Primăria invită câmpinenii să-și spună părerea cu privire la locația spectacolelor publice și dacă mai vor terase cu mici și bere la "Serbările Toamnei"

Actualitate (Categoria articolului)

La ediția din acest an a Festivalului "Serbările Toamnei" au apărut numeroase discuții în mediul online și nu numai cu privire la locația unde are loc acest eveniment (Bulevardul Carol I, între Policlinica Municipală și Parcul Trandafirilor), dar și cu privire la modul în care este organizat festivalul. Prin urmare, Primăria Câmpina a decis să consulte populația în legătură cu spectacolele publice, în general și "Serbările Toamnei", în special. Acest lucru presupune ca dumneavoastră să vă trimiteți în scris punctele de vedere prin poșta clasică, pe e-mail (web@primariacampina.ro), prin intermediul formularului care poate fi completat pe site-ul Primăriei sau prin intermediul talonului din ultimul număr al publicației "InfoCâmpina" editată de administrația locală.

“Aducem la cunoştinţa cetăţenilor că, până în anul 2017, spectacolele publice, la care participau aproximativ  9.000 - 10.000 de spectatori (conform raportărilor Jandarmeriei Române) au fost organizate cu prioritate în Centrul Civic al municipiului (intersecția Bulevardului Carol I cu Calea Doftanei şi Bulevardul Culturii), aceasta fiind considerată o zonă oportună din punct de vedere al vizibilităţii şi al accesibilităţii cetăţenilor. După interdicţia primită de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă de a lansa focuri de artificii la sfârşitul spectacolelor, din zona centrală, la nivelul Executivului a fost luată decizia de comun acord ca spectacolele viitoare să se desfăşoare, de asemenea, în Centrul Civic, însă de această dată la intersecţia Bulevardului Carol I cu Strada 1 Decembrie 1918, acest lucru realizându-se începând cu Festivalul “Serbările Toamnei” din anul 2018”, se arată în comunicatul Primăriei Câmpina.

Conform prevederilor art.7 din Legea 52/2003 privind transparenţa decizională, Primăria Câmpina a decis organizarea unei consultări publice a cetățenilor municipiului cu privire la acest subiect, solicitând sprijinul publicului interesat pentru a participa activ cu propuneri și/sau completări la ideea de spectacol public organizat pe teritoriul municipiului Campina.
Aşadar, Primăria dorește să răspundeți la următoarele întrebări:

1. În ceea ce priveşte un spectacol public, la modul general, la care să poată participa aproximativ 10.000 de persoane acesta trebuie să fie organizat:
a)  În vechea locaţie (zona Parcului Regele Mihai I) în care, la final, poate fi urmărit doar spectacol de lasere;
b) În noua locaţie (intersecţia Bd.Carol I cu Strada 1 Decembrie 1918) în care, la final, poate fi urmărit un foc de artificii;
c) O locaţie cu totul nouă. Care ar fi aceasta?

2. În ceea ce priveşte organizarea Festivalului “Serbările Toamnei”, doriţi să existe în continuare:
a) Terasele clasice ca până acum (cu mâncare tip fast-food şi tradiţională);
b) Doar standuri cu produse nealimentare şi alimentare ambalate;
c)  Alt tip de festival ? Cum vedeţi organizarea acestuia?

Răspunsurile dumneavoastră sunt așteptate până la 11 noiembrie 2019. Pot fi trimise, după cum spuneam, prin poșta clasică (pe adresa Primăria Câmpina, Bulevardul Culturii nr.18, Câmpina, 105600), prin e-mail (web@primariacampina.ro), puteți completa formularul de pe site-ul Primăriei (www.primariacampina.ro; prima pagină a site-ului, în partea de jos) sau puteți decupa și completa talonul din ultimul număr al publicației Primăriei, talon ce poate fi apoi depus în urna aflată la Centrul de Informare pentru Cetățeni de la intrarea în curtea Primăriei.

Poate ar fi fost utilă o astfel de consultare publică și pe Facebook, acolo unde cetățenii reacționează în cele mai multe cazuri, dar, din păcate, Primăria Câmpina nu are o astfel de pagină pentru a comunica direct cu populația. Noi credem că este important ca un număr cât mai mare de cetățeni să își spună punctul de vedere cu privire la subiectele propuse de administrația locală și să nu se întâmple ca în cazul Parcului de la Soldat, unde au răspuns aproximativ 30 de persoane, iar apoi, ori de câte ori s-a discutat despre subiect, Primăria a invocat respectiva consultare publică pentru a-și justifica deciziile.

3816 vizualizari
9

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Valeriu Gherghiceanu 18.10.2019 10:56 De ce nu se realizeaza spectacole pe stadionul rafinariei?Acolo se pot amenaja si tarabe cu marfa, bufeturi cu mese ptru servit, inclusiv jocuri de artificii, etc.
  • Ion Gabor 18.10.2019 11:10 Ce manipulare de cea mai joasa speța din partea primarului Tiseanu! De ce sa nu facem un sondaj in care sa ii întrebam pe câmpineni dacă sunt de acord sa fie asfaltata Calea Doftanei cu banii de la acest bâlci, de la alte prostii pentru care se aloca miliarde an de an, de la reducerea salariilor uriașe din primărie și altele asemenea?
  • Paula 18.10.2019 12:47 De ce nu se considera aceasta consultare publica valabilă doar dacă răspund un anumit număr de cetățeni? Ca la referendum. Sau e doar o mascarada, așa cum ați zis și voi, ca la un moment dat sa se poate spune ca așa au vrut oamenii?!
  • Denisa Dragu 18.10.2019 13:38 Cel mai bine ar fi sa nu se mai organizeze deloc,astfel de "circuri" nu s bune la nimic ! Mai bine ar organiza ceva evenimente pt educarea copiilor ,intt-un mod placut si educativ ! Multumesc
  • Dany 18.10.2019 21:35 Eu zic sa nu se mai forteze Tiseanu cu sondajele lui de doi bani. Sa asteptam alegerile locale, vor fi cel mai bun indicator. Daca lumea il va alege tot pe Tiseanu, atunci va continua balciul si cheltuirea aiuritoare a banilor pe astfel de șușanele. Daca va fi ales altcineva.... vom vedea. Poate ar fi o buna intrebare si pentru viitorii candidati la functia de primar. Pentru mine unul ar fi edificatoare o astfel de intrebare in campanie.
  • Mariana 19.10.2019 08:05 Eu as fi de acord cu organizarea in continuare a acestui festival, chiar si pe entru. Dar, fara bani de la bugetul local. Sa isi miste fundurile dodoloate tovarasii din primarie, sa nu mai ceara bani pentru ei, ci sa atraga sponsorizari si sa faca acest festival si chiar si alte evenimente cu bani din sponsorizari, dupa modelul Sinaia. Ca nu e asa de greu! Sigur, pentru asta trebuie sa alergi, sa te implici si, mai ales, sa nu mai ceri bani pentru tine!
  • Lazar 19.10.2019 08:12 Sa faca unde or vrea si cum or vrea, dar eu nu mai vreau sa mai vad tiganie si fum pe centru
  • Balci 20.10.2019 15:53 Oare cand vom scapa de aceasta gasca de INCOMPETENTI ,platiti cu bani grei de privati.Lumea este scarbita de modul lor de lucru smecheresc,de gasca .Nu vrem sa mai auzim de ei ,chiar ei sunt ... de nu inteleg ca locatia si modul de prezentare este mizerabil ,dar vorba aia cum e turcul si pistolul.Propun ca aceasta echipa impreuna cu consilierii sa emigreze si sa nu mai auzim de ei.
  • micronu 21.10.2019 20:28 Un oras in moarte clinica si lor de arde de ars gazul.Oricum parerile noastre nu conteaza.Trist ca Tiseanu apleaca urechea la diversi care il trag in groapa,il stiam cu coloana vertebrala,daca traia senioru ii dadea palme la greu.Inainte sa candideze sa puna intrebarea cati agenti economic existau la primul sau mandat,dar la al doilea.Daca a dat la o parte vorbele unora -general vorbind,atat el cat si alti patroni,raman cu pleava si cu lingusitorii

Actualitate

571 vizualizari
14 nov. 2019 22:18

Primăria Câmpina a solicitat 400.000 lei Guvernului României pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare

”400.000 de lei este suma pe care am solicitat-o Guvernului României pentru o viitoare rectificare bugetară. Am solicitat această sumă pentru cheltuieli de funcționare, chiar dacă probabil vom încheia anul cu un ușor excedent, pentru că este foarte greu să închei un buget pe zero. Totuși, în cazul în care nu vom primi acești bani, noi mai avem niște mici rezerve pe la investiții, de 100.000, 200.000, 300.000 lei pe la câteva poziții, la care putem apela la sfârșitul anului, astfel încât să asigurăm total cheltuielile de funcționare”, a afirmat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PNL. (video)

2275 vizualizari
13 nov. 2019 21:22

Colectarea selectivă a deșeurilor la Câmpina, un dezastru

2 comentarii

Colectarea selectivă a deșeurilor nu este o problemă simplă, iar administrația locală câmpineană tot încearcă, de câteva luni bune, să găsească soluții pentru a determina populația să colecteze selectiv. Din păcate, în continuare, lipsește o campanie adevărată de informare a cetățenilor. Nu le spune nimeni oamenilor ce și cum trebuie să procedeze, în sensul unor discuții directe, din ușă în ușă și din poartă în poartă.

Alte stiri recente

404 vizualizari
14 nov. 2019 21:50

Deputatul Răzvan Prișcă și președintele PNL Câmpina, Horia Tiseanu, au mulțumit electoratului pentru votul din primul tur al prezidențialelor

Candidatul PNL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, președintele în exercițiu, a câștigat detașat primul tur al scrutinului electoral atât la nivelul județului Prahova, cât și în Câmpina - în toate cele 23 secții de vot. La Câmpina, Iohannis a obținut 36,95% din voturi, iar în Prahova - 38,70%. Astăzi, liberalii câmpineni au organizat o conferință de presă pentru a vorbi despre rezultatele primului tur al prezidențialelor, la conferință participând, alături de președintele PNL Câmpina, Horia Tiseanu, deputatul PNL Răzvan Prișcă.

2266 vizualizari
13 nov. 2019 19:43

S-a găsit soluția ca HM Junior să se antreneze pe terenul sintetic de fotbal. Când se va găsi o soluție și pentru ca juniorii de la CS Câmpina să poată juca în campionat?

3 comentarii

De câțiva ani buni, Câmpina fotbalistică s-a evidențiat printr-o absență aproape totală din orice fel de competiție și printr-un conflict al orgoliilor între cluburile CS Câmpina și HM Junior Câmpina. Nu reluăm întreaga poveste cu disputele dintre cele două cluburi, la nivel de conduceri, cert este doar că, în momentul de față, am intrat într-un nou sezon fotbalistic în care echipele CS Câmpina nu joacă în nicio competiție tocmai din cauza litigiilor cu HM Junior și Asociația Județeană de Fotbal. Totuși, echipele HM Junior se antrenează acum pe terenul sintetic de la Căminul Petrol, grație unei inițiative a părinților acestor copii și a unei soluții găsită împreună cu administrația locală.