Poate vă întrebați ce se mai aude cu înființarea parcului industrial de la Câmpina, tema preferată de campanie a primarului Horia Tiseanu. Ei bine, nu se mai aude nimic și asta pentru că "procedura de înființare a parcului industrial pe locația fostei fabrici 21 Decembrie este suspendată de către proprietarul terenului și construcțiilor", după cum ne informează chiar Primăria Câmpina.
Vă reamintim că în luna mai a anului 2015, Consiliul Local Câmpina și-a dat acordul de principiu pentru asocierea administrației locale cu o persoană fizică în vederea realizării unui parc industrial pe locul fostei fabrici 21 Decembrie, pe Șoseaua Paltinu. Persoana respectivă (Claudiu Mihai Davițoiu) venea cu terenul, iar administrația locală cu banii pentru tot ceea ce însemna realizarea parcului industrial (infrastructură, utilități etc). S-a dat, atunci, doar un acord de principiu pentru demararea procedurilor privind asocierea, dar un contract de asociere nu a mai fost încheiat.
În vara anului trecut, în plenul CL, primarul Horia Tiseanu spunea că înființarea unui parc industrial nu se face așa, peste noapte, că implică multe formalități și că trebuie clarificate multe aspecte. Proprietarul terenului a comandat pe propria cheltuială un studiu de oportunitate și un studiu de fezabilitate care include și o evaluare a terenului. Primăria Câmpina a dorit să facă propria evaluare, iar în luna februarie a acestui an a angajat un evaluator autorizat, expert tehnic judiciar în evaluarea proprietăților imobiliare. Iar aceasta a fost ultima informație despre parcul industrial.
Cum înființarea parcului industrial a fost unul dintre subiectele discutate la întâlnirea de luna trecută cu cititorii noștri, am întrebat Primăria Câmpina care mai este situația și așa am aflat că procedura a fost suspendată de proprietarul terenului. Și am mai aflat că proprietarul în cauză este cu plata la zi a sumelor datorate bugetului local pentru terenul respectiv, nefiind scutit de impozite de vreme ce nu s-a ajuns la semnarea efectivă a unui contract de asociere între cele două părți. Nu știm de ce Claudiu Davițoiu a decis să suspende procedura. Poate că negocierile cu Primăria nu au decurs așa cum își dorea, poate că rezultatele celor două evaluări difereau prea mult pentru a se mai ajunge la o înțelegere. Nu știm, dar probabil că acesta este și finalul poveștii electorale cu parcul industrial de la Câmpina.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina pentru autoarea accidentului cumplit din 7 aprilie 2022, de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.