Directorul HidroPrahova: "Scăderea facturilor la apă poate veni doar în urma unui consum mai redus"

Actualitate (Categoria articolului)

În condițiile în care, de aproape o săptămână, în Câmpina există unele restricții privind consumul apei de la robinet, în urma depistării bacteriei Clostridium perfringens într-un punct al rețelei care alimentează o parte a Cartierului Voila, tot mai mulți câmpineni consideră că ar trebui diminuată factura la apă pentru această perioadă, deoarece HidroPrahova nu a furnizat apă la parametrii corespunzători pentru a fi considerată potabilă.

Ei bine, acest lucru nu se va întâmpla, conducerea HidroPrahova considerând că o scădere a facturii poate veni doar în urma unui consum mai mic. Directorul general al HidroPrahova, Liviu Ilași, s-a aflat în aceste zile mai mult la Câmpina, coordonând activitățile impuse de DSP către operatorul de apă pentru remedierea cât mai rapidă a situației generate de infestarea cu Clostridium perfringens. ”Dacă există o posibilitate legală să diminuăm facturile abonaților HidroPrahova pentru această perioadă, noi o vom face cu siguranță. Dar trebuie ținut cont, după părerea mea, de faptul că noi am asigurat în permanență apă la nivelul întregului municipiu Câmpina în toată această perioadă. În aceste condiții, cred că o scădere a facturii la apă poate veni doar prin scăderea consumului, nu urmare a unor analize care au semnalat probleme într-o zonă restrânsă, fiind afectați practic aproximativ 100 de abonați ai HidroPrahova, pentru care apa a fost oprită. Practic, acești oameni vor avea automat facturile la apă mai mici, pentru că nu li s-a furnizat deloc apă. Pentru restul orașului, repet, o scădere a facturii la apă poate veni doar în urma unui consum mai mic”, ne-a declarat directorul general al HidroPrahova, Liviu Ilași. (video)

7674 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion Campineanu 20.08.2021 09:05 Cu scaderea facturii datorita unui consum mai mic e ok. DAR peste tot in lume se fac reduceri la vanzarea de poroduse si/sau servicii neconforme. In acest caz Hidroprahova livreaza apa menajera pe post de apa potabila deci TREBUIE platite niscaiva compensatii.Da poate ca au fost 100 de abonati la care s-a oprit apa dar INTREG orasul Campina a fost afectat comunicatul dat de DSP spune clar apa nu mai este potabila se va folosi doar in scop menajer.
  • rammstein 20.08.2021 09:22 n... !!!...daca eram intr-un stat normal acum erai la puscarie !!!..te-asi pune in fata tuturor sa bei zilnic 2 litrii de apa de la robinet in campina timp de 4 ani!!!...noroc cu actualul primar care a luat masuri concrete!!...
  • The Mask 20.08.2021 10:21 Am o intrebare pentru directorul HidroPrahova....Pretul este la fel pentru apa potabila si cea necorespunzatoare?Cred ca un procuror ar trebui sa faca o vizita la primaria Campina si HidroPrahova sa afle ce s-a intamplat cu analizele de la Dsp in legatura cu apa.Daca este adevarat ca noi am consumat o apa care nu era in parametri normali in anii trecuti, cei care se fac vinovati de situatie sa raspunda.
  • Dochia Emilia 20.08.2021 12:47 Factura este mai mica in doua situatii, nu doar in una, asa cum sustineti dv., d-le director si anume, printr-un consum mai mic, asa cum spuneti dar si printr-un TARIF MAI MIC, corespunzator unei ape nepotabile, asa cum s-a dovedit a fi, aplicat aceleiasi cantitati consumate!!! Greu de gandit, nu?
  • Argintaru 20.08.2021 15:12 Rușine! HydroPrahova a furnizat apă în toată perioada asta ne fiind potabilă... Cred că și noi vom plăti următoarele facturi în candități reduse de bani!
  • The Mask 20.08.2021 18:22 Am tot asteptat sa vad cat dureaza nesimtirea HidroPrahova si Dsp Prahova....mult,enorm de mult.Nu era cazul ca hidro si dsp sa vina sa recolteze probe din toate zonele orasului de la consumatori sa vedem ce calitate are apa livrata la ora asta?E greu cand esti nesimtit si noi platim facturi uriase,la care se adauga indolenta respectivilor.Veniti naibi odata si vedeti ce apa avem noi in case.CE ASCUNDETI ?Parchetul nu se autosesizeaza odata?

Actualitate

2452 vizualizari
04 iul. 2022 12:24

Adevărul din spatele proiectului privind înființarea Bibliotecii Municipale Câmpina. Sau cum să înființezi ceva ce deja există

4 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local din 30 iunie 2022 s-a aflat și proiectul privind înființarea Bibliotecii Municipale, instituție de drept public, cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Local, proiect inițiat de consilierii PSD Horațiu Zăgan, Livia Lupu și Andrei Duran și ProRomânia - Liviu Davidescu.

1892 vizualizari
03 iul. 2022 11:54

5-7 iulie, o nouă acțiune de dezinsecție în parcurile și spațiile verzi din Câmpina

Primăria municipiului Câmpina anunță programul stabilit împreună cu operatorul Floricon Salub pentru etapa a doua de dezinsecție în parcurile și spațiile verzi din Câmpina. Precedentaa campanie de dezinsecție a avut loc în perioada 24-27 mai.

Alte stiri recente

645 vizualizari
05 iul. 2022 23:01

Emoții și o premieră la festivitatea de absolvire pentru a 21-a promoție a Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina

Elevii celor două clase de asistenți de medicină generală ale Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina, promoția 2022, au trăit emoții deosebit de intense la festivitatea de absolvire, care a avut loc marți seară, la Terasa ”Muntenia”. Au absolvit 45 de elevi ai celor două clase, la care diriginți au fost Nicoleta Manta și Alina Brătulescu. Festivitatea s-a bucurat de o premieră - primul elev din afara granițelor României care devine absolvent al acestei școli: Valeria Dicusar, din Republica Moldova, din orașul Cahul, înfrățit cu Câmpina.

662 vizualizari
04 iul. 2022 20:32

Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Municipiul Câmpina, titular al proiectului ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, a nu se supune evaluării adecvate și a nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, propus a fi amplsat în Câmpina, Strada Alexandru Vlahuță.