Echipa de robotică a Colegiului "Grigorescu" din Câmpina, la prima participare la concursul internațional First Tech Challenge

Actualitate (Categoria articolului)

Peste aproximativ o lună, în perioada 8-10 martie 2019, Team Undefined (echipa de robotică de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina) va participa la etapa regională a First Tech Challenge, un concurs internațional de anvergură, care implică realizarea unui robot cu care liceenii trebuie să acumuleze cât mai multe puncte. După etapa regională urmează faza națională, iar câștigătorul acesteia va participa la marea finală din Statele Unite ale Americii, acolo unde tinerii de la Colegiul "Grigorescu" din Câmpina visează să ajungă.

Echipa Undefined este formată din elevi ai Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" de la clasa a VII-a până la clasa a XI-a și îl are ca lider pe Andrei Enoaie. Ceilalți membri ai echipei sunt: Cătălina Popa, Bianca Mărgărit, Iustin Lungu, Mihnea Manta, Daria Gușă, Andrei Enache, Vlad Simon, Narcis Pescaru, Lucian Lubine, Călin Froicu, Iulia Răduică, Mihai Drăcea, Radu Burbea, Rareș Lungu. Profesori coordonatori sunt Cătălin Chițu (mentor) și Simona Darie (co-mentor), alături de ei aflându-se, în calitate de co-mentori, și câțiva părinți, dar și doi reprezentanți ai sponsorului. Aici trebuie să precizăm că tinerii sunt sponsorizați de societatea Schlumberger, care deține la Câmpina firma Cameron, dar echipa mai are nevoie de sprijin financiar pentru deplasarea și cazarea la etapa regională, apoi mai departe, dacă se va califica, deoarece contribuția inițială a sponsorului a acoperit doar cheltuielile privind realizarea robotului cu care se participă la concurs. Suntem convinși că există în Câmpina oameni generoși, dispuși să-i ajute pe acești copii să participe la concurs, oameni care le apreciază munca și valoarea și nu-i vor lăsa să se oprească la jumătatea drumului.

Astăzi am fost în mijlocul liceenilor din echipa de robotică de la "Grigorescu". Am aflat cum s-a creat Undefined, care este implicarea fiecărui membru în parte, cum sunt organizați și ce pași au de parcurs până la marea finală din SUA, unde își doresc și le dorim să ajungă. Tinerii sunt conștienți că nu va fi ușor, vor avea adversari cu mai multă experiență, sunt 145 de echipe de robotică de la licee din întreaga țară, iar unele dintre ele sunt la a doua sau chiar a treia participare. Câmpinenii noștri sunt boboci la această competiție, au o oarecare timiditate, dar au și o mare încredere în roboțelul pe care l-au creat cu drag, cu pasiune, cu bucurie. Copii buni și talentați, care au muncit și muncesc în continuare să ajungă cât mai departe. Întâlnirea noastră cu ei s-a încheiat, firesc, cu o demonstrație a robotului creat de echipa Undefined. (video)

5709 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

91 vizualizari
22 apr. 2019 07:53

238.000 lei de la bugetul Câmpinei pentru bănci, indicatoare rutiere, stâlpișori și coșuri stradale

Poate părea un mărunțiș raportat la valoarea totală a bugetului local al municipiului Câmpina, dar, totuși, an de an, la Câmpina, se cheltuiesc sute de mii de lei pe indicatoare rutiere, băncuțe, stâlpișori și coșuri stradale de gunoi. Iar când vine vorba de distrugerea unuia dintre aceste bunuri, aflăm că valoarea este prea mică pentru a se face dosar penal celui vinovat, prejudiciul fiind nesemnificativ. În Câmpina se distrug anual zeci de coșuri de gunoi și bănci, este adevărat, dar iată câți bani se alocă pentru noile achiziții.

2860 vizualizari
20 apr. 2019 21:24

Mizerie de nedescris la terenul sintetic Petrol, administrat de Clubul Sportiv Câmpina

1 comentarii

Terenul sintetic de fotbal din incinta Căminului Petrol și toate spațiile aferente - vestiare, tribune etc - sunt în administrarea Clubului Sportiv Câmpina. Cu toate acestea, văzând imaginile surprinse vineri după-amiază, putem crede că este un loc părăsit... 

Alte stiri recente

46 vizualizari
22 apr. 2019 09:13

Școala Centrală Câmpina, locul I la faza naționala a concursului "Made for Europa", un fel de olimpiadă a proiectelor finanțate prin programe europene

Am scris despre proiectul Școlii Centrale Câmpina atunci când echipa de proiect a câștigat faza județeană a concursului național "Made for Europa" și s-a calificat la faza națională. Ei bine, avem bucuria să vă anunțăm că la etapa națională, desfășurată la Cluj-Napoca, în perioada 18-21 aprilie 2019, Școala Centrală a obținut locul I. 

144 vizualizari
22 apr. 2019 08:12

La Câmpina, întotdeauna altul e de vină. Primarul, niciodată...

1 comentarii

Primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, a demonstrat și la dezbaterea publică pe tema bugetului local că este adeptul politicii "întotdeauna, altul e de vină". Persoana care ocupă cea mai înaltă funcție din administrația locală câmpineană de 15 ani încoace a folosit dezbaterea pe tema bugetului local ca pe un nou prilej de a arunca în toate direcțiile cu acuze, mai fine sau mai brutale, dar toate demonstrând același principiu al politicii sale - "întotdeauna, dar întotdeauna, altul e de vină".