Echipa de robotică a Colegiului "Grigorescu" din Câmpina, la prima participare la concursul internațional First Tech Challenge

Actualitate (Categoria articolului)

Peste aproximativ o lună, în perioada 8-10 martie 2019, Team Undefined (echipa de robotică de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina) va participa la etapa regională a First Tech Challenge, un concurs internațional de anvergură, care implică realizarea unui robot cu care liceenii trebuie să acumuleze cât mai multe puncte. După etapa regională urmează faza națională, iar câștigătorul acesteia va participa la marea finală din Statele Unite ale Americii, acolo unde tinerii de la Colegiul "Grigorescu" din Câmpina visează să ajungă.

Echipa Undefined este formată din elevi ai Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" de la clasa a VII-a până la clasa a XI-a și îl are ca lider pe Andrei Enoaie. Ceilalți membri ai echipei sunt: Cătălina Popa, Bianca Mărgărit, Iustin Lungu, Mihnea Manta, Daria Gușă, Andrei Enache, Vlad Simon, Narcis Pescaru, Lucian Lubine, Călin Froicu, Iulia Răduică, Mihai Drăcea, Radu Burbea, Rareș Lungu. Profesori coordonatori sunt Cătălin Chițu (mentor) și Simona Darie (co-mentor), alături de ei aflându-se, în calitate de co-mentori, și câțiva părinți, dar și doi reprezentanți ai sponsorului. Aici trebuie să precizăm că tinerii sunt sponsorizați de societatea Schlumberger, care deține la Câmpina firma Cameron, dar echipa mai are nevoie de sprijin financiar pentru deplasarea și cazarea la etapa regională, apoi mai departe, dacă se va califica, deoarece contribuția inițială a sponsorului a acoperit doar cheltuielile privind realizarea robotului cu care se participă la concurs. Suntem convinși că există în Câmpina oameni generoși, dispuși să-i ajute pe acești copii să participe la concurs, oameni care le apreciază munca și valoarea și nu-i vor lăsa să se oprească la jumătatea drumului.

Astăzi am fost în mijlocul liceenilor din echipa de robotică de la "Grigorescu". Am aflat cum s-a creat Undefined, care este implicarea fiecărui membru în parte, cum sunt organizați și ce pași au de parcurs până la marea finală din SUA, unde își doresc și le dorim să ajungă. Tinerii sunt conștienți că nu va fi ușor, vor avea adversari cu mai multă experiență, sunt 145 de echipe de robotică de la licee din întreaga țară, iar unele dintre ele sunt la a doua sau chiar a treia participare. Câmpinenii noștri sunt boboci la această competiție, au o oarecare timiditate, dar au și o mare încredere în roboțelul pe care l-au creat cu drag, cu pasiune, cu bucurie. Copii buni și talentați, care au muncit și muncesc în continuare să ajungă cât mai departe. Întâlnirea noastră cu ei s-a încheiat, firesc, cu o demonstrație a robotului creat de echipa Undefined. (video)

5341 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2636 vizualizari
18 feb. 2019 18:42

Din nou despre Soldatul câmpinean, evaluat la 22.600 lei și mutat dintr-un parc în altul cu 184.794 lei

O sumă foarte mare (de aproape 185.000 lei) și o vorbă neinspirată (“am semnat ca primarul”), spusă probabil într-unul dintre rarele momente de sinceritate absolută ale primarului Horia Tiseanu, au declanșat scandalul din jurul mutării Monumentului Eroilor Câmpineni din Războiul de Întregire Națională. Soldatul cel greu încercat de-a lungul timpului. Deși s-a vorbit și s-a scris mult pe marginea acestui subiect, mai sunt câteva lucruri care ar trebui subliniate, unele chiar clarificate. Monumentul a fost realizat în anul 1925, la cererea Primăriei Câmpina, de către sculptorul Gheorghe Tudor din Breaza. A costat 250.000 lei. Astăzi, la aproape un secol de la realizarea ei, statuia - monument de for public - are o valoare de inventar de 22.600 lei, potrivit unui raport de evaluare comandat de Primărie.

3167 vizualizari
17 feb. 2019 18:30

Angajații instituțiilor de cultură din Câmpina rămân cu salariile sub cele ale femeilor de serviciu și șoferilor de la Primărie

1 comentarii

Un proiect așteptat cu maxim interes la ultima ședință a Consiliului Local Câmpina a fost cel privind stabilirea salariilor de bază pentru personalul contractual din cadrul Casei de Cultură și Casei Tineretului. Proiectul a fost inițiat de consilierii Gabriel Dima și Constantin Cândea, a avut avize nefavorabile din partea serviciilor de specialitate din cadrul Primăriei, inclusiv din partea secretarului municipiului, iar la vot a fost respins (10 voturi împotrivă - consilierii PNL și PMP; 8 voturi pentru - consilierii PSD și ALDE, Daniel Ioniță nu a votat).

Alte stiri recente

2454 vizualizari
19 feb. 2019 11:30

Dan Ștefan Chițu va fi adus astăzi, acasă, la Câmpina. Înmormântarea va avea loc joi, 21 februarie 2019

Trupul neînsuflețit al lui Dan Ștefan Chițu va fi adus astăzi la Câmpina și va fi depus la domiciliul fostului mare sportiv și om de fotbal. Familia anunță că toți cei care doresc să își ia rămas bun de la Dan Chițu o pot face începând din această după-amiază, la casa de pe Strada Ion Heliade Rădulescu din Cartierul Muscel. Înmormântarea va avea loc joi, 21 februarie. Slujba religioasă se va desfășura la Biserica "Sfinții Voievozi" (de la lac), iar la ora 12.00 cortegiul funerar va pleca de la biserică spre Cimitirul "Învierea lui Lazăr" din Cartierul Câmpinița.

7338 vizualizari
18 feb. 2019 21:50

A încetat din viață Dan Ștefan Chițu, maestru emerit al sportului, multiplu campion național și balcanic la motocros

3 comentarii

UPDATE - Dan Ștefan Chițu va fi adus astăzi, acasă, la Câmpina. Înmormântarea va avea loc joi, 21 februarie 2019

O seară tristă pentru sport, o seară tristă pentru Câmpina. Ne-a părăsit pentru totdeauna Dan Ștefan Chițu, unul dintre marii campioni ai României la motocros, maestru emerit al sportului, fost antrenor al lotului național de motocros și, mai târziu, patron al echipei de fotbal Poiana Câmpina. Dan Chițu a încetat din viață în această seară, după o grea suferință. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei!