Ceremonie de absolvire la Școala de Poliție din Câmpina, în prezența ministrului Lucian Bode

Eveniment (Categoria articolului)

La Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina a avut loc vineri, 25 martie 2020, prima ceremonie de absolvire după ridicarea restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus. Prin urmare familiile absolvenților au putut participa la eveniment și, astfel, peste 2.500 de persoane au fost prezente pe platoul școlii. Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a venit la Câmpina pentru a marca, alături de absolvenții Școlii de Poliție, împlinirea a 200 de ani de existență a Poliției Române.

Răsfoind filele istoriei Poliției Române, aflăm că alegerea datei de 25 martie pentru sărbătorirea Zilei Poliției este legată de simbolul creștin al Bunei Vestiri, aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol aflat și pe actual steag al Poliției Române. Marea Agie de la 1822 este Poliția Română de astăzi.
Revenind la ceremonia de astăzi, de la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina, menționăm că promoția martie 2022 are 1.250 absolvenți (346 fete și 904 băieți). O promoție foarte bună, după cum a afirmat directorul Școlii de Poliție, comisar șef Vasile Tache, având în vedere faptul că 1.000 dintre elevii acestei promoții au avut media de absolvire peste 9. 
"Sunteți o generație atipică și nu doar pentru perioada scurtă de școlarizare pe care ați avut-o, iar pe viitor va trebui să aprofundați pregătirea continuă, ci și datorită rezultatelor foarte bune pe care le-ați obținut într-o perioadă atât de scurtă (această promoție a început cursurile la 5 mai 2021, n.r.). Le mulțumim colegilor de la inspectoratele județene de poliție pentru tot sprijinul acordat. Din punctul de vedere al corpului profesoral, sunteți una dintre cele mai bune promoții ale noastre și vă felicităm pentru rezultatele obținute! Am decis ca de acum înainte promoțiile să fie promoțiile gorunilor, având aici în față și stejarul nostru secular, un simbol al instituției. Aceasta este promoția Gorun 1", a spus Vasile Tache, directorul Școlii de Poliție de la Câmpina.
Ministrul Lucian Bode a vorbit despre semnificația sărbătorii de astăzi, 200 de ani de la înființarea Poliției Române, iar apoi i-a felicitat pe proaspeții absolvenți. Primii zece absolvenți, între care se numără cinci fete și cinci băieți, au obținut medii cuprinse între 9,79 și 9,92. Șef de promoție este Marius Adrian Cismaru din județul Dolj (media 9,92), iar numele lui va fi scris pe panoul de onoare al școlii, alături de numele tuturor șefilor de promoție din istoria instituției.
A fost o zi plină de emoție atât pentru tinerii absolvenți, cât și pentru familiile și prietenii acestora, care au participat la festivitate. La ceremonia de absolvire de la Școala de Poliție din Câmpina, alături de conducerea instituției, de elevi și de profesori, s-au aflat subprefectul Alexandru Vane, primarul Ioan Alin Moldoveanu, reprezentanți ai Corpului Național al Polițiștilor, foști directori ai Școlii de Poliție, alte oficialități.
Câmpinatv.ro a transmis live pe youtube ceremonia de astăzi.

6843 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

529 vizualizari
03 mar. 2024 11:24

Proiect româno-moldovean pe tema Mărțișorului la Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

După cum v-am informat deja, pe 1 Martie 2024, Grădinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina a derulat o activitate foarte frumoasă - ”Mărțișorul, între tradiție, creativitate și Patrimoniul UNESCO”, în cadrul proiectului transfrontalier ”Grădinițele prieteniei”, la care participă unități de învățământ preșcolar din România și Republica Moldova. 

1724 vizualizari
29 feb. 2024 20:38

Spectacol de revistă la Casa de Cultură din Câmpina, susținut de artiștii Teatrului “Toma Caragiu” din Ploiești

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, la Casa de Cultură “Geo Bogza” din Câmpina va avea loc spectacolul “Dă, Doamne, cântec!”, susținut de artiștii Secției de Revistă a Teatrului “Toma Caragiu”din Ploiești. Evenimentul va avea loc marți, 12 martie 2024, de la ora 19.00.

Alte stiri recente

587 vizualizari
03 mar. 2024 18:59

Alin Moldoveanu: ”Câmpina nu a pierdut niciun leu din cele 14 milioane, pe care le vehiculează unii”

Prezent într-o emisiune la CâmpinaTV.ro, unde a explicat pe larg bugetul local pentru anul 2024, Alin Moldoveanu a făcut o serie de referiri la una dintre acuzele lansate în ultimele luni de adversarii săi politici - pierderea a 14 milioane lei, fonduri europene, din proiecte care nu au fost finalizate la termenul de 31 decembrie 2023.

774 vizualizari
03 mar. 2024 18:19

Restricțiile de trafic pe mai multe străzi din Câmpina, prelungite până la 31 martie

Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea restricțiilor de circulație pe mai multe străzi, pe care se efectuează lucrări de extindere a canalizării menajere.