Preluarea cinematografului din Câmpina de către autoritățile locale se lovește de ”birocrația” RADEF

Actualitate (Categoria articolului)

Cinematograful din Câmpina este un subiect delicat, dureros pentru orice câmpinean, în condițiile în care aici nu a mai rulat niciun film de foarte mult timp, iar starea de degradare a clădirii se accentuează de la o zi la alta. O inspecție a Poliției, urmată de un avertisment scris adresat RADEF (Regia Autonomă a Distribuției și Exploatării Filmelor), a reaprins discuția, care ar putea fi soluționată în Consiliul Local.

Secretarul general al municipiului Câmpina, Elena Moldoveanu, a transmis consilierilor locali o informare privind procedura derulată de autoritățile locale pentru preluarea cinematografului. Documentul are nu mai puțin de 24 de pagini, fiind detaliate toate evenimentele din anul 2008 și până în prezent privind o procedură care ar fi trebuit să fie extrem de simplă.
Așadar, sintetizând, în anul 2008 apare un act normativ care instituie posibilitatea trecerii cinematografelor în administrarea autorităților locale, trecerea fiind posibilă printr-un protocol încheiat de primar cu RADEF. În ciuda numeroaselor demersuri ale administrației locale câmpinene, RADEF a tratat cu dispreț încheierea protocolului prin care administrația locală să preia cinemtograful. Ba mai mult, s-a ajuns până acolo încât RADEF să justifice la un moment dat că nu a identificat sursa de finanțare pentru deplasarea la Câmpina a echipei de la RDEF care urma să semneze procesul verbal! A fost momentul în care Consiliul Local Câmpina a aprobat o hotărâre prin care se obligă să suporte acestă cheltuială. Degeaba, nu a venit nimeni... Nimeni de la RADEF nu a fost interesat de cinematograful de la Câmpina!
Până în acestă toamnă, pe 6 noiembrie 2021, odată cu controlul Poliției, prilej cu care s-a încheiat un proces-verbal prin care RADEF este sancționată cu avertisment scris pentru starea actuală a clădirii care este propice pentru elemente infracționale. RADEF a încercat apoi să transfere întreaga responsbailitate în sarcina administrației locale, chiar dacă nimeni de la această regie nu a binevoit din anul 2008 nici până în ziua de azi să bată drumul până la Câmpina pentru semnarea acelui protocol de predare primire a cinematografului, protocol prevăzut expres de lege ca modalitate de trecere a cinematografului din domeniul public al statului și administrarea RADEF în domeniul public al municipiului Câmpina și administrarea Consiliului Local.
Acum, Consiliul Local Câmpina ar trebui să ia o decizie. Cât va mai dura până când cinemtograful din Câmpina va trece în administrarea autorității publice locale, vom vedea...

4712 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rammstein 03.12.2021 19:49 Nimic mai simplu, măriți-le impozitul pe teren de 100 de ori si sa vezi cum vin ... bugetare din bucale în limba la primar!!..metoda a mai fost folosită în multe orașe din ardeal!!..
  • Bubu 03.12.2021 20:08 O sa meargă primarul cu secretara peste ei. Radef nu e în faliment. Și acolo sunt grupuri de interese în consiliul de administrație. Vor trebui sa îl despăgubească și pe proprietarul Turnului din Pisa. Politia de ce nu amendează pe proprietarul actual al fostei tipografii și ateliere mecanice ale Institutului. Dar cu atelierele de la Petrol ce facem?
  • Ciolanul 05.12.2021 04:52 Cinematograful este vechi si delapidat. O sa trebuiasca bani seriosi pentru renovarea exteriorului, interiorului si cumparare de echipament nou de proiectie digitala DCP 4K, ecran, lumini si audio. RADEFul trebuie sa investeasca o suma enorma pentru a-l deschide si ei nu stie daca pot sa isi scoata banii inapoi, plus ceva profit. Ei nu sunt siguri ca o sa aiba clienti sa isi plateasca datoriile, oamenii care lucreaza acolo, electricitatea, intretinerea...etc. Deasemeni, generatia de azi, astia mai mici, se uita la filme pe computer, pe gratis iar ca sa-i scoti afara trebuie sa le oferi ceva deosebit, RADEF nu are sanse sa reuseasca, a dat-on bara de data asta.

Actualitate

2966 vizualizari
23 ian. 2022 09:02

La solicitarea ISU, la Spitalul Municipal Câmpina a fost amenajată o nouă cale de acces pentru intervenții

În spatele Spitalului Municipal Câmpina, spre clădirea dezafectată a fostului cinematograf, a apărut o alee, o nouă cale de acces în curtea unității medicale.

4673 vizualizari
22 ian. 2022 15:33

Incredibil. Ce a putut face un tânăr din Cornu, noaptea trecută, într-o scară de bloc din Ploiești?

În noaptea de 20 spre 21 ianuarie, în jurul orei 5, polițiștii din Ploiești au observat pe stradă un tânăr care avea în mână un obiect din lemn și care evita contactul vizual cu polițiștii, comportamentul său fiind unul care a ridicat semne de întrebare.

Alte stiri recente

175 vizualizari
23 ian. 2022 22:16

Societatea Sofprest Protect Security angajează agenți de securitate pentru Câmpina

Societatea Sofprest Proiect Security SRL din Câmpina anunță că angajează agenți de securitate pentru Câmpina.

1274 vizualizari
23 ian. 2022 21:14

Prima competiție din 2022 a adus primele medalii pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina

În acest week-end s-a desfășurat la București primul concurs de atletism din sezonul de iarnă 2022, Cupa ”Romanian Masters Athletics", concurs destinat categoriilor de sportivi sub 20 de ani, sub 18 ani și sub 16 ani. CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de profesor Mihaela Marin, a participat cu opt sportivi, cu care au obținut trei locuri I, patru locuri II, un loc III, două locuri 4 și un loc 5. Toți sportivii și-au realizat recorduri personale ca urmare a pregătirii de iarnă intense.