CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Preluarea cinematografului din Câmpina de către autoritățile locale se lovește de ”birocrația” RADEF

- Actualitate -

Preluarea cinematografului din Câmpina de către autoritățile locale se lovește de ”birocrația” RADEF

Cinematograful din Câmpina este un subiect delicat, dureros pentru orice câmpinean, în condițiile în care aici nu a mai rulat niciun film de foarte mult timp, iar starea de degradare a clădirii se accentuează de la o zi la alta. O inspecție a Poliției, urmată de un avertisment scris adresat RADEF (Regia Autonomă a Distribuției și Exploatării Filmelor), a reaprins discuția, care ar putea fi soluționată în Consiliul Local.

Secretarul general al municipiului Câmpina, Elena Moldoveanu, a transmis consilierilor locali o informare privind procedura derulată de autoritățile locale pentru preluarea cinematografului. Documentul are nu mai puțin de 24 de pagini, fiind detaliate toate evenimentele din anul 2008 și până în prezent privind o procedură care ar fi trebuit să fie extrem de simplă.
Așadar, sintetizând, în anul 2008 apare un act normativ care instituie posibilitatea trecerii cinematografelor în administrarea autorităților locale, trecerea fiind posibilă printr-un protocol încheiat de primar cu RADEF. În ciuda numeroaselor demersuri ale administrației locale câmpinene, RADEF a tratat cu dispreț încheierea protocolului prin care administrația locală să preia cinemtograful. Ba mai mult, s-a ajuns până acolo încât RADEF să justifice la un moment dat că nu a identificat sursa de finanțare pentru deplasarea la Câmpina a echipei de la RDEF care urma să semneze procesul verbal! A fost momentul în care Consiliul Local Câmpina a aprobat o hotărâre prin care se obligă să suporte acestă cheltuială. Degeaba, nu a venit nimeni... Nimeni de la RADEF nu a fost interesat de cinematograful de la Câmpina!
Până în acestă toamnă, pe 6 noiembrie 2021, odată cu controlul Poliției, prilej cu care s-a încheiat un proces-verbal prin care RADEF este sancționată cu avertisment scris pentru starea actuală a clădirii care este propice pentru elemente infracționale. RADEF a încercat apoi să transfere întreaga responsbailitate în sarcina administrației locale, chiar dacă nimeni de la această regie nu a binevoit din anul 2008 nici până în ziua de azi să bată drumul până la Câmpina pentru semnarea acelui protocol de predare primire a cinematografului, protocol prevăzut expres de lege ca modalitate de trecere a cinematografului din domeniul public al statului și administrarea RADEF în domeniul public al municipiului Câmpina și administrarea Consiliului Local.
Acum, Consiliul Local Câmpina ar trebui să ia o decizie. Cât va mai dura până când cinemtograful din Câmpina va trece în administrarea autorității publice locale, vom vedea...


03 Dec 2021 19:19 5503 vizualizari



Comentarii






  • 05.12.2021 04:52 Ciolanul Cinematograful este vechi si delapidat. O sa trebuiasca bani seriosi pentru renovarea exteriorului, interiorului si cumparare de echipament nou de proiectie digitala DCP 4K, ecran, lumini si audio. RADEFul trebuie sa investeasca o suma enorma pentru a-l deschide si ei nu stie daca pot sa isi scoata banii inapoi, plus ceva profit. Ei nu sunt siguri ca o sa aiba clienti sa isi plateasca datoriile, oamenii care lucreaza acolo, electricitatea, intretinerea...etc. Deasemeni, generatia de azi, astia mai mici, se uita la filme pe computer, pe gratis iar ca sa-i scoti afara trebuie sa le oferi ceva deosebit, RADEF nu are sanse sa reuseasca, a dat-on bara de data asta.
  • 03.12.2021 20:08 Bubu O sa meargă primarul cu secretara peste ei. Radef nu e în faliment. Și acolo sunt grupuri de interese în consiliul de administrație. Vor trebui sa îl despăgubească și pe proprietarul Turnului din Pisa. Politia de ce nu amendează pe proprietarul actual al fostei tipografii și ateliere mecanice ale Institutului. Dar cu atelierele de la Petrol ce facem?
  • 03.12.2021 19:49 Rammstein Nimic mai simplu, măriți-le impozitul pe teren de 100 de ori si sa vezi cum vin ... bugetare din bucale în limba la primar!!..metoda a mai fost folosită în multe orașe din ardeal!!..
2528 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2636 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1483 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
5720 vizualizari 24 Apr 2024 09:02 Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV