Școala Domnească din incinta Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din municipiul Câmpina este singura clădire de patrimoniu care găzduiește, efectiv, cursuri școlare. Din păcate, aspectul său exterior lasă mult de dorit, ultimele intervenții fiind efectuate în urmă cu aproape 15 ani. Fiind declarată monument istoric și înscrisă în patrimoniul arhitectural al județului, orice intervenție la clădire necesită avize de la Ministerul Culturii și Consiliul Județean Prahova.
La ultima ședință a Consiliului Local Câmpina, primarul Horia Tiseanu s-a arătat vizibil deranjat de faptul că președintele Comisiei de cultură, învățământ și sport, Florin Frăţilă, a cerut Executivului să intervină și să ia măsuri pentru că nu au fost efectuate lucrări aprobate de Consiliul Local. Frățilă s-a referit la înlocuirea suprafaţei de joc la sala de sport a Colegiului Naţional „Nicolae Grigorescu” şi nerealizarea studiului de fezabilitate pentru repararea acoperişului săii de sport de la Liceul Tehnologic Energetic.
“Nu mai cereţi soluţii Executivului! Ce să facem noi?! Există o comisie de reparaţii pentru şcoli, din care fac parte şi consilieri locali. Eu nu fac parte din această comisie, dar, spre exemplu, trecând pe Strada Republicii am văzut că acoperişul Şcolii Domneşti e foarte ruginit. Este o clădire monument istoric şi poate că această comisie ar trebui să includă vopsirea tablei sau schimbarea ei pe lista lucrărilor pentru anul viitor. De asemenea, aș vrea să vă reamintesc faptul că din toate consiliile de administrație de la școli fac parte și consilieri locali și puteți întreba acolo care este situația. Pentru că, noi alocăm banii, dar școlile se ocupă mai departe de licitații și lucrări”, a afirmat primarul Horia Tiseanu.
Noi am făcut ceea ce ar fi trebuit să facă reprezentanții administrației locale înainte de a aborda în plenul CL acest subiect. Am stat de vorbă cu conducerea liceului și am aflat că au fost demarate, încă de la începutul anului, procedurile pentru obținerea avizelor necesare în vederea executării unor lucrări la Școala Domnească. Fiind vorba despre o clădire de patrimoniu, care datează de la sfârșitul secolului al XVIII-lea, nicio intervenție nu este permisă fără avize de la Ministerul Culturii.
„Am discutat încă de la începutul anului despre problema acoperișului de la Școala Domnească. Este o clădire de patrimoniu, înscrisă în lista monumentelor arhitecturale de la Consiliul Județean Prahova și în lista monumentelor istorice de la Ministerul Culturii. Prin urmare, nu putem interveni în orice condiții. Ne-am adresat Consiliului Judeţean care ne-a îndrumat şi spre Ministerul Culturii, de la care așteptăm în continuare un răspuns. Am explicat tuturor că nu schimbăm forma acoperişului, ci doar am vrea să înlocuim tabla ruginită cu o ţiglă tip Lindab. Încă aşteptăm un răspuns şi sperăm ca în primăvara şi vara anului viitor să putem face această lucrare”, ne-a declarat prof. Roxana Stan, directorul Colegiului Naţional „Nicolae Grigorescu”.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse marți seară pe Strada IH Rădulescu, în apropiere de intersecția cu Aleea Mărului.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina pentru autoarea accidentului cumplit din 7 aprilie 2022, de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.