În fiecare an, la Bănești, în preajma datei de 13 septembrie, Aurel Vlaicu este comemorat la monumentul ridicat în memoria sa. Un monument simbol, care datează 1936 și este amplasat aproape de locul în care Aurel Vlaicu s-a prăbușit cu avionul său în fatidica zi de 13 septembrie 1913.
Anul acesta, manifestările dedicate memoriei lui Aurel Vlaicu au avut loc ieri, câteva zeci de persoane din Bănești și împrejurimi fiind prezente la monument. Nu a fost lume atât de multă ca în alți ani, dar participanții au putut vedea din nou avionul Vlaicu 2 (o copie a avionului la bordul căruia se afla Aurel Vlaicu atunci când a încercat să traverseze Carpații), machetele celorlalte avioane realizate de formidabilul pionier al aviației române și mondiale și au putut asista la o scurtă demonstrație aviatică. Alături de viceprimarul Valentin Nichitoiu și de ceilalți reprezentanți ai administrației locale din Bănești s-au aflat membri ai Asociației Române pentru Propaganda Aviației (ARPA), o delegație a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere - Filiala Câmpina, iar invitați de onoare au fost reprezentanți ai administrației locale din orașul Geoagiu (județul Hunedoara), în frunte cu primarul Vasile Cărăguț. De Geoagiu aparține satul Binținți, (în prezent Aurel Vlaicu), acolo unde s-a născut și a copilărit marele inventator. S-au rostit discursuri, a fost oficiată o slujbă religioasă de pomenire și au fost depuse coroane de flori la monument. Toate acestea în timp ce piloţi civili şi militari de la Băneasa şi Bobocu (Buzău) îl onorau, în felul lor, sus, pe cer, pe Aurel Vlaicu.
La final au avut loc câteva momente artistice susținute de îndrăgita Adriana Deaș și Ansamblul 'Flori de cireș' din Bănești. A existat și un moment special, când solistul de muzică populară Nicolae Vicol a interpretat o baladă superbă, dedicată lui Vlaicu.
Evenimentul teatral al verii - Festivalul Național de Teatru "Eusebiu Ștefănescu" - se va desfășura în perioada 4-6 iulie 2025, iar pe scenă vor urca tineri actori amatori.
Câmpina Summer Park Music a fost unul dintre evenimentele frumoase organizate anii trecuți, pe parcursul verii, în centrul municipiului.
26 Iunie este Ziua Drapelului, eveniment marcat și la Câmpina sub un soare strălucitor, în prezența câtorva zeci de oameni.
La începutul lunii iulie, Câmpina va fi gazda primei ediții a Festivalului Național de Teatru ”Eusebiu Ștefănescu”.