În seara zilei de 30 octombrie 2015, în Clubul Colectiv din București, în timpul unui concert al formației Goodbye to Gravity, s-a declanșat infernul. În incendiul îngrozitor izbucnit acolo au pierit 65 de tineri și o țară întreagă a fost consternată. În Clubul Colectiv s-a aflat în acea seară fatidică și Karina Opriță, o tânără de 24 de ani, din Câmpina. Karina a fost printre cei 65...
Trei ani grei au trecut pentru supraviețuitorii de la Colectiv, pentru familiile lor, pentru familiile și prietenii celor plecați. Trei ani de suferință cumplită. În același timp, au trecut trei ani în care justiția nu a stabilit niciun vinovat, iar asta doare poate chiar mai tare decât rana produsă de foc. Trei ani în care noi, cei rămași, nu am reușit să resetăm România. Au trecut trei ani de la una dintre cele mai mari tragedii din istoria recentă a României, iar noi nu am schimbat nimic. Problemele de atunci există și astăzi în sistemul medical, în sistemul administrativ, în justiție. În cazul unei tragedii asemănătoare celei din 30 octombrie 2015, România ar fi, probabil, la fel de nepregătită, iar asta este de neiertat.
La trei ani coșmarul #COLECTIV, în centrul Câmpinei, acolo unde în 2015 se adunau sute de persoane pentru a-i aduce un omagiu Karinei Opriță și celorlalți tineri uciși în clubul bucureștean, câțiva oameni au lăsat un buchet mare de flori și au aprins câteva lumânări. Măcar să ne amintim mai putem, dacă altceva nu suntem în stare să facem.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.