Cinematograful din Câmpina este un subiect delicat, dureros pentru orice câmpinean, în condițiile în care aici nu a mai rulat niciun film de foarte mult timp, iar starea de degradare a clădirii se accentuează de la o zi la alta. O inspecție a Poliției, urmată de un avertisment scris adresat RADEF (Regia Autonomă a Distribuției și Exploatării Filmelor), a reaprins discuția, care ar putea fi soluționată în Consiliul Local.
Secretarul general al municipiului Câmpina, Elena Moldoveanu, a transmis consilierilor locali o informare privind procedura derulată de autoritățile locale pentru preluarea cinematografului. Documentul are nu mai puțin de 24 de pagini, fiind detaliate toate evenimentele din anul 2008 și până în prezent privind o procedură care ar fi trebuit să fie extrem de simplă.
Așadar, sintetizând, în anul 2008 apare un act normativ care instituie posibilitatea trecerii cinematografelor în administrarea autorităților locale, trecerea fiind posibilă printr-un protocol încheiat de primar cu RADEF. În ciuda numeroaselor demersuri ale administrației locale câmpinene, RADEF a tratat cu dispreț încheierea protocolului prin care administrația locală să preia cinemtograful. Ba mai mult, s-a ajuns până acolo încât RADEF să justifice la un moment dat că nu a identificat sursa de finanțare pentru deplasarea la Câmpina a echipei de la RDEF care urma să semneze procesul verbal! A fost momentul în care Consiliul Local Câmpina a aprobat o hotărâre prin care se obligă să suporte acestă cheltuială. Degeaba, nu a venit nimeni... Nimeni de la RADEF nu a fost interesat de cinematograful de la Câmpina!
Până în acestă toamnă, pe 6 noiembrie 2021, odată cu controlul Poliției, prilej cu care s-a încheiat un proces-verbal prin care RADEF este sancționată cu avertisment scris pentru starea actuală a clădirii care este propice pentru elemente infracționale. RADEF a încercat apoi să transfere întreaga responsbailitate în sarcina administrației locale, chiar dacă nimeni de la această regie nu a binevoit din anul 2008 nici până în ziua de azi să bată drumul până la Câmpina pentru semnarea acelui protocol de predare primire a cinematografului, protocol prevăzut expres de lege ca modalitate de trecere a cinematografului din domeniul public al statului și administrarea RADEF în domeniul public al municipiului Câmpina și administrarea Consiliului Local.
Acum, Consiliul Local Câmpina ar trebui să ia o decizie. Cât va mai dura până când cinemtograful din Câmpina va trece în administrarea autorității publice locale, vom vedea...
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.