CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Sute de câmpineni s-au închinat la moaștele Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou

- Actualitate -

Sute de câmpineni s-au închinat la moaștele Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou

La bisericile Sf. Nicolae și Sf. Parascheva a fost luni, 4 martie, forfotă mare. Sute de credincioși de la toate parohiile din Câmpina, dar și din localitățile limitrofe, au venit să se închine la moaștele Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou.

Cele două biserici din Câmpina s-au dovedit neîncăpătoare pentru sutele de credincioși dornici să atingă racla cu moaștele Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou și să se închine la acestea.
Este pentru prima dată când moaștele Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou părăsesc Bucureștiul, al cărui ocrotitor este, după Câmpina cortegiul continuându-și traseul la ”Breaza, Comarnic, Sinaia și Bușteni, la Mănăstirea Caraiman fiind programată la ora 17.00 oficierea Sfântului Maslu”, după cum ne-a precizat părintele Grigore Melnic, protopopul Protoieriei Câmpina.


04 Mar 2024 12:00 2829 vizualizari


Comentarii


  • 05.03.2024 18:58 Observator Ieri a fost un eveniment istoric, a fost deci prima oara cand moastele protectorului Bucurestilor au fost aduse la noi in oras. Si ne-am fi asteptat sa fie intampinat sfantul Dimitrie cel Nou de toata suflarea, sau cel putin de reprezentantii ei, printr-un minim ceremonial. Cand vin oaspeti importanti la Campina sunt primiti mereu cu tot felul de onoruri si ceremonii. Cu atat mai mult se cade sa fie primit un sfant ! Insa ce am vazut ieri a fost umilitor pentru importanta momentului. Sa vina protectorul capitalei la tine prima oara, in 250 ani de cand se afla in Bucuresti, si tu Prefectura, tu Consiliu Judetean, tu Primarie, sa nu mobilizezi intreaga societate din toate categoriile (scoli, autoritati din diverse domenii, armata si politie, societati, etc ca sa-l intampine - dar mai rau decat atat, nici macar sa nu-i faci o intampinare prin proprii reprezentanti - nici macar o esarfa de primar nu s-a vazut pe undeva), e absolut rusinos... Ce am vazut ieri ne-a lasat tuturor un gust amar: politia nu a intrerupt nici circulatia, macar numai pentru momentele cand racla era adusa din masina in biserica si apoi readusa inapoi in masina la final. Niciun fel de respect aratat acestui sfant, care realmente a protejat capitala in atatea randuri, exista marturii si documente cu toptanul despre asta. Degeaba se mai trageau clopotele cand era manipulata racla, daca masinile de toate felurile treceau nepasatoare pe langa, si nimic din ce se intampla in jur nu arata un minim respect pentru asemenea moment solemn. Oribil...
10 vizualizari 16 Jun 2024 09:21 Primim de la cititorii din Telega. Lucrare ”electorală”, inundată la prima ploaie

Primim de la cititorii din Telega. Lucrare ”electorală”, inundată la prima ploaie

Un cititor CâmpinaTV.ro din Telega ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 imagini surprinse în zile consecutive la Telega, în zona Telega Vale.

citeste mai mult
2534 vizualizari 14 Jun 2024 22:48 Primim de la cititori. O situație veche, dar periculoasă, în cartierul Câmpinița

Primim de la cititori. O situație veche, dar periculoasă, în cartierul Câmpinița

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 câteva imagini surprinse pe Bulevardul Carol I, în cartierul Câmpinița, în apropierea sediului societății Drumuri și Poduri.

citeste mai mult
2650 vizualizari 14 Jun 2024 17:25 Bătaie de joc în formă continuată! Tribunalul Prahova a schimbat încadrarea în dosarul Adelei Pena de la omor la ucidere din culpă!

Bătaie de joc în formă continuată! Tribunalul Prahova a schimbat încadrarea în dosarul Adelei Pena de la omor la ucidere din culpă!

În urmă cu mai mult de doi ani, într-o seară de aprilie, un accident produs pe trecerea de pietoni din apropierea Colegiului Tehnic Forestier șoca întreaga comunitate din Câmpina. Paul Dragomir, un copil de numai 17 ani, era spulberat de un bolid condus de Adela Pena, care nici măcar nu pusese piciorul pe frână! Băiatul - elev la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” - și-a pierdut viața pe loc.

citeste mai mult
3029 vizualizari 14 Jun 2024 16:51 A fost semnalată prezența unui urs în cartierul Slobozia. În două rânduri au fost emise mesaje RO-ALERT

A fost semnalată prezența unui urs în cartierul Slobozia. În două rânduri au fost emise mesaje RO-ALERT

După orele prânzului, un mesaj RO-ALERT atenționa câmpinenii asupra prezenței unui urs pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV