La Câmpina, copiii au salvat... Ziua Drapelului Național

Eveniment (Categoria articolului)

Drapelul național este un simbol al luptei poporului român pentru libertate, un simbol care trebuie respectat, pentru că, de peste 170 de ani, pentru românii de acasă și de pretutindeni, este simbolul identității noastre ca neam. Acum, în momente de pace, Ziua Drapelului Național ar trebui să însemne respect și bucurie, pentru că nu este o sărbătoare oarecare. Astăzi, 26 iunie 2019, la Câmpina, copiii au fost cei care au salvat onoarea municipiului, ei au fost cei care au adus bucurie de Ziua Drapelului Național.

Administrația locală a dorit să schimbe (în bine) manifestările dedicate Tricolorului, să fie ceva deosebit, diferit de anii anteriori. Dar nu este suficient să vrei, trebui să fii și în stare să faci o treabă bună, lucru care, din păcate, nu s-a întâmplat. Organizatoric vorbind, a fost haos. Programul stabilit până ieri a fost dat peste cap, pentru că astăzi s-a venit cu un plan nou. Nu ar trebui să se întâmple așa la o manifestare publică, la o acțiune care implică oameni mulți, activități diverse. Mai întâi s-a schimbat puțin locația. Oficialitățile și toți participanții la acțiune nu au mai stat pe Bulevardul Culturii, porțiunea cuprinsă între intersecția cu Carol I și intersecția cu Griviței. Toată lumea a fost mutată în Parcul Regele Mihai I (zona soldatului... care nu mai este), un parc fără pic de umbră, în condițiile unui soare extrem de puternic, într-o zi caniculară. Și a început evenimentul, cu toată lumea aliniată cu fața spre catargul pe care urma să fie înălțat Tricolorul. Suntem anunțați că Drapelul este la Biserica "Sfânta Treime", pentru a fi sfințit, dar părintele Răzvan Topală venise deja de minute bune. "Marșul de întâmpinare" dispare din program, oficialitățile se apucă să sărute Tricolorul, imnul începe brusc, jandarmii care au purtat Drapelul se repliază rapid, se ajunge la catarg și toată lumea privește cum Drapelul național este înălțat spre cer. A urmat cuvântarea principalului organizator, col (r) Marian Dulă, președintele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, dar și consilier personal al primarului Horia Tiseanu, pentru ca apoi, în grabă, să fim anunțați că urmează momentul lansării baloanelor roșii, galbene și albastre. Ar fi trebuit să urmeze alocuțiunea primarului Horia Tiseanu, dar... cineva a avut în față un alt program, sau poate a sărit peste rânduri. De altfel, primarul nici nu a mai luat cuvântul, chiar nu mai era cazul. Și cu lansarea baloanelor (un moment frumos, e adevărat) s-a încheiat ceremonia oficială de Ziua Drapelului Național. (video)

A urmat partea neoficială, dar extrem de frumoasă. Este vorba despre momentele artistice oferite de copii. Și au cântat din suflet: Grupul "Mugurași de primăvară" de la Clubul Copiilor (profesor Alice Botoacă), Grupul "Celesta" al Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" (profesor Elisabeta Milea) și Corul "Lira" format din elevi de la Liceul Tehnologic Energetic și Colegiul Tehnic Forestier (profesor Dănuț Andrei). Spuneam că au cântat cu mult suflet copiii, iar acest lucru l-au simțit toți cei care i-au ascultat. (video)
Tot copiii au fost cei care au sărbătorit această zi specială la atelierele de creație amenajate în parc. Copii de la Clubul Copiilor, care au pictat și creat tot felul de obiecte în culorile Drapelului. 
Ar trebui menționat faptul că la Ziua Drapelului Național au participat reprezentanți ai administrației publice locale (Primărie și Consiliul Local), ai Asociației Pensionarilor, ai Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, cetățeni de onoare ai municipiului, jandarmi, un detașament de la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr", un detașament de pompieri militari de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență și, bineînțeles, mulți copii.

8317 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1201 vizualizari
20 apr. 2024 22:28

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

1278 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

Alte stiri recente

1150 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

803 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.