Elevii de la Școala ”B.P. Hasdeu” din Câmpina vor fi mutați la alte unități de învățământ pe perioada lucrărilor de modernizare a școlii și construire a unei săli de sport

Actualitate (Categoria articolului)

”Unde vor fi mutați elevii de la Școala Gimnazială Hasdeu pe perioada lucrărilor care vor urma la școala lor? Circulă multe zvonuri și părinții sunt panicați că nu știu ce se va întâmpla cu copiii lor, mai ales cu cei din ciclul primar”, a spus consilierul local Livia Lupu, în plenul ședinței Consiliului Local de joi, 27 ianuarie 2022, deschizând astfel un subiect sensibil și foarte important mai ales pentru cadrele didactice și elevii de la Școala Gimnazială "B.P. Hasdeu".

Primul răspuns a venit din partea primarului Alin Moldoveanu: ”Avem mai multe variante, iar decizia se va lua inclusiv în consiliile de administrație din care faceți parte și dvs., consilierii locali. Este unul dintre subiectele pe care îl voi discuta chiar mâine la o întâlnire cu directorii unităților de învățământ. Important este că avem soluții, avem chiar mai multe variante, dar lumea trebuie să știe că nu se vor desfășura lucrări cu copiii în clase. Va mai dura ceva timp până când se va da efectiv ordinul de începere a lucrărilor și doar atunci vor fi mutați efectiv copiii”.
Răspunsul a fost completat de viceprimarul Liviu Dumitrache: ”Chiar am avut o discuție cu cei de la Școala Hasdeu și am înțeles că, dintre toate variantele pe care le-au discutat, au primit răspusnuri favorabile și sunt variante agreate la Școala Centrală și Colegiul Grigorescu. Probabil că în zilele următoare vom primi și documentele care să ateste aceste lucruri”.
Așadar, cel mai probabil, cei peste 600 de elevi ai Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” și profesorii lor își vor desfășura cursurile la Școala Centrală și la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” pe perioada derulării lucrărilor la acestă instituție de învățământ.
Precizăm faptul că la Școala Gimnazială "B.P. Hasdeu" se va derula un proiect cu fonduri europene în valoare de 16,26 milioane lei, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Proiectul va consta în reabilitarea și modernizarea corpului de școală existent și în construirea unei săli de sport. Licitația pentru această investiție a fost finalizată, s-a semnat și contractul cu firmele constructoare (este vorba despre o asociere între patru firme - Maristar Com și Rad Panorama Construct din Dâmbovița, Le Grand G&G SRL din Câmpina și Aventus Design din București).

5688 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Nicu 27.01.2022 22:38 Parintii cu copii la Centrala au sarit in sus de bucurie dupa ce au contribuit pt table inteligente si multe alte dotari ani dea rindul. La CNNG clasele pregatitoare invata in subsolul salii de sport, alte clase din primar invata linga casa de cultura intr-un local de acum 2 secole- imbunatatit!!!, deci banuiesc ca si aici bucuria va fi maxima. Iar vremurile sunt ideale pentru aglomerare, cit mai multi si cit mai des, conform normelor in vigoare! De ce nu se considera locatia de la fostul liceu Mecanica 2 sau institutiile de invatamint cu clase goale: fostul liceu de petrol, scoala de pe Voila, scoala Cuza - aici sunt clase inchiriate de o scoala de asistente medicale. Sau alta scoala, cea care dupa ora 13 are program de after school pt ciclu primar in localul scolii.
  • Puiu Ionel-Andi 28.01.2022 08:16 Invidioșilor,dar mai bine ii ducem undeva la mult soare,Tenerife, Costa Rica,Costa del Sol,Madagascar.Nu dorește dl.Nicu să-i educam in Campina!
  • Nicu 31.01.2022 15:12 revenire, deoarace observ ca parte de comentarii a situ-ului s-a trasformat usor usor in forum. Pn tru Puiu :solutiile propuse de mine catre autoritati- nici un comentariu despre pregatirea lor - era din Campina, nu Madagascar sau alte locatii exotice. Referitor la Scoala centrala, acum ceva ani cind director era un tiz de al meu, el a spus unor parinti care s-au plins de contributiile la fondul clasei citez Cine nu face fata, sa se transfere la o alta scoala, noi suntem o scoala de elita - am incheiat din exprimarea tizului. Acum observ ca elevii de clasa 5-a de la aceasta scoala de elita se transfera pe capete la alta scoala de elita. iar locurile sunt completate chair de la scoala in discutie in articol- probabil pt a nu se mai pune problema unde invata pe durata reabilitarii!!! PS scuze pt solutia cu liceul Petrol - eu asa il stiu. este inca intr-o renovare indelungata, se lucreaza la fatada - cea din curtea scolii, se schimba termpopane la exterior dupa ce a fost facuta fatada!!! termopanele inlocite- profil de calitate au 3 ani !!- nu am verificat personal, informatia a aparut la o sueta cind comentam subiectul din articol cu niste prieteni. unul din prieteni are sora profesoara in acest liceu. eu asa am cumparat asa vand. daca nu este adevarat scuzele mele

Actualitate

140 vizualizari
26 iun. 2022 19:45

Beci inundat pe Strada Rahovei și copac doborât pe Strada Cuza, efectele ploii puternice de duminică, de la Câmpina

În condițiile existenței unui cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, la Câmpina a plouat duminică după-amiază câteva ore bune.

1148 vizualizari
26 iun. 2022 15:32

Incendiu la Provița de Sus. Pompierii intervin cu efective mărite pentru a nu se propaga focul și la alte case

UPDATE - Incendiul a fost lichidat. Pompierii acționează în continuare pentru înlăturarea efectelor negative generate de acesta. Din fericire,nu s-au înregistrat victime, informează purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.
Duminică după-amiază, în jurul orei 15.20, pompierii câmpineni au fost alertați de izbucnirea unui incendiu la Provița de Sus.

Alte stiri recente

154 vizualizari
26 iun. 2022 18:52

Atleții câmpineni Ștefan Gagiu și Eduard Unguroaica vor reprezenta România la FOTE 2022, din Slovacia

În perioada 24-30 iulie 2022, la Banska Bystrica, în Slovacia, are loc ediția din acest an a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Din delegația României la atletism fac parte și doi câmpineni, urmare a rezultatelor foarte bune din acest sezon.

223 vizualizari
26 iun. 2022 17:42

Iarina Cojocaru, dublă campioană națională la natație în probele de 100m bras și 200m bras

În perioada 22-26 iunie 2022,  la Târgoviște a avut loc Campionatul Național de Natație pentru Cadeți. Clubul câmpinean Barracuda a participat la categoria sub 12 ani cu Iarina Cjocaru, antrenată chiar de tatăl ei, Gabriel Cojocaru, iar performanțele sale au fost de top.