Parcul de la Soldat va fi un spațiu ambiental, nu unul monumental

Actualitate (Categoria articolului)

Pentru că Primăria Câmpina nu a dorit să-și asume responsabilitatea alegerii unei soluții cu privire la modernizarea Parcului de la Soldat, au fost întrebați câmpinenii. 32 de răspunsuri s-au primit la Primărie, majoritatea fiind pentru un spațiu ambiental. Prin urmare, ambiental se face.

Astăzi, într-o conferință de presă, primarul Horia Tiseanu a prezentat concluziile consultării publice, iar arhitecta Ioana Șinca, cea care a propus o soluție efectivă de modernizare a parcului, a explicat în ce vor consta lucrările și cum va arăta parcul după modernizare. Parcul va avea o alee centrală care va porni dinspre intersecția Bulevarului Carol I cu Bulevardul Culturii. La capătul aleii vor exista trei arce de cerc, care ar putea fi fundalul unui viitor monument al unei personalități locale. De o parte și de alta a aleii centrale vor fi amenajate spații cu multă verdeață. În parc va exista și o fântână pavimentală. Statuia Soldatului Necunoscut va fi mutată la Cimitirul Eroilor. Odată luată decizia amenajării unui spațiu ambiental, urmează realizarea unui studiu de fezabilitate și a proiectului viitorului parc. 

6005 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Jerry 28.04.2016 11:11 Tiseanu nu vrea sa își asume răspunderea pentru soluția găsită la acest parc?!? De asta a făcut sondaj?! Incredibil!!!!! Ca sa nu mai spun ca faptul ca au răspuns doar 32 de campinei, cât de relevant este sondajul? Dar de ce nu ne-a întrebat pe noi si cand a angajat-o pe Bianca sau cand a plătit din banii noștri peste 6 miliarde pentru ca nu s-a finalizat policlinica la timp sau pentru cel 900 milioane plătite tot din buzunarul nostru pentru aceeasi firma nu a reușit sa încheie la timp căsuța piticilor?! Iar dacă nu vrea sa își asume răspunderea, de ce nu lasă pe altcineva care vrea sa își asume aceasta răspundere?! Si el sa se seducă sa își crească copiii, nepoții si sa ne mai lase in pace!
  • Ion Dandoaselea 03.05.2016 14:24 Nu stiu ce se va face pana la urma in acest spatiu. Avand insa in vedere gropile hade care ne tot privesc fara nici un viitor din parcul de la notariate, drumurile desfundate ale orasului, santierele neterminate, parca se prefigureaza ceva care nu ar trebui sa ne mire. Totusi, parca mai am o speranta cand vad apetenta deosebita a primarului inca in functie pentru parcuri fara nici un rost, in toate colturile urbei. Probabil ca se gandeste ca din iunie va avea mult timp la dispozitie si va trebui sa-si plimbe baiatul (cel mic) pe undeva... Nu pot insa sa nu remarc -pentru a cata oara?- supeficialitatea de care dau dovada autoritatile locale : ni se spune ca s-a facut 'consultare publica' sau 'sondaj de opinie'. Cu 32 de raspunsuri ?!? Pai asta inseamna sub unu la mie respondenti... Trec peste totala irelevanta unui asemenea sondaj si ma intreb ce inseamna oare aceasta ascundere sub cuvinte? Exact cum zice domnul Jerry mai sus: am fost vreodata intrebati despre vreo chestiune majora (si posibil cu consecinte grave) cu care s-a confruntat Campina? Sume platite aiurea pentru lucrari neterminate, rambursari uriase (vezi Calea Dacia) ca urmare a unor decizii proaste, si multe, multe altele. Se doreste oare sa se arunce cu praf in ochi in prag de alegeri sau este doar fuga/frica de raspundere? Oricum -trecand peste hilarul situatiei- vreu sa-i informez pe cei din primarie ca un sondaj de opinie are la baza un algoritm clar, urmareste in mod stiintific un segment de populatie sau face in asa fel incat rezultatul sa fie acoperitor pentru toti iar raspunsul este intr-adevar unul relevant.Dar profesionalismul este departe de ocupantii Casei cu Grifoni ...

Actualitate

160 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

179 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.

Alte stiri recente

563 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.

667 vizualizari
25 feb. 2024 15:38

Cupa României, faza județeană, turul al II-lea. CS Scorțeni Mislea - Sportul Câmpina 1-3

După ce în primul tur al fazei județene a Cupei României a trecut cu 1-0, pe teren propriu de CS Șotrile, Sportul Câmpina a jucat duminică, 25 februarie, în turul secund, în deplasare, la Mislea, cu formația CS Scorțeni Mislea.