CONTACT

Ce rămâne după derby-ul juvenil al Câmpinei? Un val de ură, un arbitraj neinspirat, o amintire urâtă

- Sport -

Ce rămâne după derby-ul juvenil al Câmpinei? Un val de ură, un arbitraj neinspirat, o amintire urâtă

Sâmbătă dimineață a fost derby-ul juvenil al fotbalului câmpinean, CS Câmpina - HM junior Câmpina, scor 0-2. A fost un meci urât și dincolo de ceea ce s-a întâmplat pe teren, așa cum am promis, revenim acum cu ceea ce s-a întâmplat în jurul suprafeței de joc.

Tensiune nejustificată și foarte multă ură
Când se întâlnesc două echipe de copii, ura adulților nu ar avea ce să caute. Era o tensiune care se simțea atât la marginea terenului, cât și în tribune, o tensiune nejustificată pentru orice sport, o tensiune care s-a transformat rapid în ură și pe care copiii din teren au amplificat-o. De unde atâta ură? Este greu de spus, dar orgoliile sunt mari și jucătorii celor două echipe par a fi dușmani, nu simpli adversari. Este evident că ceea ce unii numesc determinare, în fapt, o incitare la ură, a venit de pe banca HM-ului... Cu asemenea ”indicații” și ”îndemnuri” de pe bancă, este evident că în teren acestea au devenit amenințări: ”Te calc pe gât!” sau ”Îți iau capul!”, fiind doar două exemple de adresare ale jucătorilor de la HM către cei de la CSC. Și vorbim de copii de 14-15 ani!
Ură și în tribune
Deși anunțau o mie de oameni, cei de la HM au strâns în tribune doar 20-30 ”suporteri”, cei mai mulți dintre ei fiind chiar jucători la alte grupe ale acestui club. Orice om normal nu poate crede că ceea ce strigau acești copii din tribună venea doar de la ei și nu erau ”îndemnuri” ”dobândite” la antrenamente. Dincolo de limbaj, petardele, pocnitorile și fumigenele folosite din abundență demonstrează că ”pregătirea” galeriei s-a făcut urmărind Rapid - FCSB și nu un meci din... Premier League. De altfel, abundența de materiale pirotehnice folosite a dus la sosirea unui echipaj al Poliției Municipale Câmpina, a cărui simplă prezență a mai liniștit ”spectacolul” pirotehnic. În imposibilitatea de a-și descărca furia cu petarde, galeria HM-ului a lansat atacuri spre jucătorii și părinții adversarilor lor.
Un arbitraj... neinspirat
Comisia Județeană a Arbitrilor Prahova l-a delegat la acest meci pe ploieșteanul Ștefan Niculae. O delegare neinspirată, pe care ploieșteanul a accentuat-o prin neinspirația multor decizii. Din păcate, arbitrul nu a demonstrat experiență în a gestiona situații delicate și nici nu a părut prea conectat la meci. În prima repriză a permis un joc agresiv al jucătorilor de la HM, la care echipierii CSC-ului nu au știut să răspundă, iar în multe momente au căzut în plasa provocărilor, mai ales după ce scorul a devenit 2-0 pentru oaspeți. Arbitrul nu a știut să gestioneze aceste situații, a aruncat cu cartonașe galbene de-a valma, să ajungi să dai vreo zece ”galbene” la un meci de copii demonstrând incapacitatea de a gestiona o astfel de situație. Nu comentăm deciziile tehnice, cu toate că ar fi multe de spus, dar din punct de vedere disciplinar și mai ales al manierei, arbitrul a fost total depășit de joc și are partea sa de vină pentru tot ceea ce s-a întâmplat.
Reacția părinților de la CSC
După fluierul final, jignți și provocați în permanență de părinții adversarilor și iritați de mai multe decizii ale arbitrului, mai mulți părinți de la formația gazdă au încercat să-i ceară socoteală arbitrului. A fost nevoie ca antrenorul Roberto Opațchi să facă apel la părinți și un adevărat scut uman în jurul arbitrului pentru ca lucrurile să nu degenereze. Iar prezența a doi polițiști a demonstrat că nici aceștia - ca și arbitrul - nu au avut experiența și inspirația de a gestiona o astfel de situație. Chiar dacă pot fi înțeleși din punct de vedere uman, totuși, reacția părinților este nepotrivită, mai ales că erau de față și copiii lor, dar aici mai apare și o disfuncțiune organizatorică: este inadmisibil ca la un asemenea meci, singurul reprezentant al clubului gazdă să fie antrenorul, care a făcut și raportul de joc, s-a ocupat și de arbitri, a trebuit să se ocupe și de echipa sa, dar și de siguranța oficialilor. Dacă președintele CSC este mult prea ocupat, măcar un alt antrenor din cadrul clubului poate ar fi fost o soluție bună pentru a controla mai bine organizarea jocului. În plus, nefiind prima dată când meciurile dintre CSC și HM sunt ”aprige”, este greu de înțeles de ce clubul municipalității nu a solicitat prezența poliției sau măcar a unor agenți ai Poliției Locale la stadion.
Din păcate, sunt doar câteva dintre lucrurile care au transformat ceea ce ar fi trebuit să fie o sărbătoare a fotbalului câmpinean într-o amintire urâtă...


16 Mar 2024 20:15 3989 vizualizari


Comentarii






  • 18.03.2024 17:06 diss Păcat! Cămpina are 2 cubluri de juniori cu rezultate bune, cu antrenori pasionați și care ar putea produce mulți jucători de valoare. Iată că presiunea rezultatelor directe și mai ales implicarea, nejustificată a părinților a dus la această situație regretabilă.Publicul cămpinean, avid de fotbal, nu mai are posibilitatea să vadă nicio echipă locală de seniori , cele existente sunt niște experimente total nereușite, și a găsit momentul să își verse năduful.Trebuiesc luate măsuri dar cine să o facă?
  • 17.03.2024 12:51 Lunca Daniel Stimata doamna, Manaila Mirela ati auzit vreodată despre Adevar,Dreptate sau Egalitate de sanse?? Sunt principiile fundamentale ce stau la baza Regulamentului! Insa domnul acela,Purtătorul de Fluier in tricou roz , a aruncat cu noroi-cum spuneti dvs, in munca unor copii de 14 ani,favorizand in mod constant și limpede jocul Hm. in defavoarea celor de la CSC. Rusinos ,nu-i asa,stimata doamna!? Am fost la meci, alături de alte cateva zeci de părinți. Daca mai doriți detalii despre Regulament si modul cum a fost incalcat,stimata doamna sa stiti ca unul din jucătorii Hm a sarit la bătaie luand de gat pur si simplu alt jucator din echipa adversa,alti 2 jucători ai Hm fiecare din ei cu cate 2 cartonase galbene lasati sa joace în continuare....
  • 16.03.2024 21:52 Alexandru Neculai Pt Manaila Mirela - Dvs îmi spuneți mie treaba asta? Este evident că nu mă cunoașteți! Credeți-mă, chiar știu despre ce vorbesc!
  • 16.03.2024 21:31 Manaila Mirela Înainte de a comenta deciziile unui arbitru ar trebui să avem cunoștință de cauză și să nu aruncăm cu noroi, fără a cunoaște regulamentul, presiunea din timpul meciului și cum ar trebui gestionate situatiile!
2360 vizualizari 04 May 2024 10:02 Patru sportivi de la Barracuda Câmpina vor reprezenta România la competiții europene de natație în Serbia și Lituania

Patru sportivi de la Barracuda Câmpina vor reprezenta România la competiții europene de natație în Serbia și Lituania

Clubul Baracuda Câmpina, înființat și condus de profesorul Gabriel Cojocaru, are patru sportivi în lotul național al României - Iarina Cojocaru, Luca Marinescu, Ștefan Cojocaru și Darius Coman.

citeste mai mult
2198 vizualizari 03 May 2024 20:52 Liga A Prahova. CS Câmpina - Unirea Urlați 4-1

Liga A Prahova. CS Câmpina - Unirea Urlați 4-1

”Lanterna roșie” a clasamentului ligii de elită a județului nostru, Unirea Urlați, a poposit în Vinerea Mare la Câmpina, unde pe sinteticul de la Căminul Petrol a întânit formația CS Câmpina.

citeste mai mult
2119 vizualizari 03 May 2024 19:59 Superliga B1 Prahova, Seria Nord. Sportul Câmpina - Tineretul Poienarii Burchii 7-2

Superliga B1 Prahova, Seria Nord. Sportul Câmpina - Tineretul Poienarii Burchii 7-2

În Vinerea Mare, Sportul Câmpina a întâlnit pe teren propriu formația Tineretul Poienarii Burchii. A fost un adevărat galop de sănătate pentru elevii lui Marius Pălăncianu.

citeste mai mult
1834 vizualizari 03 May 2024 19:52 Liga A Prahova, etapa a 27-a. Rezultate și clasament

Liga A Prahova, etapa a 27-a. Rezultate și clasament

Vineri au avut loc meciurile etapei a 27-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum, clasamentul și programul etapei viitoare, care va avea loc marți, 7 mai:

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV