Unitățile de învățământ din Valea Doftanei, pregătite pentru un altfel de an școlar

Social (Categoria articolului)

Dintre cele trei scenarii stabilite de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății pentru începerea noului an școlar, la unitățile de învățământ din comuna Valea Doftanei se aplică scenariul verde, cel care presupune participarea zilnică a elevilor la cursuri, cu aplicarea și respectarea măsurilor de protecție sanitară. Același lucru este valabil și pentru cele patru grădinițe din localitate. Conducerile unităților de învățământ, împreună cu administrația locală, au făcut tot posibilul pentru a pregăti spațiile în conformitate cu cerințele celor două ministere și pentru a asigura condițiile necesare desfășurării activității didactice.

Imaginile care însoțesc acest articol sunt de la Liceul Tehnologic "Carol I" din Valea Doftanei, unde, pe lângă lucrările de reparații efectuate în această vară, s-au realizat operațiuni de dezinfecție, dezinsecție și deratizare, au fost instalate dispensere cu dezinfectant la fiecare sala de clasă și la grupurile sanitare și au fost reamenajate spațiile astfel încât să poată fi asigurată distanțarea socială.
De asemenea, potrivit conducerii instituției, a fost elaborată o procedură prin care au fost stabilite regulile, programul, planul de curățenie și dezinfecție, procedură care a fost adusă la cunoștință părinților în zilele premergătoare începutului de an școlar. Mai precizăm faptul că toate sălile de clasă au acces la internet prin Access Point și rețeaua care a fost instalată atât la Liceul Tehnologic "Carol I", cât și la Școala Gimnazială din satul Trăisteni.
"Începe un nou an școlar, diferit de tot ce am avut până acum! Am încercat să pregătim spațiile școlare ale unităților de învățământ cât mai bine, pentru a primi elevii și cadrele didactice în siguranță și pentru a le oferi tot ce au nevoie în această situație deosebită. Pentru săptămâna 14-18 septembrie 2020, s-a stabilit scenariul verde (toți elevii și preșcolarii merg la școli sau grădinițe) pentru toate unitățile de învățământ din Valea Doftanei. În funcție de evoluția situației din săptămâna următoare, vom lua decizia cum vom desfășura activitatea mai departe. Sperăm că toți elevii vor fi conștienți de ce înseamnă respectarea regulilor de igienă și a regulilor stabilite de școală, conforme cu legislația în vigoare,  iar evoluția să fie una pozitivă și să ne putem desfașura activitatea în continuare după scenariul verde. Vă dorim un an școlar cu multă sănătate, multă încredere în ceea ce puteți să realizați și mult succes!", este mesajul transmis elevilor de conducerea Liceului Tehnologic "Carol I" din Valea Doftanei, directorul instituției fiind profesor Steluța Elena Pralea.

3707 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

8266 vizualizari
29 nov. 2022 11:05

Ne-a părăsit pentru totdeauna Raluca Drăgan, sportivă care a adus Câmpinei și României numeroase medalii la atletism

1 comentarii

O veste foarte tristă la sfârșit de toamnă... Raluca Drăgan, fostă sportivă a Clubului "Constantin Istrati" din Câmpina, campioană națională de juniori la aruncarea greutății și multiplă medaliată în probele de aruncarea discului și suliței, a încetat din viață. Avea doar 34 de ani.

3093 vizualizari
28 nov. 2022 08:08

Un tânăr de 19 ani și-a pierdut viața într-un tragic accident produs pe DN1, la Bănești

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 00.30, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au fost sesizați prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier pe DN1, în afara localității Bănești.

Alte stiri recente

1520 vizualizari
29 nov. 2022 17:55

La Câmpina, în seara Sfântului Andrei, se aprind luminițele pentru sărbători și vor răsuna primele colinde

În seara Sfântului Andrei, părintele spiritual și ocrotitorul României, la ora 17.00, în Parcul Regele Mihai I din centrul Câmpinei, vor răsuna primele colinde ale acestei ierni. Vor cânta micii soliști de la Clubul Copiilor din localitate. Apoi, la 17.30, va fi aprins iluminatul ornamental pentru sărbătorile de iarnă.

1289 vizualizari
29 nov. 2022 08:35

Paradă militară la Câmpina, de Ziua Națională

2 comentarii

În ultimii trei ani, Ziua Națională a României a fost sărbătorită la Câmpina prin acțiuni restrânse, din cauza pandemiei. Anul acesta, se revine la programul din trecut, iar manifestările vor fi organizate în centrul localității, la Monumentul Eroilor Războiului de Întregire Națională (Soldatul).