obținut într-o perioadă atât de scurtă (această promoție a început cursurile la 5 mai 2021, n.r.). Le mulțumim colegilor de la inspectoratele județene de poliție pentru tot sprijinul acordat. Din punctul de vedere al corpului profesoral, sunteți una dintre cele mai bune promoții ale noastre și vă felicităm pentru rezultatele obținute! Am decis ca de acum înainte promoțiile să fie promoțiile gorunilor, având aici în față și stejarul nostru secular, un simbol al instituției. Aceasta este promoția Gorun 1", a spus Vasile Tache, directorul Școlii de Poliție de la Câmpina.
Ministrul Lucian Bode a vorbit despre semnificația sărbătorii de astăzi, 200 de ani de la înființarea Poliției Române, iar apoi i-a felicitat pe proaspeții absolvenți. Primii zece absolvenți, între care se numără cinci fete și cinci băieți, au obținut medii cuprinse între 9,79 și 9,92. Șef de promoție este Marius Adrian Cismaru din județul Dolj (media 9,92), iar numele lui va fi scris pe panoul de onoare al școlii, alături de numele tuturor șefilor de promoție din istoria instituției.
A fost o zi plină de emoție atât pentru tinerii absolvenți, cât și pentru familiile și prietenii acestora, care au participat la festivitate. La ceremonia de absolvire de la Școala de Poliție din Câmpina, alături de conducerea instituției, de elevi și de profesori, s-au aflat subprefectul Alexandru Vane, primarul Ioan Alin Moldoveanu, reprezentanți ai Corpului Național al Polițiștilor, foști directori ai Școlii de Poliție, alte oficialități.
Câmpinatv.ro a transmis live pe youtube ceremonia de astăzi.

6907 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1248 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

2068 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

Alte stiri recente

278 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

416 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.