Poeziile lui Silviu Ciocanelli au văzut lumina tiparului. SCRUM - o carte tulburătoare

Eveniment (Categoria articolului)

La Editura 'Școala Ardeleană' a apărut recent volumul 'Scrum'. O carte care conține poezii și gânduri. Poeziile și gândurile unui tânăr câmpinean care a supraviețuit incendiului din Clubul Colectiv, din cumplita noapte de vineri, 30 octombrie 2015. Volumul poartă numele ultimei poezii scrise cu doar câteva zile înaintea dezastrului de la Colectiv.

'Este un vis împlinit pentru mine. Întotdeauna mi-am dorit să îmi public poeziile, dar niciodată nu am avut curajul sau încrederea că pot urmări acest vis. Mereu îmi spuneam că e mai bine să mai scriu câteva poezii și să aștept. Acum, visul meu a devenit realitate. Am adunat între cele două coperți postările mele de pe blog și o parte din poeziile scrise după ce m-am trezit din comă', ne-a spus Silviu Ciocanelli. 
Cartea nu a avut, încă, o lansare oficială, să-i spunem. Lui Silviu i-ar plăcea să o poată lansa în această toamnă, dar nu știe dacă va reuși sau nu pentru că este o toamnă grea, urmează să mai treacă prin câteva operații în lunile următoare. Dar cartea poate fi comandată online pe site-ul Editurii 'Școala Ardeleană', la prețul de 20 lei. Editura o poate livra oriunde în țară, iar banii obținuți vor ajunge direct la Silviu pentru acoperirea viitoarelor intervenții chirurgicale sau pentru alte necesități. 'Domnul Vasile Dâncu, directorul editurii, mi-a spus că a rămas șocat după cele întâmplate și s-a hotărât să mă ajute să-mi public poeziile. Voi încerca să aduc cartea și la bibliotecile din oraș având în vedere că va mai trece ceva timp până când va putea fi găsită în librării', ne-a mai declarat Silviu Ciocanelli. L-am întrebat dacă și-ar dori ca poeziile lui să devină muzică, să se transforme în balade, poate. 'Am vrut mereu să scriu piese sau să îmi pun versurile pe muzică, dar nu am găsit timp sau oameni cu care să fac acest lucru. Este foarte greu să te potrivești cu altcineva în muzică, iar eu nu m-am mulțumit cu jumătăți de măsură sau compromisuri. Când va veni timpul potrivit și când voi găsi oameni care să fie pe aceeași undă cu mine, cu siguranță voi înceca să compun și muzică. În ultimele luni am început să exersez din nou la chitară. În niciun caz nu voi renunța la muzică!', spune Silviu și nu avem niciun motiv să credem că nu este așa.

Revenind la 'Scrum', este o carte frumoasă și puternică tocmai prin simplitatea versului. Silviu scrie simplu, dar foarte concentrat. Scrie despre el, despre viață, iubire și... scrum. Despre viața de după... scrum. 'Nu mi-am terminat călătoria și iubirea din mine nu s-a sfârșit!' Cumpărați și citiți 'Scrum'. Aici - http://scoalaardeleanacluj.ro/wp/produs/scrum/

Scrum
am o urgentă nevoie
să respir singur
să nu împart aer sau priviri
vorbe sau trăiri
până când mă pot scufunda din nou
între voi
mă găsesc în nopțile distorsionate
și râdem și suntem
și plângeam și am fost
... totul

(Duminică, 4 octombrie 2015)

6392 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2182 vizualizari
20 sept. 2023 22:21

Câmpina a demonstrat că are talente care pot susține un spectacol foarte reușit

Unul dintre obiectivele nedeclarate ale primei ediții a Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor a fost acela de a demonstra că există pe plan local talente care pot susține un spectacol foarte reușit, atât cu soliști, cât și cu instrumentiști, cu grupuri vocal-instrumentale, dar și cu ansambluri folclorice de dansuri.

1661 vizualizari
20 sept. 2023 21:51

”Pedalăm cu zâmbete”, un marș al bicicliștilor în cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor

Câteva zeci de bicicliști, dintre care - foarte îmbucurător - mulți copii, s-au aliniat duminică, 17 septembrie, în fața Centrului de Informare și Promovare Turistică din Câmpina pentru un marș intitulat ”Pedalăm cu zâmbete”.

Alte stiri recente

1066 vizualizari
21 sept. 2023 21:05

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

Suntem doar în a doua săptămână a noului an școlar și deja apar probleme cu un puternic iz... politic, ceea ce nu ar avea ce să caute într-o societate normală, într-un sistem de educație sănătos. Se întâmplă la Câmpina unde apropierea anului electoral 2024 pare să fi încețoșat mințile unor politicieni care par dispuși la orice de dragul unor voturi.

1100 vizualizari
21 sept. 2023 18:52

A fost dat startul lucrărilor de realizare a rețelelor de apă și canalizare în Breaza, Comarnic și Sinaia

Miercuri, 20 septembrie, în localitățile Breaza, Comarnic și Sinaia a fost dat startul oficial al lucrărilor de realizare a rețelei de apă și canalizare, proiect care se derulează prin Hidro Prahova, cu finanțare europeană, valoarea totală - pentru toate cele 42 localități din județ, incluse în acest proiect - fiind de aproximativ 700 milioane euro.