CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Administrațiile locale și firmele private vor fi obligate să achiziționeze autovehicule electrice pentru transportul în comun

- Actualitate -

Administrațiile locale și firmele private vor fi obligate să achiziționeze autovehicule electrice pentru transportul în comun

Legea privind promovarea transportului ecologic a fost promulgată ieri de președintele Klaus Iohannis și urmează să fie publicată în Monitorul Oficial. Actul normativ prevede obligația autorităților locale, regiilor autonome, societăților aflate în subordinea primăriilor, dar și societăților private de transport, inclusiv firmelor de taxi, de a achiziționa mijloace de transport în comun acționate electric într-o proporție de minimum 30% din necesarul achizițiilor viitoare, scopul fiind în principal reducerea poluării. 

„Autorităţile publice locale, regiile autonome şi societăţile aflate în subordinea unităţilor administrativ-teritoriale vor achiziţiona mijloace de transport de călători acţionate prin motoare cu propulsie electrică, tehnologii verzi, motoare cu propulsie pe gaz natural comprimat, gaz natural lichefiat şi motoare cu propulsie pe biogaz în proporţie de minimum 30% din necesarul achiziţiilor viitoare. Procentul va fi calculat din totalul numărului de autovehicule achiziţionate într-un an", se prevede în Legea privind promovarea transportului ecologic. De asemenea, achiziţiile anuale de autovehicule făcute de autorităţile publice pentru deservirea parcului propriu trebuie să conţină, în proporţie de cel puţin 20%, autoturisme acţionate prin tehnologii verzi. 
Pentru instituțiile publice, legea se aplică începând cu anul următor celui intrării în vigoare, deci din 2019. În cazul societăţilor cu capital privat, inclusiv firmelor de taxi, legea se aplică din 2020, când vor fi obligate să cumpere mijloace de transport călători acţionate prin motoare cu propulsie electrică, în proporţie de 30% din achiziţiile viitoare.

Acest act normativ vine într-o perioadă în care la Câmpina se tot discută despre accesarea de fonduri europene pentru modernizarea transportului în comun și chiar despre înființarea unei societăți de transport public, la care Consiliul Local să fie unic acționar. Au fost mai multe runde de discuții la nivelul administrației locale, inclusiv cu actualul operator privat (firma Eliro) care a refuzat să fie parte în proiect. Se pare, totuși, că lucrurile s-au împotmolit undeva în Primărie și poate că apariția acestei legi va da un impuls administrației publice să meargă mai departe cu proiectul privind modernizarea transportului de călători. 

(Foto cu caracter ilustrativ)

 


19 Jan 2018 10:44 4284 vizualizari


Comentarii


351 vizualizari 23 Jul 2024 17:57 În Câmpina există o singură toaletă publică! Dar avem la ganguri...

În Câmpina există o singură toaletă publică! Dar avem la ganguri...

Poate părea un fapt mărunt, banal, dar gradul de civilizație al unei comunități se poate măsura și după numărul toaletelor publice. Iar acesta este un capitol la care Câmpina stă extrem de prost.

citeste mai mult
627 vizualizari 23 Jul 2024 14:54 Populație evacuată și trafic blocat după o avarie la rețeaua de gaze din Băicoi

Populație evacuată și trafic blocat după o avarie la rețeaua de gaze din Băicoi

UPDATE - 27 persoane au fost evacuate până acum, 12 proprietăți individuale și patru agenți economici.
Pe timpul unor lucrări de extindere la rețeaua de gaze naturale, în Băicoi, pe Strada Republicii, s-a produs o avarie.

citeste mai mult
2855 vizualizari 23 Jul 2024 12:23 În prima parte a zilei de marți, 23 iulie, aglomerație de nedescris pe Bulevardul Carol I, de la intersecția cu Strada Sondei

În prima parte a zilei de marți, 23 iulie, aglomerație de nedescris pe Bulevardul Carol I, de la intersecția cu Strada Sondei

Lucrările la rețeaua de canalizare de pe Strada Sondei s-au încheiat, iar acum s-a ajuns la realizarea racordurilor din Bulevardul Carol I. Așa se face că intersecția Carol I - Sondei a fost, în prima parte a zilei de marți, 23 iulie, un adevărat calvar.

citeste mai mult
1103 vizualizari 23 Jul 2024 06:11 Primim de la cititori. Trotuar complet blocat de o remorcă

Primim de la cititori. Trotuar complet blocat de o remorcă

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis o imagine pe numărul de whatsapp 0733.388.425, imagine surprinsă în cursul zilei de luni, 22 iulie, pe Strada B.P. Hasdeu, între intersecțiile cu străzile Mihail Kogălniceanu și 1 Mai.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV