Echipa de robotică a Colegiului "Grigorescu" din Câmpina, la prima participare la concursul internațional First Tech Challenge

Actualitate (Categoria articolului)

Peste aproximativ o lună, în perioada 8-10 martie 2019, Team Undefined (echipa de robotică de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina) va participa la etapa regională a First Tech Challenge, un concurs internațional de anvergură, care implică realizarea unui robot cu care liceenii trebuie să acumuleze cât mai multe puncte. După etapa regională urmează faza națională, iar câștigătorul acesteia va participa la marea finală din Statele Unite ale Americii, acolo unde tinerii de la Colegiul "Grigorescu" din Câmpina visează să ajungă.

Echipa Undefined este formată din elevi ai Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" de la clasa a VII-a până la clasa a XI-a și îl are ca lider pe Andrei Enoaie. Ceilalți membri ai echipei sunt: Cătălina Popa, Bianca Mărgărit, Iustin Lungu, Mihnea Manta, Daria Gușă, Andrei Enache, Vlad Simon, Narcis Pescaru, Lucian Lubine, Călin Froicu, Iulia Răduică, Mihai Drăcea, Radu Burbea, Rareș Lungu. Profesori coordonatori sunt Cătălin Chițu (mentor) și Simona Darie (co-mentor), alături de ei aflându-se, în calitate de co-mentori, și câțiva părinți, dar și doi reprezentanți ai sponsorului. Aici trebuie să precizăm că tinerii sunt sponsorizați de societatea Schlumberger, care deține la Câmpina firma Cameron, dar echipa mai are nevoie de sprijin financiar pentru deplasarea și cazarea la etapa regională, apoi mai departe, dacă se va califica, deoarece contribuția inițială a sponsorului a acoperit doar cheltuielile privind realizarea robotului cu care se participă la concurs. Suntem convinși că există în Câmpina oameni generoși, dispuși să-i ajute pe acești copii să participe la concurs, oameni care le apreciază munca și valoarea și nu-i vor lăsa să se oprească la jumătatea drumului.

Astăzi am fost în mijlocul liceenilor din echipa de robotică de la "Grigorescu". Am aflat cum s-a creat Undefined, care este implicarea fiecărui membru în parte, cum sunt organizați și ce pași au de parcurs până la marea finală din SUA, unde își doresc și le dorim să ajungă. Tinerii sunt conștienți că nu va fi ușor, vor avea adversari cu mai multă experiență, sunt 145 de echipe de robotică de la licee din întreaga țară, iar unele dintre ele sunt la a doua sau chiar a treia participare. Câmpinenii noștri sunt boboci la această competiție, au o oarecare timiditate, dar au și o mare încredere în roboțelul pe care l-au creat cu drag, cu pasiune, cu bucurie. Copii buni și talentați, care au muncit și muncesc în continuare să ajungă cât mai departe. Întâlnirea noastră cu ei s-a încheiat, firesc, cu o demonstrație a robotului creat de echipa Undefined. (video)

7799 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1667 vizualizari
20 iun. 2021 19:40

În ultima duminică a fiecărei luni de vară, în centrul Câmpinei va cânta fanfara

Casa de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina a pregătit o serie de evenimente pentru ultimul week-end al fiecărei luni de vară. Sâmbăta sunt organizate diverse spectacole în aer liber, despre care am scris pe larg aici, iar a doua zi, duminica, de la ora 11.00, este pregătită o altă surpriză.

1275 vizualizari
20 iun. 2021 19:23

O săptămână până la alegerile pentru funcția de primar al comunei Șotrile. Bogdan Davidescu, din nou pe lista candidaților

În ultimii ani, singurele referiri despre comuna prahoveană Șotrile în presa națională sunt cele legate de isprăvile lui Bogdan Davidescu, fostul primar, condamnat în anul 2019 pentru pornografie infantilă. O condamnare cu suspendare, în urma căreia Davidescu și-a pierdut mandatul de primar. A fost exclus din PSD, așa, de fațadă, pentru că partidul nu a desemnat un alt candidat la Primărie, la alegerile locale din septembrie 2020. Bogdan Davidescu a candidat din nou, independent, și a câștigat cu 41,22%, față 34,94% cât a obținut principalul său contracandidat, liberalul Gabriel Broșteanu.

Alte stiri recente

1782 vizualizari
20 iun. 2021 11:49

Anunț public privind depunerea solicitării de obținere a avizului de mediu

Municipiul Câmpina, cu sediul în municipiul Câmpina, cod poștal 105600, Bulevardul Culturii nr. 18, județul Prahova, telefoane 0244.337.454, 0244.332.071, fax 0244.371.458, adresă de e-mail: web@primariacampina.ro, titular al planului/programului PUD – ÎMBUNĂTĂȚIREA INFRASTRUCTURII EDUCAȚIONALE ÎN ȘCOALA GIMNAZIALĂ “BOGDAN PETRICEICU HASDEU DIN MUNICIPIUL CÂMPINA, cu amplasamentul în Câmpina, strada Mihail Kogălniceanu, nr. 31, anunță publicul interesat asupra DEPUNERII SOLICITĂRII DE OBȚINERE A AVIZULUI DE MEDIU PENTRU PLANUL/PROGRAMUL MENȚIONAT ȘI DECLANȘAREA ETAPEI DE ÎNCADRARE.

3181 vizualizari
19 iun. 2021 21:09

Dorin Iamandeiu, două medalii pentru Lido Câmpina la endurocros

La Moreni a avut loc sâmbătă, 19 iunie, etapa a patra a Campionatului Național de Endurocros, competiție la care a participat și Dorin Iamandeiu, unul dintre sportivii legitimați la Clubul Sportiv Lido Câmpina, condus de Cătălin Duță.