Poeziile lui Silviu Ciocanelli au văzut lumina tiparului. SCRUM - o carte tulburătoare

Eveniment (Categoria articolului)

La Editura 'Școala Ardeleană' a apărut recent volumul 'Scrum'. O carte care conține poezii și gânduri. Poeziile și gândurile unui tânăr câmpinean care a supraviețuit incendiului din Clubul Colectiv, din cumplita noapte de vineri, 30 octombrie 2015. Volumul poartă numele ultimei poezii scrise cu doar câteva zile înaintea dezastrului de la Colectiv.

'Este un vis împlinit pentru mine. Întotdeauna mi-am dorit să îmi public poeziile, dar niciodată nu am avut curajul sau încrederea că pot urmări acest vis. Mereu îmi spuneam că e mai bine să mai scriu câteva poezii și să aștept. Acum, visul meu a devenit realitate. Am adunat între cele două coperți postările mele de pe blog și o parte din poeziile scrise după ce m-am trezit din comă', ne-a spus Silviu Ciocanelli. 
Cartea nu a avut, încă, o lansare oficială, să-i spunem. Lui Silviu i-ar plăcea să o poată lansa în această toamnă, dar nu știe dacă va reuși sau nu pentru că este o toamnă grea, urmează să mai treacă prin câteva operații în lunile următoare. Dar cartea poate fi comandată online pe site-ul Editurii 'Școala Ardeleană', la prețul de 20 lei. Editura o poate livra oriunde în țară, iar banii obținuți vor ajunge direct la Silviu pentru acoperirea viitoarelor intervenții chirurgicale sau pentru alte necesități. 'Domnul Vasile Dâncu, directorul editurii, mi-a spus că a rămas șocat după cele întâmplate și s-a hotărât să mă ajute să-mi public poeziile. Voi încerca să aduc cartea și la bibliotecile din oraș având în vedere că va mai trece ceva timp până când va putea fi găsită în librării', ne-a mai declarat Silviu Ciocanelli. L-am întrebat dacă și-ar dori ca poeziile lui să devină muzică, să se transforme în balade, poate. 'Am vrut mereu să scriu piese sau să îmi pun versurile pe muzică, dar nu am găsit timp sau oameni cu care să fac acest lucru. Este foarte greu să te potrivești cu altcineva în muzică, iar eu nu m-am mulțumit cu jumătăți de măsură sau compromisuri. Când va veni timpul potrivit și când voi găsi oameni care să fie pe aceeași undă cu mine, cu siguranță voi înceca să compun și muzică. În ultimele luni am început să exersez din nou la chitară. În niciun caz nu voi renunța la muzică!', spune Silviu și nu avem niciun motiv să credem că nu este așa.

Revenind la 'Scrum', este o carte frumoasă și puternică tocmai prin simplitatea versului. Silviu scrie simplu, dar foarte concentrat. Scrie despre el, despre viață, iubire și... scrum. Despre viața de după... scrum. 'Nu mi-am terminat călătoria și iubirea din mine nu s-a sfârșit!' Cumpărați și citiți 'Scrum'. Aici - http://scoalaardeleanacluj.ro/wp/produs/scrum/

Scrum
am o urgentă nevoie
să respir singur
să nu împart aer sau priviri
vorbe sau trăiri
până când mă pot scufunda din nou
între voi
mă găsesc în nopțile distorsionate
și râdem și suntem
și plângeam și am fost
... totul

(Duminică, 4 octombrie 2015)

6199 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3464 vizualizari
23 iun. 2022 10:53

Monumentul Eroilor Jandarmi din Câmpina a fost restaurat și va fi sfințit sâmbătă, 25 iunie 2022, în cadrul unui eveniment de amploare

1 comentarii

Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, cu sprijinul Primăriei Câmpina, organizează sâmbătă, 25 iunie 2022, de la ora 10.00, un eveniment pentru omagierea eroilor jandarmi din cadrul UM 0865, căzuți la Otopeni în decembrie 1989. În cadrul acestui eveniment va fi resfințit monumentul din fața unității de jandarmi, restaurat cu ajutorul unei sponsorizări obținute de Primăria municipiului.

2344 vizualizari
23 iun. 2022 09:39

Sâmbătă, 25 iunie 2022, primul concert în aer liber din această vară, în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

După cum v-am informat recent, Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina organizează în această vară mai multe spectacole pe esplanada din Parcul Regele Mihai I. Primul concert va avea loc sâmbătă, 25 iunie 2022, de la ora 20.00 și va fi susținut de Kempes (Ovidiu Ioncu), fostul solist al formațiilor Cargo și Rezident EX.

Alte stiri recente

1447 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

4446 vizualizari
24 iun. 2022 07:32

Circulație oprită pe Bulevardul Bălcescu din Câmpina, de la sensul giratoriu până la Casa Tineretului, sâmbătă, 25 iunie 2022, de la 9.00 la 13.00

Primăria Câmpina anunță că traficul rutier va fi oprit pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, între intersecțiile cu străzile Câmpului și Orizontului, sâmbătă 25 iunie 2022, în intervalul orar 9.00-13.00.