Parcul de la Soldat va fi un spațiu ambiental, nu unul monumental

Actualitate (Categoria articolului)

Pentru că Primăria Câmpina nu a dorit să-și asume responsabilitatea alegerii unei soluții cu privire la modernizarea Parcului de la Soldat, au fost întrebați câmpinenii. 32 de răspunsuri s-au primit la Primărie, majoritatea fiind pentru un spațiu ambiental. Prin urmare, ambiental se face.

Astăzi, într-o conferință de presă, primarul Horia Tiseanu a prezentat concluziile consultării publice, iar arhitecta Ioana Șinca, cea care a propus o soluție efectivă de modernizare a parcului, a explicat în ce vor consta lucrările și cum va arăta parcul după modernizare. Parcul va avea o alee centrală care va porni dinspre intersecția Bulevarului Carol I cu Bulevardul Culturii. La capătul aleii vor exista trei arce de cerc, care ar putea fi fundalul unui viitor monument al unei personalități locale. De o parte și de alta a aleii centrale vor fi amenajate spații cu multă verdeață. În parc va exista și o fântână pavimentală. Statuia Soldatului Necunoscut va fi mutată la Cimitirul Eroilor. Odată luată decizia amenajării unui spațiu ambiental, urmează realizarea unui studiu de fezabilitate și a proiectului viitorului parc. 

6024 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Jerry 28.04.2016 11:11 Tiseanu nu vrea sa își asume răspunderea pentru soluția găsită la acest parc?!? De asta a făcut sondaj?! Incredibil!!!!! Ca sa nu mai spun ca faptul ca au răspuns doar 32 de campinei, cât de relevant este sondajul? Dar de ce nu ne-a întrebat pe noi si cand a angajat-o pe Bianca sau cand a plătit din banii noștri peste 6 miliarde pentru ca nu s-a finalizat policlinica la timp sau pentru cel 900 milioane plătite tot din buzunarul nostru pentru aceeasi firma nu a reușit sa încheie la timp căsuța piticilor?! Iar dacă nu vrea sa își asume răspunderea, de ce nu lasă pe altcineva care vrea sa își asume aceasta răspundere?! Si el sa se seducă sa își crească copiii, nepoții si sa ne mai lase in pace!
  • Ion Dandoaselea 03.05.2016 14:24 Nu stiu ce se va face pana la urma in acest spatiu. Avand insa in vedere gropile hade care ne tot privesc fara nici un viitor din parcul de la notariate, drumurile desfundate ale orasului, santierele neterminate, parca se prefigureaza ceva care nu ar trebui sa ne mire. Totusi, parca mai am o speranta cand vad apetenta deosebita a primarului inca in functie pentru parcuri fara nici un rost, in toate colturile urbei. Probabil ca se gandeste ca din iunie va avea mult timp la dispozitie si va trebui sa-si plimbe baiatul (cel mic) pe undeva... Nu pot insa sa nu remarc -pentru a cata oara?- supeficialitatea de care dau dovada autoritatile locale : ni se spune ca s-a facut 'consultare publica' sau 'sondaj de opinie'. Cu 32 de raspunsuri ?!? Pai asta inseamna sub unu la mie respondenti... Trec peste totala irelevanta unui asemenea sondaj si ma intreb ce inseamna oare aceasta ascundere sub cuvinte? Exact cum zice domnul Jerry mai sus: am fost vreodata intrebati despre vreo chestiune majora (si posibil cu consecinte grave) cu care s-a confruntat Campina? Sume platite aiurea pentru lucrari neterminate, rambursari uriase (vezi Calea Dacia) ca urmare a unor decizii proaste, si multe, multe altele. Se doreste oare sa se arunce cu praf in ochi in prag de alegeri sau este doar fuga/frica de raspundere? Oricum -trecand peste hilarul situatiei- vreu sa-i informez pe cei din primarie ca un sondaj de opinie are la baza un algoritm clar, urmareste in mod stiintific un segment de populatie sau face in asa fel incat rezultatul sa fie acoperitor pentru toti iar raspunsul este intr-adevar unul relevant.Dar profesionalismul este departe de ocupantii Casei cu Grifoni ...

Actualitate

482 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în acre au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

711 vizualizari
18 apr. 2024 12:17

Paradoxul de la Câmpina: mai mulți alegători decât populație!

1 comentarii

Biroul Electoral Câmpina și-a intrat deja în pâine, dând deja primele dispoziții. Una dintre acestea se referă la numărul oficial de alegători, așa cum a rezultat el din Registrul electoral.

Alte stiri recente

482 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.

307 vizualizari
18 apr. 2024 18:33

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 25-a din Liga A Prahova. Derby-ul rundei este la Câmpina, unde vine liderul CSO Băicoi. Iată programul și delegările: