Echipa de robotică a Colegiului "Grigorescu" din Câmpina, la prima participare la concursul internațional First Tech Challenge

Actualitate (Categoria articolului)

Peste aproximativ o lună, în perioada 8-10 martie 2019, Team Undefined (echipa de robotică de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina) va participa la etapa regională a First Tech Challenge, un concurs internațional de anvergură, care implică realizarea unui robot cu care liceenii trebuie să acumuleze cât mai multe puncte. După etapa regională urmează faza națională, iar câștigătorul acesteia va participa la marea finală din Statele Unite ale Americii, acolo unde tinerii de la Colegiul "Grigorescu" din Câmpina visează să ajungă.

Echipa Undefined este formată din elevi ai Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" de la clasa a VII-a până la clasa a XI-a și îl are ca lider pe Andrei Enoaie. Ceilalți membri ai echipei sunt: Cătălina Popa, Bianca Mărgărit, Iustin Lungu, Mihnea Manta, Daria Gușă, Andrei Enache, Vlad Simon, Narcis Pescaru, Lucian Lubine, Călin Froicu, Iulia Răduică, Mihai Drăcea, Radu Burbea, Rareș Lungu. Profesori coordonatori sunt Cătălin Chițu (mentor) și Simona Darie (co-mentor), alături de ei aflându-se, în calitate de co-mentori, și câțiva părinți, dar și doi reprezentanți ai sponsorului. Aici trebuie să precizăm că tinerii sunt sponsorizați de societatea Schlumberger, care deține la Câmpina firma Cameron, dar echipa mai are nevoie de sprijin financiar pentru deplasarea și cazarea la etapa regională, apoi mai departe, dacă se va califica, deoarece contribuția inițială a sponsorului a acoperit doar cheltuielile privind realizarea robotului cu care se participă la concurs. Suntem convinși că există în Câmpina oameni generoși, dispuși să-i ajute pe acești copii să participe la concurs, oameni care le apreciază munca și valoarea și nu-i vor lăsa să se oprească la jumătatea drumului.

Astăzi am fost în mijlocul liceenilor din echipa de robotică de la "Grigorescu". Am aflat cum s-a creat Undefined, care este implicarea fiecărui membru în parte, cum sunt organizați și ce pași au de parcurs până la marea finală din SUA, unde își doresc și le dorim să ajungă. Tinerii sunt conștienți că nu va fi ușor, vor avea adversari cu mai multă experiență, sunt 145 de echipe de robotică de la licee din întreaga țară, iar unele dintre ele sunt la a doua sau chiar a treia participare. Câmpinenii noștri sunt boboci la această competiție, au o oarecare timiditate, dar au și o mare încredere în roboțelul pe care l-au creat cu drag, cu pasiune, cu bucurie. Copii buni și talentați, care au muncit și muncesc în continuare să ajungă cât mai departe. Întâlnirea noastră cu ei s-a încheiat, firesc, cu o demonstrație a robotului creat de echipa Undefined. (video)

7262 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1872 vizualizari
12 aug. 2020 19:15

Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.

4192 vizualizari
11 aug. 2020 19:55

La Valea Doftanei, camparea cu corturi și rulote este strict interzisă

1 comentarii

Valea Doftanei este una dintre puținele zone ale județului care reușește să păstreze un cadru natural de o frumusețe rară, numărul turiștilor fiind destul de limitat, ceea ce contribuie la mai multă liniște, un aer mai curat, un mediu mai sănătos. Mai mult, administrația locală din Valea Doftanei a decis interzicerea campării (corturi, rulote) pe teritoriul comunei, iar primarul Lucian Vileford Costea ne explică de ce s-a luat această măsură.

Alte stiri recente

954 vizualizari
12 aug. 2020 20:43

ProRomânia Câmpina, ieri dizolvată, astăzi reînființată

CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu știri corecte, prompte, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu câteva ore când anunțam dizolvarea Organizației Câmpina a Partidului ProRomânia și prezentam declarația președintelui Marian Alexandru de susținere a candidatului independent la funcția de primar al municipiului, Alin Moldoveanu. (vezi aici)

2104 vizualizari
12 aug. 2020 17:30

Membrii Organizației ProRomânia Câmpina susțin candidatura independentului Alin Moldoveanu la funcția de primar

1 comentarii

De-abia ce s-a anunțat semnarea protocolului care a stat la baza înființării Alianței pentru Prahova, între PSD, ProRomânia și PPU (S-L), că lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru stânga politică din Câmpina. Astfel, președintele Organizației Câmpina a Partidului ProRomânia, Marian Alexandru, a anunțat dizolvarea organizației și susținerea la alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Câmpina a independentului Alin Moldoveanu.