Pilotul de curse Lucian Răduţ, invitat special la Liceul Tehnologic Mecanic din Câmpina, în săptămâna “Școala altfel”

Social (Categoria articolului)

Liceul Tehnologic Mecanic, în parteneriat cu Clubul Sportiv Rally Dream Team și cu sprijinul Consiliului Local Câmpina, a organizat un eveniment inedit în cadrul săptămânii "Școala Altfel". Evenimentul s-a numit "Respectul în trafic - Salvează vieți!", iar invitat special a fost pilotul Lucian Răduț, vicecampion al României la viteză în coastă. El a adus la Câmpina și bolidul cu care participă la competiții.

La acțiunea de astăzi au fost prezenţi numeroşi elevi, cei mai mulți fiind interesați, bineînțeles, de mașina de curse. Evenimentul a fost structurat pe două părţi. Mai întâi, în amfiteatrul Liceului Tehnologic Mecanic, pilotul Lucian Răduţ şi ajutoarele sale au prezentat informaţii despre ceea ce înseamnă respectul în trafic, dar şi despre ceea ce el a numit “arta condusului unui autoturism”, despre autocontrol și pregătirea mașinii în funcție de drum sau anotimp. Prezentarea a fost dinamică, fiind însoţită în multe momente de exemple video, unele chiar din cursele la care a participat Lucian Răduţ. De asemenea, a fost o prezentare interactivă, elevii fiind provocați la discuții pe tema condusului în siguranță, pe tema mașinilor, a traseelor și a respectului în trafic. 
Partea a doua a fost ceva mai spectaculoasă, desfăşurându-se în aer liber, în curtea liceului, în jurul bolidului de curse. Elevii s-au uitat foarte atenți la detaliile tehnice ale maşinii, s-au fotografiat cu bolidul și i-au adresat lui Lucian Răduț numeroase întrebări legate de curse, de cum a devenit pilot, de ce condiții ar trebui să îndeplinească ei pentru a-i călca pe urme.
„Am venit la Câmpina la invitaţia domnului director Andone şi sunt foarte încântat şi foarte fericit pentru că am reuşit să fiu în mijlocul copiilor şi să le vorbesc despre experienţa mea acumulată la curse, dar să le ofer şi nişte sfaturi despre cum să circule în condiţii de siguranţă. Am discutat cu ei astăzi despre respectul în trafic, despre atenţia pe care trebuie s-o acorde celorlalți participanţi la trafic. Copiii au fost foarte receptivi şi m-au făcut să mă simt minunat aici”, ne-a declarat pilotul Lucian Răduţ (video).

5910 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2764 vizualizari
12 apr. 2024 21:29

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

1736 vizualizari
07 apr. 2024 22:10

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

Alte stiri recente

21 vizualizari
16 apr. 2024 11:08

Anunț public. Asociațiile și fundațiile din Câmpina pot depune cereri pentru obținerea de finanțare în baza Legii 350/2005

Informații generale privind autoritatea contractantă: Municipiul Câmpina, cu sediul în Bd. Culturii, nr. 18, Câmpina, județul Prahova, tel. 0244/ 337454, fax 0244/371458, e-mail: web@primariacampina.ro, cod fiscal 2843272.

55 vizualizari
16 apr. 2024 10:58

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), campion european la karate SKDUN

La Debrecen, în Ungaria, s-au desfășurat, în perioada 12-14 aprilie 2024, Campionatul European de Karate SKDUN și Cupa Europei SKDUN. Din lotul național al României, prezent la Debrecen, au făcut parte și doi sportivi câmpineni, de la Clubul AIKO. Este vorba despre Rareș Hodoiu și Alexandru Petre, iar rezultatele lor sunt excepționale la o competiție de un asemenea nivel.