Nu ratați evenimentul cultural al toamnei 2019, la Câmpina - Festivalul de Teatru "Mircea Albulescu"!

Eveniment (Categoria articolului)

În perioada 30 octombrie – 3 noiembrie 2019, la Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina va avea loc cea de-a VII-a ediție a Festivalului de Teatru "Mircea Albulescu", eveniment organizat de administrația locală în parteneriat cu Asociația Teatru Proiect și Casa de Cultură. În acest an, festivalul va include patru piese de teatru, iar duminică, 3 noiembrie, în cadrul galei, se va juca un spectacol de excepție al Teatrului Metropolis din București – “Hagi Tudose”. Prețul unui bilet pentru un spectacol este 30 lei (prima jumătate a sălii) și 25 lei (pentru a doua parte a sălii), iar un abonament pentru toate cele cinci spectacole (deci inclusiv cel de gală) costă 60 lei, respectiv 50 lei.

Miercuri, 30 octombrie 2019, ora 19.30, spectacolul “Interesul poartă fesul”, o producție Teatrelli, o comedie romantică scrisă și regizată de Rodica Popescu Bitănescu, un spectacol vesel, spumos, despre viața nevăzută a actorilor în teatru. Din distribuție fac parte: Rodica Popescu Bitănescu, Irina Cărămizaru, Ștefana Ionescu Dârzeu, Ioana Mărcoiu, Răzvan Hâncu.
Joi, 31 octombrie 2019, ora 19.30, spectacolul “Parada” al Teatrului “Tudor Vianu” din Giurgiu. Scrisă de Alexandr Galin, “Parada” este povestea comică a unui rus tradiționalist, care merge în Olanda, la Amsterdam, unde studiază fiul său și îl găsește pe acesta în mijlocul unei parade gay. De aici rezultă o serie de încurcături, unele amuzante, altele tragi-comice. Din distribuție: Cosmin Crețu, Raluca Botez, Șerban Chițu, Vlad Bînzoiu, Oana Maria Dragne, Laura Voicu. Regia – Cosmin Crețu.
Vineri, 1 noiembrie 2019, ora 19.30, spectacolul “Ceapa” al Teatrului “Stela Popescu” din București. O piesă regizată de Dan Tudor și din distribuția căreia fac parte: Adrian Păduraru, Silvia Stanciu, Alexandra Velniciuc, Sorin Aurel Sandu, Irina Cărămizaru și alții. Un spectacol surpriză, care va avea premiera la București chiar luna aceasta.
Sâmbătă, 2 noiembrie 2019, ora 19.30, spectacolul “Prins în plasă” al Teatrului “Sică Alexandrescu” din Brașov. O piesă scrisă de dramaturgul britanic Ray Cooney, tradusă de Marian Popescu, regizată de Cristian Ioan, scenografia aparținându-i Alexandrei Dumitru. O comedie despre un șofer de taxi din Londra, John Smith, bigam, cu două vieți și un program foarte precis pentru a jongla cu cele două soții. Din distribuție: Mihai Bica, Gabriela Butuc, Carmen Moruz, Mihai Giurițan și alții.
Duminică, 3 noiembrie, ora 19.00, cea de-a VII-a ediție a Festivalului de Teatru "Mircea Albulescu" de la Câmpina se va încheia cu un spectacol extraordinar – “Hagi Tudose” al Teatrului Metropolis. Este una dintre primele tragi-comedii ale dramaturgiei românești, scrisă de Barbu Ștefănescu Delavrancea. Un spectacol uimitor, regizat de Dan Tudor și cu o distribuție excepțională: Virgil Ogășanu, Costel Constantin, Virginia Mirea, Adela Mărculescu, Elvira Deatcu, Tudor Aron Istodor și alții.

Nu ratați evenimentul cultural al toamnei 2019, la Câmpina!

3924 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2831 vizualizari
20 ian. 2020 09:14

Două cărți-document, pentru minte și suflet, lansate la Câmpina, la cea de-a 24-a Serată Culturală Elstar

A 24-a Serată Culturală de la Librăria Elstar din Câmpina, care a avut loc vineri, 17 ianuarie 2020, a adus o dublă lansare de carte. Două volume care scot în evidență omul, care reînvie ideea de umanitate, după cum afirma profesorul Christian Crăciun în fața publicului numeros prezent la eveniment. "Câmpina pe vremea bunicilor noștri", a lui Daniel Alin Ciupală și "Din mărturiile unor contemporani la făurirea României Mari", de Codruț Constantinescu, sunt două cărți de suflet, între ale căror coperte descoperim povești adevărate despre oameni poate necunoscuți nouă, dar remarcabili la timpul lor.

2761 vizualizari
14 ian. 2020 11:15

Actrița Magda Catone, invitata specială a prologului Festivalului de Arte de la Câmpina - "Uniți prin cultură. Eminescu în muzică și vers"

2 comentarii

Stagiunea "Prologul Festivalului de Arte 2020" continuă la Câmpina cu Recitalul 4, un eveniment care se va desfășura sâmbătă, 25 ianuarie 2020, de la ora 17.00, pe scena Casei de Cultură "Geo Bogza". Este o invitație adresată tuturor celor care iubesc artele, la o "reunire prin cultură". Evenimentul va avea o dublă semnificație prin evocarea Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859 și omagierea Culturii Naționale și a poetului nepereche, Mihai Eminescu, de la a cărui naștere se împlinesc 170 de ani pe 15 ianuarie 2020.

Alte stiri recente

3403 vizualizari
20 ian. 2020 22:08

Câmpineanca Georgeta Popescu, campioană olimpică de tineret la monobob: ”Sunt copleșită. Toată lumea în jurul meu îmi spune că am scris istorie!”

Georgeta Popescu a câștigat duminică, 19 ianuarie 2020, titlul olimpic la tineret în proba de monobob - primul titlu olimpic din istoria acestui sport și prima medalie olimpică de aur pentru România la actuala ediție a Jocurilor Olimpice pentru Tineret de la Lausanne. Cu siguranță, este o performanță extraordinară pentru România și este cea mai mare performanță sportivă pentru Câmpina din toate timpurile, poate comparabilă doar cu titlul de vicecampion olimpic al lui Ion Alexe la box, la Jocurile Olimpice de la Munchen 1972. Pentru că scriem de mai mult timp despre performanțele Georgetei Popescu la competițiile naționale și internaționale la care a participat, pentru că știm cât muncește, ce eforturi depune, cât este de curajoasă și de ambițioasă, o felicităm din suflet pentru titlul olimpic la tineret și îi urăm mult succes la Jocurile Olimpice de la Beijing, din anul 2022, acolo unde tânăra sportivă vrea să ajungă și chiar să urce pe podium.
Am discutat cu Georgeta Popescu atât duminică, imediat după cursa de la Lausanne, cât și luni, înainte și după festivitatea de premiere, când Georgeta a primit medalia olimpică.

5254 vizualizari
20 ian. 2020 11:47

Punctaje între 99 și 71 puncte pentru candidații declarați admiși la Școala de Poliție din Câmpina, în sesiunea de admitere ianuarie 2020

Cel mai mare punctaj la proba scrisă (99 puncte) la admiterea la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina l-a obținut o candidată din județul Gorj – Iuliana Adela Predoiu, iar între primii zece admiși se numără cinci fete și cinci băieți. Punctajul minim cu care s-a intrat la această sesiune de admitere este de 71 puncte. S-a intrat, așadar, cu punctaje mari, asta și pentru că, spre deosebire de sesiunile anterioare de admitere, de această dată au fost mai puține locuri disponibile - doar 765. Proba scrisă a avut loc duminică, 19 ianuarie 2020, iar rezultatele au fost afișate în jurul orei 23.30, după corectarea tuturor lucrărilor și întocmirea listelor de clasificare a candidaților în ordinea descrescătoare punctajelor obținute.