CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

”De la Constanța la Câmpina”, un parteneriat între două grădinițe din aceste localități

- Social -

”De la Constanța la Câmpina”, un parteneriat între două grădinițe din aceste localități

În perioada 10-17 iulie 2023, Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina derulează un parteneriat educațional, aprobat de inspectoratele școlare din Prahova și Constanța și sprijinit de Primăria municipiului Câmpina, intitulat ”De la Constanța la Câmpina”.  Acesta constă în organizarea unei tabere pentru copii - un grup de la Grădinița cu program prelungit ”Amicii” Constanța, coordonat de directorul Tania Ileana Dumitrescu, format din 22 de preșcolari, 5 școlari mici, 6 cadre didactice, o asistentă medicală, o bucătăreasă, 5 îngrijitoare și șoferul unui autocar sunt cazați în grădiniță în această perioadă. Ei beneficiază de cazare, dar își fac mâncare și o servesc în sala de mese.

Copiii au un program foarte bine stabilit în fiecare zi. În prima zi au fost întâmpinați de Mihaela Predea - directorul Grădiniței ”Iulia Hasdeu”, cadre didactice și nedidactice din grădiniță, alături de care s-a aflat și primarul Alin Moldoveanu. Gazdele le-au pregătit o masă caldă și o limonadă rece, și, după ce au făcut cunoștință, s-au împrietenit, au găsit subiecte comune de conversație, în timp ce copiii s-au jucat în curtea grădiniței. În cea de-a doua zi oaspeții au făcut o plimbare prin oraș, au mers până la Lacul Bisericii, în parcul din jurul acestuia și la Muzeul ”Nicolae Grigorescu”, iar seara au fost invitați la Clubul Sportiv Aiko Câmpina. Aici, oaspeții au asistat la o demonstrație de tehnici de karate, realizată de către spotivii de aici, antrenați de sensei Gabriel Timofte, au exersat și ei, dar au avut și surpriza de a-l revedea pe primarul Alin Moldoveanu oferindu-le o scurtă demonstrație de arte marțiale. Miercuri oaspeții au mers în excursie la Salina Slănic, joi au mers în excursie la Brașov și la Dino Park Râșnov, iar vineri au vizitat Castelul ”Iulia Hasdeu”.
Sâmbătă oaspeții vor merge în excursie la barajul Paltinu și vor face un picnic acolo, iar duminică vor avea parte de o surpriză din partea gazdelor: un carnaval, o petrecere – surpriză, pentru copii. Luni, în ultima zi, oaspeții de la Constanța își vor lua la revedere de la Câmpina.
Acest proiect se repetă anul viitor, dar cu rolurile schimbate: echipa Grădiniței ”Iulia Hasdeu” va fi oaspete, iar echipa Grădiniței ”Amicii” va fi gazdă.
”Este un parteneriat frumos, un schimb de experiență între cadre didactice cu experiență, cu idei inovatoare, un schimb cultural, care aduce beneficii de ambele părți și care are rolul de a fi și o vacanță inedită pentru unii dintre copii”, ne-a declarat Mihaela Predea, directorul Grădiniței ”Iulia Hasdeu” Câmpina.


15 Jul 2023 17:28 2519 vizualizari


Comentarii


154 vizualizari 22 Jul 2024 21:41 Pe 9 septembrie încep cursurile noului an școlar. Ministerul Educației a anunțat calendarul integral

Pe 9 septembrie încep cursurile noului an școlar. Ministerul Educației a anunțat calendarul integral

Luni, 9 septembrie, vor începe cursurile noului an școlar, a anunțat Ministerul Educației. Noul an școlar va avea cinci module, iar calendarul integral arată astfel:

citeste mai mult
592 vizualizari 19 Jul 2024 15:14 Angajări în Jandarmerie, din sursă externă. Care sunt condițiile?

Angajări în Jandarmerie, din sursă externă. Care sunt condițiile?

Gruparea de Jandarmi ”Matei Basarab” Ploiești organizează concurs prin încadrare directă sau rechemare în activitate în vederea ocupării a 16 posturi de subofițer - 15 la Ordine Publică, iar unul la Administrarea Patrimoniului Mondial.

citeste mai mult
578 vizualizari 14 Jul 2024 19:31 La Câmpina a avut loc primul turneu de fotbal virtual, la Fantasy Club, cu premii deosebite

La Câmpina a avut loc primul turneu de fotbal virtual, la Fantasy Club, cu premii deosebite

La Fantasy Club, situat în clădirea BCR din centrul Câmpinei, a avut loc primul eveniment Pixel Pitch, un eveniment de tip turneu EAFC24 (fostul joc FIFA - simulator de fotbal).

citeste mai mult
322 vizualizari 11 Jul 2024 09:00 Creative Youth, o mobilitate Erasmus+ în care tineri din Europa își descoperă și dezvoltă creativitatea

Creative Youth, o mobilitate Erasmus+ în care tineri din Europa își descoperă și dezvoltă creativitatea

În perioada 7-13 iulie 2024, satul Trăisteni, comuna Valea Doftanei, a devenit centrul creativității tinerilor din Europa, găzduind mobilitatea Creative Youth sub egida programului Erasmus+.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV