Cum și unde vă puteți înscrie pentru vaccinarea împotriva COVID-19

Actualitate (Categoria articolului)

Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 din cadrul Guvernului României a anunțat o serie de precizări legate de posibilitățile de înscriere pe platforma informatică de programare pentru vaccinare - vaccinare-covid.gov.ro.

Vă reamintim că au fost stabilite trei etape pentru vaccinare, pe grupe de populație, primii - care au început deja vaccinarea - fiind lucrătorii din domeniile sănătății și social, fie că este vorba de unități din sistemul public sau din cel privat.
Pentru celelalte două etape, cei care se încadrează se pot înscrie pentru vaccinare astfel:
Pentru populația cu grad ridicat de risc și cei care desfășoară activități în domenii-cheie:
- prin intermediul angajatorului - pentru persoane care desfășoară activități în domenii cheie, esențiale;
- individual - direct pe platforma informatică, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani;
- prin intermediul medicului de familie - pentru persoanele care au vârsta pste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă;
- prin administrator - pentru persoanele cu grad ridicat de risc din centrele medico-sociale și rezidențiale;
- prin aparținători - pentru persoanele carte au vârsta peste 65 de ani;
- prin apelarea call centerelor - pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă;
- prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor - pentru persoanele care au vârsta pste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă.
Pentru populația generală:
- prin intermediul angajatorului;
- individual, direct pe platforma informatică menționată mai sus;
- prin apelarea call centerelor;
- prin intermediul medicului de familie;
- prin direcțiile de asistență socială.
Numărul de Call Center al DSP Prahova este - 021.414.44.44.

4295 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Necula Liiana 04.01.2021 14:24 sunt persoana cu boli cronice si risc
  • Cinca Elena 07.01.2021 16:50 Buna ziua! Medicul meu de familie mi-a spus sa ma inscriu pe platforma on line pentru vaccinare Sunt persoana cu probleme medicale si am varsta peste 65 de ani,,,deci ma incadrez in etapa a doua de vaccinare.Am incercat sa ma programez on line dar nu am primit nici confirmare ,,nici alte informatii.Alti medici de familie au inscris pe liste persoanele vulnerabile si cu varsta de peste 65..Nu trebuie ca toti medicii de familie sa respecte acelasi protocol???

Actualitate

1781 vizualizari
26 feb. 2021 21:35

Agenții Poliției Locale Câmpina au continuat activitățile de fluidizare a traficului în zona centrală, la finalul săptămânii

Pentru a doua săptămână consecutiv, vineri, 26 februarie 2021, agenții Poliției Locale, în colaborare cu cei de la Poliția Municipiului Câmpina, au acționat pentru fluidizarea traficului rutier pe Strada Republicii, în zona Pieței Centrale, o zonă aglomerată în special la sfârșit de săptămână.

2001 vizualizari
26 feb. 2021 12:15

Simularea unui incendiu la Spitalul Municipal Câmpina. Un exercițiu al ISU Prahova

Joi după-amiază, agitație mare la Spitalul Municipal Câmpina și chiar panică printre trecătorii ocazionali și printre locuitorii din zonă la auzul sirenelor numeroaselor mașini de intervenție ale pompierilor câmpineni. Două autospeciale de stingere, o autoscară și alte două autovehicule au pătruns, cu sirenele pornite, în curtea Spitalului Municipal Câmpina. Din fericire, a fost vorba doar de un exercițiu al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, prin care s-a verificat modalitatea de intervenție în cazul unui potențial (și nedorit) incendiu.

Alte stiri recente

353 vizualizari
27 feb. 2021 10:56

Peste 500 de câmpineni vor beneficia de bilete gratuite de călătorie pentru transportul local în acest an

Consiliul Local Câmpina a aprobat în ședința ordinară de joi, 25 februarie, un proiect inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind acordarea de bilete gratuite de călătorie pentru transportul local pentru o serie de categorii sociale defavorizate.

2780 vizualizari
26 feb. 2021 21:29

De ”Ziua meseriilor”, elevi de la școlile gimnaziale din Câmpina au vizitat Liceul Tehnologic Energetic

Pe 11 martie se sărbătorește ”Ziua meseriilor”, iar până atunci, prin inspectoratele școlare județene, în diverse licee din țară au loc acțiuni de promovare a învățământului profesional în rândul elevilor din clasa a VIII-a. O astfel de acțiune a avut loc vineri, 26 februarie 2021, la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina, elevilor de la școlile gimnaziale ”Ion Câmpineanu”, ”B.P. Hasdeu” și Școala Centrală, însoțiți de diriginții lor, fiindu-le prezentate avantajele învățământului tehnic și profesional.