Trupa LITTLE IMPRO revine la Câmpina cu un spectacol pentru copiii care au participat la campania “Câmpina curată”

Actualitate (Categoria articolului)

La cele două acțiuni de ecologizare organizate pe 24 aprilie și 15 mai 2021 în cadrul proiectului CÂMPINA CURATĂ au participat mulți copii, unii însoțiți de cadre didactice, alții de părinți. Pentru acești copii care au strâns gunoaiele aruncate de adulți iresponsabili, inițiatorii campaniei CÂMPINA CURATĂ au pregătit un cadou frumos, pe 27 iulie 2021, de la ora 17.30, la Casa de Cultură “Geo Bogza”. Este vorba despre un spectacol de teatru de improvizație al trupei LITTLE IMPRO.

Pentru unii dintre copii, va fi o reîntâlnire cu LITTLE IMPRO, pentru că această trupă a mai fost la Câmpina, la invitația Asociației Frizzly, susținând două spectacole care s-au bucurat de mare succes. LITTLE IMPRO înseamnă actorii Carmen Lopăzan, Alecsandra Timofte, Claudiu Dudu Maier și Dragoș Muscalu, partea muzicală fiind asigurată de Marian Hâncu. Ingredientul principal al spectacolului de improvizație este interacțiunea permanentă cu publicul. Pornind de la sugestiile spectatorilor și împreună cu ei, actorii creează pe loc povești, scene în limbi inventate, dedicații muzicale speciale etc. Totul fără scenariu, fără regizor, fără decoruri, doar cu imaginație, spontaneitate și creativitate. Rolul publicului este important într-un astfel de spectacol, iar legătura dintre actori este esențială, desigur. Pare o joacă dar, de fapt, este teatru. Teatru de improvizație.
Spectacolul de la Câmpina este sponsorizat de compania LEMET, iar intrarea se face pe baza ecusonului “Agent Câmpina curată”. Trebuie să știți că, pe lângă cele două acțiuni de ecologizare menționate, în ultimele două săptămâni de școală, o echipă a inițiatorilor campaniei CÂMPINA CURATĂ a mers la unitățile de învățământ și le-a prezentatcopiilor informații despre sortarea corectă a deșeurilor și reciclarea acestora (prin materiale grafice adaptate vârstei lor), iar fiecare participant la ecologizare și/sau la sesiunile de informare a primit un ecuson ”Agent Câmpina Curată”.

3036 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1133 vizualizari
20 sept. 2021 21:44

19 posturi de director și director adjunct, de la școlile și liceele din Câmpina, au fost scoase la concurs

La scurt timp după începerea noului an școlar, a început și concursul pentru ocuparea posturilor de director și director adjunct la unitățile de învățământ preuniversitar. În județul Prahova, 207 posturi au fost declarate vacante și scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean, 19 dintre acestea fiind în Câmpina. Mandatele directorilor s-au încheiat în vara acestui an și au fost prelungite până la finalizarea concursului.

3765 vizualizari
19 sept. 2021 10:33

Localitățile din Prahova care primesc bani de la Guvern pentru combaterea efectelor inundațiilor din vara acestui an

Guvernul României a aprobat, în ședința din 17 septembrie 2021, alocarea a alocarea a 377.213.000 lei din Fondul de Intervenție pentru 24 de județe afectate de calamități naturale. Județul Prahova se numără printre acestea și primește în total 118.332.000 lei, cea mai mare sumă dintre toate județele. Din această sumă, 25.824.000 lei sunt alocați Consiliului Județean, iar diferența de 92.508.000 lei este împărțită primăriilor. Câmpina primește 2.752.000 lei, pentru refacerea unor drumuri, subiect despre care am scris AICI.

Alte stiri recente

1259 vizualizari
20 sept. 2021 20:55

La Spitalul SanConfind, Ziua Mondială a Siguranței Pacientului este în fiecare zi

La finele săptămânii trecute, în întreaga lume a fost sărbătorită Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. Organizația Mondială a Sănătății a decis, în mai 2019, la cea de-a 72-a Adunare Mondială a Sănătăţii, să marcheze în fiecare an, pe 17 septembrie, o zi pentru siguranța pacientului. Având în vedere condițiile oferite de SanConfind în toate zonele sale, în toate intervențiile medicale realizate aici, se poate afirma cu certitudine că, în spitalul din Poiana Câmpina, Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului este în fiecare zi. Anul acesta, OMS îndeamnă toți factorii de decizie să demareze acțiuni pentru nașteri în siguranță și respect, în cadrul temei „Îngrijiri medicale sigure pentru mame și nou-născuți”.

2427 vizualizari
20 sept. 2021 09:14

O elevă de la Școala "Al.I. Cuza" din Câmpina, printre câștigătorii Concursului Internațional de Creație Literară "Universul cuvintelor"

1 comentarii

Concursul Internațional de Creație Literară "Universul cuvintelor" este organizat anual de Asociația "Universul prieteniei" din Iași, în parteneriat cu Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare. Aproape 1.000 de copii au participat la ediția din acest an, copii din țară, din Republica Moldova și din diaspora (Grecia, Ucraina, Franța, Italia). Este un concurs puternic, iar marea bucurie este aceea că printre câștigători se numără și o fetiță din Câmpina.