CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Dezbaterea publică privind Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al municipiului Câmpina: o nouă dezbatere, același circ

- Actualitate -

Dezbaterea publică privind Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al municipiului Câmpina: o nouă dezbatere, același circ

Poate cu excepția dezbaterii privind bugetul local pentru anul 2023 și a celor la care... nu a venit nimeni, toate celelalte dezbateri care au suscitat cât de cât interes din partea unor câmpineni, mai mulți sau mai puțini, au fost adevărate reprezentații de circ. Dezbaterea publică privind Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al municipiului Câmpina, care a avut loc luni, 13 martie 2023, nu a făcut - din păcate - excepție.

La dezbaterea de la Casa Tineretului au fost prezenți reprezentanții administrației locale, în frunte cu primarul Alin Moldoveanu, consilierii locali Dan Nica și Cosmin Raț, reprezentanții consultantului Urban Scope - profesor universitar Radu Timnea și Augustin Maftei, dar și aproximativ 20 de persoane care au dorit să participe la dezbatere, printre care președinții unor partide - Dan Ioan Mușat (PSD), Adrian Pițigoi (PMP), Liviu Dumitrache (USR), Rudolf Leica (Partidul Câmpina Curată), dar și Marian Nistor - președintele Asociației ”Pentru Câmpina”.
După o prezentare succintă a proiectului supus dezbaterii, a urmat momentul punctelor de vedere din partea celor care au venit la dezbatere.
Marian Nistor: ”În Planul de Mobilitate este prezentat ceva peste voința Consiliului Local!”
Fostul președinte al liberalilor câmpineni a avut mai multe obiecții la datele din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă - de la numărul populației, la densitate, de la datele privind șomajul, la numărul locurilor de parcare. ”Se vorbește despre pasajul subteran și dala urbană. Vreau să vă informez că, în Consiliu Local, PUZ-ul a fost respins. Deci, în Plan este prezentat ceva peste voința Consiliului Local. Analizând până la final, uitându-mă la concluzii, pentru transportul public de persoane, de la 3,8% utilizare, ajungem în 2035 la 7%. Total nesemnificativ. Creșterea vitezei de circulație în oraș - total nesemnificativă. Creșeterea timpilor de deplasare - sub un minut. În schimb, la analiza economică și financiară vedem că pentru a întreține și a exploata toate acestea, municipiul Câmpina va trebui să suporte niște cheltuieli extraordinare. Tot ce înseamnă exploatare și întreținere se va asigura de la bugetul local, buget care, pentru anul 2023, nu-și poate acoperi cheltuielile de acum pentru funcționare și întreținere”. Și a încheiat cu recomandarea ca proiectul să fie retras, actualizat și, apoi, rediscutat.
Rudolf Leica: ”Ne poziționăm clar și ferm împotriva introducerii pasajului subteran în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”
”Ne poziționăm clar și ferm împotriva introducerii pasajului subteran în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă. Nu suntem împotriva dezvoltării, iar atragerea de fonduri europene pentru un astfel de proiect nu este condiționată de realizarea pasajului. O să mă refer doar că trebuia să prezentați niște studii concrete de oportunitate, de fezabilitate și de impact. Care este oportunitatea acestui pasaj, când se prefigurează realizarea a două centuri ale orașului, mai ales în condițiile în care Câmpina este într-un declin demografic? Cât va costa Câmpina întreținerea acestui pasaj și de unde va lua orașul acești bani, de la cetățeni, de la agenții economici sau orașul va intra în faliment?” De asemenea, Rudolf Leica a mai punctat că ar trebui să se țină cont de părerea oamenilor, de sondajele de opinie și, dacă va fi nevoie, chiar de un referendum.
Dan Ioan Mușat: ”Cade sala pe noi că vorbește de respectarea legii domnul primar, care este condamnat penal”
Liderul social-democraților și-a început discursul atrăgând atenția asupra neprofesionalismului programării dezbaterii, într-o zi de luni, la ora 13.30. Apoi, a vorbit despre ”administrația ecranată”, cu referire la desele postări ale primarului Alin Moldoveanu pe Facebook. După un citat din Emil Cioran, Mușat a continuat: ”La Câmpina se desfășoară ca-n anii '50, eu sunt tot. În proiectul dezbătut acum am citit că se dorește recuperarea cheltuielilor prin închirierea bicicletelor 5 lei/oră, prețul unui bilet de transport care va fi 2 lei, sau taxa de parcare, care va fi de 3 lei/oră. Așa recuperăm cheltuielile?!” În finalul intervenției sale, Dan Ioan Mușat s-a arătat siderat de insistența cu care primarul Alin Moldoveanu vorbește despre respectarea legii și a lansat un atac la primar. ”Când discutați dvs. despre respectarea legii, pe cuvânt că-mi vine să mă ridic și să plec, cum plecați dvs de la diverse, la ședințele Consiliului Local. Cade sala asta pe noi că vorbește de respectarea legii domnul primar, care este condamnat penal!”
Adrian Pițigoi: ”Cum vă permiteți, domnule primar, să faceți demersuri tehnice și financiare împotriva majorității din Consiliul Local?!”
”Da, de principiu, s-a votat pasajul, dar am spus că nu ne opunem dezvoltării Câmpinei, însă, pe etape, vom discuta la fiecare detaliu în parte. Dvs. nu ați răspuns la dezbaterea trecută, noi am considerat că ați oprit dialogul și noi ne-am oprit să mai susținem de principiu pasajul. Dacă PUZ-ul nu a trecut, cum vă permiteți, domnule primar, să faceți demersuri tehnice și financiare împotriva majorității din Consiliul Local? Consilierii locali reprezintă și cei 10.000 de câmpineni care nu v-au votat pe dvs. Nu țineți cont de acești oameni? Mai este democrație în Câmpina? Știți că sunteți angajatul câmpinenilor, nu vătaful orașului?”, au fost doar câteva dintre atacurile lansate de liderul PMP.
De asemenea, au mai vorbit în cadrul dezbaterii Ioana Iuga și Carmen Cucu.

Nu puteam să nu observăm...

Au fost câteva lucruri care ar putea trece neobservate, dar care nouă ni s-au părut importante.
Încă dinainte de începerea dezbaterii, viceprimarul Liviu Dumitrache, președinte al USR, s-a așezat pe un scaun în afara mesei de discuție. Practic, la nivel de limbaj nonverbal, s-a poziționat singur în afara dezbaterii. Nici cu reprezentanții Primăriei, unde lucrează, dar nici cu ceilalți participanți. Ceea ce poate spune multe despre un om care ar trebui să fie numărul doi în administrația locală.
Primarul Alin Moldoveanu a răspuns la întrebările lui Marian Nistor, care nu a fost agresiv la adresa sa și a avut intervenții concrete, punctuale, i-a răspuns parțial și lui Rudolf Leica, în schimb, lui Dan Ioan Mușat și lui Adrian Pițigoi, care au fost destul de agresivi în limbaj, nu le-a răspuns deloc. A pus pe cineva să noteze întrebările și a precizat că le va răspunde în scris la întrebările care au legătură strict cu subiectul dezbaterii.
Adrian Pițigoi a reușit să-l jignească pe profesorul universitar Radu Timnea. Dincolo de faptul că Radu Timnea era un oaspete al Câmpinei, fostul viceprimar a avut grijă să stâlcească în mai multe rânduri numele acestuia, ceea ce chiar nu este deloc elegant, iar tonul său nu a fost întotdeauna cel potrivit pentru o dezbatere publică civilizată.
În loc de concluzie
Aproximativ o oră și jumătate cât a durat dezbaterea publică privind Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Câmpinei a fost un spectacol urât, în cea mai mare parte, grotesc. Când vor înțelege cei care participă și promovează astfel de acțiuni, când vor înțelege actorii politici, că nimeni, dar absolut nimeni, nu are de câștigat dintr-o asemenea... dezbatere?!


13 Mar 2023 21:27 3921 vizualizari


Comentarii


  • 15.03.2023 07:22 eli Ati observat ce priviri pierdute si triste au functionarii primariei? Bietii de ei...mereu la mijloc...
  • 14.03.2023 08:25 Danciu Eu cred că Pițigoi este pe mână cu Moldoveanu. Face scandal, jignește și duce în derizoriu discuțiile ca să distragă atenția de la lucrurile interesante pe care le spun ceilalți.
  • 14.03.2023 07:38 Dobre Constantin Sunt unul dintre campinenii care nu doresc acest pasaj. Daca tot credeti ca este necesar pasajul platiti-l din buzunarul Dvs., domnule Primar.
Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
651 vizualizari 23 May 2024 07:47 Un bărbat cu permisul de conducere suspendat, victima unui accident rutier pe DN1, la Nistorești

Un bărbat cu permisul de conducere suspendat, victima unui accident rutier pe DN1, la Nistorești

Pe DN1, la Nistorești, a avut loc miercuri, 22 mai, în jurul orei 22.30, un accident rutier, soldat cu vătămarea corporală a unuia dintre conducătorii auto implicați, care avea permisul de conducere suspendat.

citeste mai mult
5156 vizualizari 22 May 2024 23:04 La Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina s-au înscris aproape 3.000 candidați

La Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina s-au înscris aproape 3.000 candidați

2.994 cereri de înscriere au fost depuse pentru sesiunea de admitere din mai - iunie la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, unde sunt scoase la concurs 1.340 locuri.

citeste mai mult
600 vizualizari 22 May 2024 21:05 Conferință la Muzeul Memorial ”B.P. Hasdeu” privind valorificarea potențialului cultural după lucrările de restaurare

Conferință la Muzeul Memorial ”B.P. Hasdeu” privind valorificarea potențialului cultural după lucrările de restaurare

La Muzeul Memorial ”B.P. Hasdeu” din Câmpina a avut loc luni, 20 mai, o conferință privind valorificarea potențialului cultural odată cu încheierea lucrărilor de restaurare a Castelului ”Iulia Hasdeu”.

citeste mai mult
1363 vizualizari 20 May 2024 16:53 Un nou comandant la Poliția Municipală Câmpina - comisar șef Alexandru Vasile

Un nou comandant la Poliția Municipală Câmpina - comisar șef Alexandru Vasile

Poliția Municipală Câmpina are de astăzi un nou comandant. Este vorba despre comisar șef de poliție Alexandru Gabriel Vasile, împuternicit să conducă instituția de la Câmpina pe o perioadă de două luni, deci inclusiv în perioada alegerilor europarlamentare și locale.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV