Echipa de robotică a Colegiului "Grigorescu" din Câmpina, la prima participare la concursul internațional First Tech Challenge

Actualitate (Categoria articolului)

Peste aproximativ o lună, în perioada 8-10 martie 2019, Team Undefined (echipa de robotică de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina) va participa la etapa regională a First Tech Challenge, un concurs internațional de anvergură, care implică realizarea unui robot cu care liceenii trebuie să acumuleze cât mai multe puncte. După etapa regională urmează faza națională, iar câștigătorul acesteia va participa la marea finală din Statele Unite ale Americii, acolo unde tinerii de la Colegiul "Grigorescu" din Câmpina visează să ajungă.

Echipa Undefined este formată din elevi ai Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" de la clasa a VII-a până la clasa a XI-a și îl are ca lider pe Andrei Enoaie. Ceilalți membri ai echipei sunt: Cătălina Popa, Bianca Mărgărit, Iustin Lungu, Mihnea Manta, Daria Gușă, Andrei Enache, Vlad Simon, Narcis Pescaru, Lucian Lubine, Călin Froicu, Iulia Răduică, Mihai Drăcea, Radu Burbea, Rareș Lungu. Profesori coordonatori sunt Cătălin Chițu (mentor) și Simona Darie (co-mentor), alături de ei aflându-se, în calitate de co-mentori, și câțiva părinți, dar și doi reprezentanți ai sponsorului. Aici trebuie să precizăm că tinerii sunt sponsorizați de societatea Schlumberger, care deține la Câmpina firma Cameron, dar echipa mai are nevoie de sprijin financiar pentru deplasarea și cazarea la etapa regională, apoi mai departe, dacă se va califica, deoarece contribuția inițială a sponsorului a acoperit doar cheltuielile privind realizarea robotului cu care se participă la concurs. Suntem convinși că există în Câmpina oameni generoși, dispuși să-i ajute pe acești copii să participe la concurs, oameni care le apreciază munca și valoarea și nu-i vor lăsa să se oprească la jumătatea drumului.

Astăzi am fost în mijlocul liceenilor din echipa de robotică de la "Grigorescu". Am aflat cum s-a creat Undefined, care este implicarea fiecărui membru în parte, cum sunt organizați și ce pași au de parcurs până la marea finală din SUA, unde își doresc și le dorim să ajungă. Tinerii sunt conștienți că nu va fi ușor, vor avea adversari cu mai multă experiență, sunt 145 de echipe de robotică de la licee din întreaga țară, iar unele dintre ele sunt la a doua sau chiar a treia participare. Câmpinenii noștri sunt boboci la această competiție, au o oarecare timiditate, dar au și o mare încredere în roboțelul pe care l-au creat cu drag, cu pasiune, cu bucurie. Copii buni și talentați, care au muncit și muncesc în continuare să ajungă cât mai departe. Întâlnirea noastră cu ei s-a încheiat, firesc, cu o demonstrație a robotului creat de echipa Undefined. (video)

5982 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

232 vizualizari
20 aug. 2019 12:47

Peste 2 milioane de euro, valoarea echipamentelor medicale achiziționate în 2019 de Spitalul Municipal Câmpina

Din punct de vedere al investițiilor în dotarea cu aparatură medicală, 2019 este un an foarte bun pentru Spitalul Municipal Câmpina. Potrivit managerului Călin Tiu, până acum, din veniturile proprii ale spitalului, au fost achiziționate echipamente medicale extrem de necesare, la toate secțiile, în valoare de aproximativ 1 milion euro. De asemenea, este în curs de derulare achiziția altor echipamente printr-un program al Ministerului Sănătății, cu cofinanțare de 10% de la bugetul local.

312 vizualizari
20 aug. 2019 09:38

Parcul de la Soldat (rămas fără Soldat) încă nu e gata pentru efectuarea recepției tehnice

482 de zile au trecut de când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea Parcului de la Soldat, rămas între timp și fără... Soldat. Lucrarea ar fi trebuit să fie finalizată în termen de 120 de zile și probabil că va rămâne un exemplu negativ de referință pentru investițiile din Câmpina. Luni, 19 august, în Parcul de la Soldat nu era nici picior de muncitor, asta în condițiile în care mai sunt unele lucruri de făcut, iar recepția lucrării evident că nu a fost realizată.

Alte stiri recente

2248 vizualizari
19 aug. 2019 20:03

Președintele CS Câmpina răspunde acuzațiilor privind activitatea clubului și neregulile de la bazinul de înot. Citiți și vă minunați!

3 comentarii

În ședința Consilului Local Câmpina din 25 iulie 2019, consilierul local Monica Clinciu și-a anunțat demisia din Comitetul Director al Clubului Sportiv Câmpina, lansând o serie de acuzații foarte dure la adresa conducerii clubului. Unele dintre problemele semnalate de Monica Clinciu erau deja cunoscute, inclusiv noi am scris de nenumărate ori despre unele dintre ele, dar administrația locală nu a reacționat niciodată în mod concret. După 25 de zile de la acea ședință, a reacționat și conducerea CS Câmpina, prin președintele Adrian Stoican, care ne-a transmis un comunicat de presă cu punctul său de vedere.

1676 vizualizari
19 aug. 2019 18:46

Încă un an pe bară? AJF Prahova nu acceptă înscrierea CS Câmpina nici în noua ediție de campionat

Sezonul fotbalistic 2018-2019 a fost o mare dezamăgire pe plan local și asta deoarece clubul municipalității - CS Câmpina - nu a fost înscris în campionat din cauza litigiilor cu HM Junior și cu Asociația Județeană de Fotbal Prahova. O mare dezamăgire în primul rând pentru copiii înscriși la secția de fotbal a clubului, ei fiind nevoiți doar să se antreneze și să dispute câteva partide amicale, fără să participe, însă, la vreo competiție oficială. Ei bine, se pare că situația nu se va schimba nici de acum înainte. Luni, 19 august 2019, la sediul AJF Prahova a avut loc ședința pentru organizarea noului sezon la nivelul campionatelor de juniori...