Începe reabilitarea termică a celor șapte blocuri de pe Bulevardul Carol I din Câmpina, situate între intersecțiile cu Sondei și Maramureș

Actualitate (Categoria articolului)

Documentația pentru reabilitarea termică a blocurilor 1, 1A, 1C, 1D, 1E, 1F și 1G de pe Bulevardul Carol I a fost întocmită de Primăria Câmpina în anul 2010 și depusă apoi la Ministerul Dezvoltării în vederea obținerii finanțării necesare. Sunt zece ani de atunci. Între timp, s-au întâmplat multe: s-a schimbat legislația, s-a schimbat TVA, s-au actualizat indicatorii tehnico-economici, a fost refăcut devizul proiectului, s-a blocat programul de finanțare, s-a deblocat programul de finanțare, s-a modificat din nou TVA, a fost refăcut iar devizul și au fost reactualizați indicatorii, au fost organizate două licitații la care nu s-a prezentat nimeni, apoi devizul general a fost modificat din nou. Și peste toate acestea, au fost campaniile electorale, subiectul fiind exploatat la maxim de partide și candidați.

Ei bine, după zece ani de la întocmirea primei documentații, iată că încep și lucrările de reabilitare termică. Zilele trecute, firma care a câștigat licitația (a treia) pentru executarea lucrărilor - Just Civil Engineering SRL Ploiești - a montat schelele și a adus primele materiale pentru demararea lucrărilor specifice izolării termice. Valoarea totală a contractului este de 3.569.133 lei fără TVA, iar termenul de execuție este de trei luni pentru fiecare bloc. Cele șapte blocuri au fost împărțite în două loturi, astfel: lotul I - blocurile 1, 1A, 1C și 1D, iar lotul II - blocurile 1 E, 1F și 1G. Finanțarea lucrărilor este asigurată de la bugetul de stat (prin Ministerul Dezvoltării) și bugetul local.

4013 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

0 vizualizari
09 iul. 2020 13:48

Acuzat de consilierii PSD că promovează proiecte în Consiliul Local Câmpina doar în scopuri electorale, Horia Tiseanu a răspuns prin... tăcere

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 iunie s-au aflat și mai multe proiecte cu un vădit caracter electoral, mai ales că marea majoriotate a acestora au fost ”uitate” multe luni sau chiar ani întregi. Mai mult, primarul Horia Tiseanu a adus în fața consilierilor locali alte două proiecte, de asemenea cu o vădită tentă electorală.

366 vizualizari
09 iul. 2020 11:57

Multe semne de întrebare în jurul deciziei pe care CCR o va lua pe 14 iulie privind impozitarea pensiilor speciale

Curtea Constituțională a României va discuta marți, 14 iulie, sesizările Avocatului Poporului și Înaltei Curți de Casație și Justiție în legătură cu legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor speciale, care poate ajunge până la 85% conform legii votate în Parlamentul României.

Alte stiri recente

719 vizualizari
09 iul. 2020 10:18

Poiana Câmpina a obținut grantul de 15.000 euro pentru instalarea de internet gratuit în spații publice

Administrația locală din comuna Poiana Câmpina s-a înscris încă din toamna anului 2018 în cursa pentru obținerea grantului de 15.000 euro pentru instalaea de internet gratuit în spațiile publice, în cadrul proiectului european intitulat WIFI4EU.

1102 vizualizari
09 iul. 2020 08:03

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 9 iulie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.