Primăria invită câmpinenii să-și spună părerea cu privire la locația spectacolelor publice și dacă mai vor terase cu mici și bere la "Serbările Toamnei"

Actualitate (Categoria articolului)

La ediția din acest an a Festivalului "Serbările Toamnei" au apărut numeroase discuții în mediul online și nu numai cu privire la locația unde are loc acest eveniment (Bulevardul Carol I, între Policlinica Municipală și Parcul Trandafirilor), dar și cu privire la modul în care este organizat festivalul. Prin urmare, Primăria Câmpina a decis să consulte populația în legătură cu spectacolele publice, în general și "Serbările Toamnei", în special. Acest lucru presupune ca dumneavoastră să vă trimiteți în scris punctele de vedere prin poșta clasică, pe e-mail (web@primariacampina.ro), prin intermediul formularului care poate fi completat pe site-ul Primăriei sau prin intermediul talonului din ultimul număr al publicației "InfoCâmpina" editată de administrația locală.

“Aducem la cunoştinţa cetăţenilor că, până în anul 2017, spectacolele publice, la care participau aproximativ  9.000 - 10.000 de spectatori (conform raportărilor Jandarmeriei Române) au fost organizate cu prioritate în Centrul Civic al municipiului (intersecția Bulevardului Carol I cu Calea Doftanei şi Bulevardul Culturii), aceasta fiind considerată o zonă oportună din punct de vedere al vizibilităţii şi al accesibilităţii cetăţenilor. După interdicţia primită de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă de a lansa focuri de artificii la sfârşitul spectacolelor, din zona centrală, la nivelul Executivului a fost luată decizia de comun acord ca spectacolele viitoare să se desfăşoare, de asemenea, în Centrul Civic, însă de această dată la intersecţia Bulevardului Carol I cu Strada 1 Decembrie 1918, acest lucru realizându-se începând cu Festivalul “Serbările Toamnei” din anul 2018”, se arată în comunicatul Primăriei Câmpina.

Conform prevederilor art.7 din Legea 52/2003 privind transparenţa decizională, Primăria Câmpina a decis organizarea unei consultări publice a cetățenilor municipiului cu privire la acest subiect, solicitând sprijinul publicului interesat pentru a participa activ cu propuneri și/sau completări la ideea de spectacol public organizat pe teritoriul municipiului Campina.
Aşadar, Primăria dorește să răspundeți la următoarele întrebări:

1. În ceea ce priveşte un spectacol public, la modul general, la care să poată participa aproximativ 10.000 de persoane acesta trebuie să fie organizat:
a)  În vechea locaţie (zona Parcului Regele Mihai I) în care, la final, poate fi urmărit doar spectacol de lasere;
b) În noua locaţie (intersecţia Bd.Carol I cu Strada 1 Decembrie 1918) în care, la final, poate fi urmărit un foc de artificii;
c) O locaţie cu totul nouă. Care ar fi aceasta?

2. În ceea ce priveşte organizarea Festivalului “Serbările Toamnei”, doriţi să existe în continuare:
a) Terasele clasice ca până acum (cu mâncare tip fast-food şi tradiţională);
b) Doar standuri cu produse nealimentare şi alimentare ambalate;
c)  Alt tip de festival ? Cum vedeţi organizarea acestuia?

Răspunsurile dumneavoastră sunt așteptate până la 11 noiembrie 2019. Pot fi trimise, după cum spuneam, prin poșta clasică (pe adresa Primăria Câmpina, Bulevardul Culturii nr.18, Câmpina, 105600), prin e-mail (web@primariacampina.ro), puteți completa formularul de pe site-ul Primăriei (www.primariacampina.ro; prima pagină a site-ului, în partea de jos) sau puteți decupa și completa talonul din ultimul număr al publicației Primăriei, talon ce poate fi apoi depus în urna aflată la Centrul de Informare pentru Cetățeni de la intrarea în curtea Primăriei.

Poate ar fi fost utilă o astfel de consultare publică și pe Facebook, acolo unde cetățenii reacționează în cele mai multe cazuri, dar, din păcate, Primăria Câmpina nu are o astfel de pagină pentru a comunica direct cu populația. Noi credem că este important ca un număr cât mai mare de cetățeni să își spună punctul de vedere cu privire la subiectele propuse de administrația locală și să nu se întâmple ca în cazul Parcului de la Soldat, unde au răspuns aproximativ 30 de persoane, iar apoi, ori de câte ori s-a discutat despre subiect, Primăria a invocat respectiva consultare publică pentru a-și justifica deciziile.

4274 vizualizari
9

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Valeriu Gherghiceanu 18.10.2019 10:56 De ce nu se realizeaza spectacole pe stadionul rafinariei?Acolo se pot amenaja si tarabe cu marfa, bufeturi cu mese ptru servit, inclusiv jocuri de artificii, etc.
  • Ion Gabor 18.10.2019 11:10 Ce manipulare de cea mai joasa speța din partea primarului Tiseanu! De ce sa nu facem un sondaj in care sa ii întrebam pe câmpineni dacă sunt de acord sa fie asfaltata Calea Doftanei cu banii de la acest bâlci, de la alte prostii pentru care se aloca miliarde an de an, de la reducerea salariilor uriașe din primărie și altele asemenea?
  • Paula 18.10.2019 12:47 De ce nu se considera aceasta consultare publica valabilă doar dacă răspund un anumit număr de cetățeni? Ca la referendum. Sau e doar o mascarada, așa cum ați zis și voi, ca la un moment dat sa se poate spune ca așa au vrut oamenii?!
  • Denisa Dragu 18.10.2019 13:38 Cel mai bine ar fi sa nu se mai organizeze deloc,astfel de "circuri" nu s bune la nimic ! Mai bine ar organiza ceva evenimente pt educarea copiilor ,intt-un mod placut si educativ ! Multumesc
  • Dany 18.10.2019 21:35 Eu zic sa nu se mai forteze Tiseanu cu sondajele lui de doi bani. Sa asteptam alegerile locale, vor fi cel mai bun indicator. Daca lumea il va alege tot pe Tiseanu, atunci va continua balciul si cheltuirea aiuritoare a banilor pe astfel de șușanele. Daca va fi ales altcineva.... vom vedea. Poate ar fi o buna intrebare si pentru viitorii candidati la functia de primar. Pentru mine unul ar fi edificatoare o astfel de intrebare in campanie.
  • Mariana 19.10.2019 08:05 Eu as fi de acord cu organizarea in continuare a acestui festival, chiar si pe entru. Dar, fara bani de la bugetul local. Sa isi miste fundurile dodoloate tovarasii din primarie, sa nu mai ceara bani pentru ei, ci sa atraga sponsorizari si sa faca acest festival si chiar si alte evenimente cu bani din sponsorizari, dupa modelul Sinaia. Ca nu e asa de greu! Sigur, pentru asta trebuie sa alergi, sa te implici si, mai ales, sa nu mai ceri bani pentru tine!
  • Lazar 19.10.2019 08:12 Sa faca unde or vrea si cum or vrea, dar eu nu mai vreau sa mai vad tiganie si fum pe centru
  • Balci 20.10.2019 15:53 Oare cand vom scapa de aceasta gasca de INCOMPETENTI ,platiti cu bani grei de privati.Lumea este scarbita de modul lor de lucru smecheresc,de gasca .Nu vrem sa mai auzim de ei ,chiar ei sunt ... de nu inteleg ca locatia si modul de prezentare este mizerabil ,dar vorba aia cum e turcul si pistolul.Propun ca aceasta echipa impreuna cu consilierii sa emigreze si sa nu mai auzim de ei.
  • micronu 21.10.2019 20:28 Un oras in moarte clinica si lor de arde de ars gazul.Oricum parerile noastre nu conteaza.Trist ca Tiseanu apleaca urechea la diversi care il trag in groapa,il stiam cu coloana vertebrala,daca traia senioru ii dadea palme la greu.Inainte sa candideze sa puna intrebarea cati agenti economic existau la primul sau mandat,dar la al doilea.Daca a dat la o parte vorbele unora -general vorbind,atat el cat si alti patroni,raman cu pleava si cu lingusitorii

Actualitate

3149 vizualizari
02 iun. 2020 09:50

Războiul pentru ”turnul înclinat” a parcurs o nouă etapă. Primăria Câmpina a câștigat un proces, dar victoria finală este încă departe

1 comentarii

În cursul anului 2017, odată cu modificarea legislației, Consiliul Local Câmpina a aprobat două hotărâri care au stat la baza demarării demersurilor pentru exproprierea ”turnului înclinat”, clădirea din centrul Câmpinei, începută în anul 1997, abandonată în anul 2003 și care aparține societății Erin SRL. Reprezentanții acestei firme au amenințat încă de atunci, din 2017, cu atacarea în instanța de contencios administrativ a celor două hotărâri ale Consiliului Local. S-au ținut de cuvânt. Procesul s-a finalizat recent și Erin SRL a pierdut.

3051 vizualizari
01 iun. 2020 20:54

Un nou accident în Câmpina, la intersecția străzilor Ana Ipătescu și Maramureș. Ce măsuri vor să ia autoritățile

3 comentarii

Luni după-amiază, cu ceva mai mult de o oră înaintea producerii accidentului de pe Strada Mihail Kogălniceanu (detalii - AICI) din Câmpina, la câteva sute de metri, la intersecția străzilor Ana Ipătescu și Maramureș a avut loc un alt accident de circulație. Intersecția aceasta tinde să devină noul punct roșu pe harta accidentelor din Câmpina, fiind al doilea eveniment rutier în ultimele patru zile produs în condiții aproape similare.

Alte stiri recente

1867 vizualizari
02 iun. 2020 19:20

Câmpina, Cartierul Slobozia. Un copac s-a prăbușit peste o mașină, două persoane fiind rănite

UPDATE - În zona unde a avut loc incidentul, la fiecare ploaie însemnată se adună o cantitate mare de apă. După ploile din ultimele zile, în zonă s-a produs o ușoară alunecare de teren care a afectat mai mulți copaci. Unul dintre aceștia s-a prăbușit astăzi peste mașina aflată în mers.

Un copac s-a prăbușit pentru un autoturism aflat în mers, iar cele două persoane din mașină au fost rănite. Incidentul s-a petrecut marți după-amiază, în jurul orei 18.30, în Cartierul Slobozia din municipiul Câmpina, în zona În Luncă.

1684 vizualizari
02 iun. 2020 13:47

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 2 iunie

1 comentarii

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.