N-a mai rămas nimic din vestita alee senzorială de la Câmpina

Social (Categoria articolului)

În anul 2016, aproape 200 de voluntari, copii și adulți, au realizat în incinta Căminului Petrol, în zona Clubului Copiilor, o alee senzorială de 50 metri, în cadrul proiectului "Câmpina verde" derulat de școlile din localitate în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare și Promovare a Turismului Prahova. Aleea de la Câmpina a făcut senzație la momentul respectiv. Era un concept nou, un proiect de succes, al doilea din țară după grădina senzorială de la Galați. 

Aleea senzorială însemna terapie și relaxare, în picioarele goale, pe nisip cu scoici, conuri de brad, fân, frunze din păduri de foioase, lemn, pietre de râu, roci de munte, scoarță de copac etc. Voluntarii au toaletat atunci copacii din apropiere, au montat bănci noi, le-au vopsit pe cele vechi, au strâns gunoaiele și au amenajat aleea senzorială cu migală, dar și multă plăcere. La sfârșitul lunii mai 2016, aleea a fost inaugurată în prezența reprezentanților administrației locale, care declarau că... avem un nou obiectiv turistic în Câmpina. Unul de care, între timp, s-a ales praful. Nu s-a mai ocupat nimeni de aleea senzorială, nu a reamenajat-o nimeni, nu a mai interesat pe nimeni. Se făcuseră destule poze la inaugurare pentru a mai păsa cuiva de ea ulterior. Și s-a terminat cu aleea terapeutică de la Câmpina, locul unde ne place să avem, realizăm ceva, ne lăudăm cu ceea ce am făcut, apoi nu ne mai pasă și lăsăm de izbeliște.

6318 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Aurel 05.07.2018 14:24 Din ce stiu, city managerul, dl Badulescu, castiga foarte multi bani. Cateva zeci de milioane de lei vechi pe luna! N ar trebui sa l vedem cu grebla, cu roaba si cu matura ingrijind spatiile verzi? Deoarece el raspunde de spatiile verzi din oras. Cum poate sa doarma noaptea stiindu-se ca mananca zeci de milioane lunar din banii nostrii, si nu reuseste sa intretina ceea ce creaza oamenii de bine prin munca si veniturile lor?!?
  • Cornelia 05.07.2018 19:50 Aurel, este bine ca iese ca suprafata si raspunderea altora din primarie si nu i se sparg toate in cap domnului Primar. Ce face acest city manager in orasul Campina? Toata mizeria din oras este raspunderea lui, daca consiliul local nu ar fi atras atentia de serparia din curtea cresei municipale, acest individ care ia multi bani din buzunarele noastre, ar fi stat acum in primarie doar pentru interesele celor pe care ii serveste. Consiliul local ar trebui sa i ceara raportul de activitate pentru toti anii lucrati. P.S.: ar fi mai bine ca voi, cei de la Campina Tv sa cereti raportul de activitate pe intregul an si suma incasata din banii campinenilor.q

Social

1445 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

693 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

225 vizualizari
20 apr. 2024 13:40

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

364 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.