Ar trebui sau nu să demisioneze Horia Tiseanu din funcția de primar al municipiului Câmpina?

Actualitate (Categoria articolului)

Acuzat de procurorii DNA de luare de mită și abuz în serviciu într-un dosar de corupție, Horia Tiseanu a fost pus sub control judiciar cu interdicția de a-și exercita funcția de primar. O situație dificilă pentru el, dar și foarte delicată pentru Primăria Câmpina. Instituția este condusă acum de viceprimarul Adrian Pițigoi, un om fără experiență în Executiv.

Mai mult, Primăria Câmpina nu are în acest moment șefi la compartimente foarte importante. Nu există de luni bune director la Direcția Economică (Gheorghe Ecaterinescu a ieșit la pensie, după mai multe probleme de sănătate). Nu există șef la Contabilitate (Eliza Oniță a preferat să facă naveta la Bușteni decât să mai lucreze în Primărie). Nu există șef la ADPP (Felicia Olteanu a plecat din Primărie și s-a angajat la Spitalul Municipal). Acestea sunt doar trei exemple, cele mai importante, dar mai există și alte compartimente cu probleme. Să nu uităm și că procurorii DNA au cerut Primăriei Câmpina și tuturor instituțiilor subordonate contractele de achiziții publice și cele de execuție lucrări din ultimii patru ani. Asta ar putea însemna că DNA își extinde ancheta, că vor apărea lucruri noi, poate chiar și alte dosare în care primarul Horia Tiseanu să fie implicat. 
Pe de altă parte, desigur, există prezumția de nevinovăție. În mod cert se va ajunge în instanță, unde Horia Tiseanu va trebuie să se lupte cu procurorii DNA și să demonstreze că este nevinovat, așa cum a susținut întotdeauna. Astfel de procese sunt lungi și grele, din păcate pentru cei implicați, dar și pentru oamenii care lucrează în Casa cu Grifoni.

În concluzie, care ar fi variantele? Horia Tiseanu nu demisionează din funcția de primar, iar Primăria este lăsată pe mâna lui Adrian Pițigoi o perioadă despre care nimeni nu știe cât va dura. Ca o paranteză, probabil că acum înțelegeți cu toții de ce a fost atât de dorită această funcție de viceprimar de reprezentanții tuturor partidelor. Pentru că toată lumea se gândea la momentul în care viceprimarul (indiferent cine ar fi fost el) ajungea să conducă Primăria Câmpina...
Cealaltă variantă – Horia Tiseanu demisionează din funcția de primar, ca un gest de onoare, dar și de responsabilitate față de Câmpina și câmpineni. Și atunci ar urma alegeri anticipate pentru funcția de primar. Dumneavoastră ce credeți? Cum ar fi mai bine? Să demisioneze sau nu Horia Tiseanu din funcția de primar? Vă rugăm să vă spuneți părerea în sondajul de opinie de pe pagina principala a site-ului nostru, pe coloana din dreapta.

6942 vizualizari
27

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Iout 04.10.2016 11:56 DEMISIA ... !!!!
  • Eugen 04.10.2016 11:59 Credeți ca Tiseanu știe ce e aia demisie de onoare?
  • Liliana 04.10.2016 12:38 Nu cred ca domnul Tiseanu ar trebui sa demisioneze. Cred in dansul si in prezumtia de nevinovatie, instantele de judecata fiind cele care vor hotara daca e vinovat sau nu. Mie uneia mi se pare interesant ca domnul Ecaterinescu a iesi ''anticipat'' la pensie..stia cumva ceva?
  • Dragan Gelu 04.10.2016 13:38 Tocmai pentru ca pițigoi să nu conducă acest oraș trebuie să demisioneze tiseanu
  • Alin 04.10.2016 15:09 Nu se poate sa demisioneze amândoi, dacă tot e vorba sa facem un bine orașului?!
  • Felicia 04.10.2016 15:32 Va felicit pentru tot ce faceți, dar mai ales pentru poza de la acest material. Va rog, priviți fata lu Tiseanu si spuneti voi dacă asta e om care sa aibă onoare si sa demisioneze!!!?
  • Cristi 04.10.2016 15:33 Cum-necum a fost votat in urma cu numai câteva luni de majoritatea campinenilor. Pana ce nu va exista o hotarâre definitiva a justiției, nu cred ca trebuie sa demisioneze!
  • Mirel 04.10.2016 16:28 Tiseanu a făcut orașul de ras!
  • danut 04.10.2016 18:57 intrebarea e simpla , raspunsul insa e dificil, oricum Primarul Tiseanu este o mare personalitate, imbinata cu cinste si onoare pt. mun. Campina in secolul 21
  • dani 04.10.2016 20:31 Nu, sa nu demisioneze. A fost, este si va ramane in memoria acestui municipiu ca cel mai bun primar. Un om fin, extrem de modest, cu o educatie cum rar intalnesti.N-o sa mai avem un asemenea primar niciodata.
  • rzv 04.10.2016 21:13 Bai oameni buni, nu e singurul care a luat şpagă si nici ultimul, de bine de rău a facut ceva in Câmpina, cine sa rămână in locul lui astia care nu au habar de primăriei. 😃
  • Dinu 04.10.2016 22:06 pt. Cristi - am mai vazut si pe Facebook niste comentarii care m-au stupefiat in ingrozit in acelasi timp. Ca Tiseanu a fost ales, am inteles, dar nici nu aveai pe cine sa alegi, intre un militian, iun interlop si un vopsit care s-a vandut la prima adiere. Dar acum, cand avem dovezi ca Tiseanu a luat mita din bani publici, adica a bagat mana in buzunarul fiecaruia dintre noi, sa-i cerem demisia e ceva exagerat? Poate nu constientizeaza toata lumea, dar Tiseanu a fost prins cu mana in buzunarul nostru! Si am mai auzit una - ca a facut nu stiu ce pentru oras! Domne, asta avea de facut! Pentru asta lua salariu, si inca unul mult prea mare pentru Campina si pentru cat statea el la serviciu! Si nu a facut toate lucrarile pe care le-a facut cu banii lui de acasa, ci tot cu banii nostrii, inclusiv ai mei! Si pe mine consider ca m-a furat! Si pentru asta trebuie sa plece din primaria, din viata publica si sa se duca unde ii este locul celui care fura - la PUSCARIE!
  • giorgica 04.10.2016 22:21 Atita timp cit nu vom emite pretentii fata de alesi nosti nu v-om avea nimic,infrastructura,sanatate,invatamint...Cimpina la cite fonduri a avut si are trebuia sa arate mult mai cocheta, vezi com Brebu...nici dupa 27 de ani de ''democratie'' in Cimpina nu avem infrastructura stradala la fiecare campanie se mai asfaltaeza cite un petic din vestitul bulevard, Carol, ce traverseaza orasul de la Nord la Sud, la itersectia bul.Carol cu Schelelor a mai ramas un petic neasfaltat, cu siguranta urmeaza dl. primar sa-l asfalteze in campania ce urmeaza. Poate e cineva pe aici sa ne spuna motivul pentru care acea intersectie nu a fost finalizata??? Un alt exempu calitatea lucrarilor sunt de cea mai proasta calitate asta implicit banul public e gestionat prost (vezi plombele din asfalt), sunt niste exemple minore,vezi ifrastructura de apa canal in esenta lucrurile stau mult mai rau...Eu nu ii inteleg pe romani de ce atunci cind alesi nostri gresesc nu ii sanctioneaza??si mai rau ii promoveaza...Alesi nostri sunt in slujba noastra si nu invers,poate daca am intelege acest aspect nu am fi ajuns aici...Cei care nu sunt responsabili, ce lasa in urma lor? O tara corupta ??? Tineretul nu are nici un viitor in aceasta tara si evident pleaca in afara, un lucru deloc inbucurator pentru ca tara noastra va decadea si mai rau.Cei care au votat astfel de indivizi sunt complici si nu victime.Binenteles ca nu-si v-a da demisia acest individ care ne minte cu nerusinare de atita amar de timp.Acum cind sunt pusi in fata faptului implinit aceste cirpe lase dau bir cu fugitul, nu au demnitate,nu au avut si nu vor avea.DEMNITATEA e un principiu de noblete.Demisia trebuie sa si-o dea toti din primarie de la femeia de servici pina la don Corleone. E o intreaga mafie in palatul cu Grifoni un intreg conflict de interese.SA LE FIE RUSINE...
  • Mihaela P 05.10.2016 07:33 Cum sa-si dea demisia de onoare un om fara onoare ?
  • a.m 05.10.2016 08:49 Daca va suna ceasul nu va ramane dator.Asa cum unii l-au turnat pe el si el intoarce favorul.Acum depinde pe cine.Se va lega oare de titanii din top 300 sau va denunta un buticar cu un srl amarat?Singurel la beci nu merge.Tot mai bine tragea pe dreapta,tot venind vorba de onoare si juca o tabla si sah cu pensionarii Ce este trist ca s-a luat dupa n si y si a vrut totul pe tava.A cules nisipul dupa furtuna.
  • demisia vasile 05.10.2016 10:51 Toata MIZERIA din Primarie si oras este marca TISEANUUUUUUUUU.DEMISIAAAAAAA ,DEMISIAAAAAAA,DEMISIAAAAAAA.El a condus din umbra toate porcariile ,are experiente in ADMINISTRATIE si se vede clar ce lasa in urma doar jeg.Cine plateste datoriile pt utilitati si la bugetul local ?RUSINEEEEEEEEEE 4 lei pe metru patrat pt sediu HUOOOOOOOO.Sunt oameni ce rabda de foame si au plata la zi tocmai sa poata acest ... folosi banii publici dupa bunul plac.RUSINEEEEE.Dar CONSILIERII nu au RUSINEEEEEEE?hUOOOOOOOOOOOOO.
  • razvan 05.10.2016 23:11 Domnul Primar nu va fi gasit vinovat.Sa vedem daca denuntatorul se va alege cu dosar ,,,si toata echipa
  • Mihaela Modrogan 06.10.2016 10:36 Sa nu demisioneze. Domnule Primar, sunteti un luptator, nascut pentru a fi invingator! Incredeti-va in dumneavoastra si veti reusi !! Va iubim si va sustinem !!
  • Cupidon 06.10.2016 11:37 Pt Mihaela Modrogan - voi ăștia din familia Modrogan, Irina, Laura, acum si Mihaela, nu puteți sa va iubiți cu Tiseanu ...., nu si in public?! Luați-l si scăpați-ne de el! Cât de penibil, totuși, trebuie sa fii sa faci un asemenea comentariu public, mai ales aici unde știți ca citește atâta lume!
  • Alex Marcu 06.10.2016 16:39 Doamna Mihaela Modrogan, este f frumos gestul dvs de a-l sustine pe dl primar. Un gest frumos si normal avand in vedere ca fara Horia Laurentiu Tiseanu nu ati fi fost nimic. Este omul pe care de ani de zile va tine in brate in primarie si mi se pare normal sa va manifestati sustinerea fata de el. Mi se pare la fel de normal sa nu va intereseze ca a luat mita, lucru pe care cu siguranta il stiti de mult si dvs si multi altii. Eu nu ma leg de familie, ca nu-mi sta in caracter sa fac sa ceva, desi cand este vorba de oameni ca dvs ar trebui sa las la o parte bunul simt si sa va spun exact ce meritati. Ma abtin sa fac asta pentru ca am certitudinea ca oricum n-o sa intelegeti. Nu faceti parte din categoria celor tinuti in suturi si jigniti de dl primar, nici a celor care muncesc pana nu mai pot in primarie, nici a celor satui pana peste cap de aroganta si tupeul unui om care a depasit orice limita. Asa ca eu va inteleg perfect punctul de vedere, ce ar mai fi Mihaela Modrogan in primarie fara Horia Laurentiu Tiseanu primar?
  • Mihaela Modrogan 06.10.2016 22:52 Pentru ''Cupidon'' si ''Alex Marcu'' - unii cu numele real n-ar putea comenta in stilul acesta....Mi-e mila de voi ! Sunteti un ghem de venin si rautate....
  • Cupidon 07.10.2016 12:26 Mihaela Modrogan - dacă nu ai înțeles ironia numelui, tu ești demnă de mila! Cât despre venin si răutate, deh, nu toți ne tragem seva de la Tiseanu!
  • maria 07.10.2016 15:16 Mai fata Mihaela Modrogan chiar nu iti e rusine sa te iei de toata lumea care nu e de partea ta?Nici nu stiu cum ai atata tupeu sa postezi cand practic jignesti toti locuitorii acestui Municipiu ca toata lumea stie ce inseamna acest nume in Primarie.Terminati odata cu pile,simpatii,chiar daca ai avut atatea avantaje stai linistita ca va vedea toata lumea cine sunteti ca o iasa la suprafata tot,presa e prea inteligenta si sunt sigura ca o sa ne spuna si noua cat si autoritatile competente or sa afle tot dezastrul care s-a facut din banul public ca ancheta e abia la inceput.Macar ai bun simt si nu mai comenta.Cum poate cineva sa mai sustina Pnl adica pe Tiseanu?!Dar probabil sunt multi care i-au fost complici si au avut de castigat de pe urma lui.Speram sa se faca dreptate.Unii oameni nu au banii de ajuns nici de mancarea zilnica iar altii nu se mai satura sa-si faca case peste case,masini,si multa avere pentru tot neamul lor cel putin din aceasta viata.
  • P.V 07.10.2016 15:23 Vor veni tinerii liberi la putere.Incurcate itele politicii.Vor pierde mult PNL-istii in lipsa ''cappo di tutti cappi''.Propun sa candideze de la ei ori Dan Musat ,Liviu Briciu,Bogdan Cord,Cezar Grama.Normal ar fi alte alegeri....se complica rau treaba si cresc altii in sondaje.Eu vad pe Pitigoi primar,vice-Andrei Istrate sau Andrei Duran(PSD).Va fi bine in Campina daca vor fi tineri,si in primul rand initiativa si nu propuneri banale
  • Matei Nicolae 07.10.2016 16:09 Mihaela Modrogan care a comentat aici este una si aceeași persoana cu jurista primăriei? Dacă răspunsul e afirmativ, cineva trebuie sa o sancționeze pentru deficiente elementare de logica, de gândire, dar si pentru ca strângea zilele trecute semnaturi prin primărie pentru partidul mult iubitului ei șef, adică pentru PNL! Este o fapta incompatibila cu funcția de jurist in primărie!!!!
  • Ionut 10.10.2016 00:12 Un ... care a castigat voturile tot prin hotie, fiind votat de rromii amenitand ca nu le mai da indemnizatiile sociale...
  • R. G 21.08.2022 19:02 Priviți fetele de nevinovați ale lui Tiseanu și Pițigoi. Cum o cotesc ei mioritic ca la Campina:)) Bine ca s a lăsat Eduard Milu de politica. Dar și alții care nu aveau loc de ei

Actualitate

314 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

447 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

36 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.

777 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.