Modernizarea Drumului Taberei din Câmpina necesită un milion de euro. Primarul Horia Tiseanu mizează pe PNDL 3

Actualitate (Categoria articolului)

În prima ședință din 2019, Consiliului Local Câmpina a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de investiții "Modernizare Drumul Taberei". Valoarea totală a acestei investiții se ridică la 4.557.905,04 lei, adică aproape un milion de euro. "Am auzit că urmează să apară PNDL 3 și sperăm să putem include și noi asfaltarea Drumului Taberei în acest program, astfel încât să degrevăm bugetul local", a afirmat primarul Horia Tiseanu în plenul ședinței CL.

Conform documentației aprobate de consilierii locali, Drumul Taberei are o lungime de 2.093m și o suprafață totală de 17.809 mp. Traversează una dintre zonele de agrement ale Câmpinei, Fântâna cu Cireși, trecând pe lângă fostul sat de vacanță Voila și Biserica "Nașterea Maicii Domnului", până la intersecția cu Strada Voila. În prezent, "drumul are o stare tehnică necorespunzătoare, cu făgașe, denivelări, fisuri, crăpături, precum și cu o descărcare deficitară a apelor pluviale, ceea ce îngreunează traficul rutier în condiții de siguranță și confort", după cum se menționează în raportul Direcției de Investiții.
Investiția presupune nu doar un nou covor asfaltic, ci și lucrări pentru scurgerea apelor pluviale, supralărgiri ale carosabilului în anumite puncte, ziduri de sprijin, parapeți, amenajare trotuare, parcări și piste pentru bicicliști. Durata de realizare a lucrărilor este estimată la 12 luni. Dar până la executarea lucrărilor mai e drum lung. Trebuie finalizată toată documentația, trebuie găsite fondurile necesare, apoi va fi organizată licitația, deci aprobarea indicatorilor tehnico-economici de către Consiliul Local a fost doar un pas.

3744 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1313 vizualizari
23 sept. 2020 17:11

Grupul de firme Neptun – Soceram va sprijini financiar familiile defavorizate din Câmpina prin intermediul bisericilor

După întâlnirea de marți, cu directorii unităților de învățământ din municipiul Câmpina, reprezentanții grupului de firme Neptun – Soceram s-au întâlnit miercuri cu părintele protoiereu Grigore Melnic, cu preoții parohi de la toate bisericile ortodoxe și cu pastorii celorlalte culte din localitate. A fost o nouă rundă de discuții din seria celor inițiate de grupul de firme Neptun – Soceram pentru găsirea soluțiilor concrete de sprijinire a comunității locale.

2319 vizualizari
23 sept. 2020 11:02

Imagini bombă! Ancheta avansează

Am primit la redacție imagini video în care sunt surprinse cele două persoane care, în noaptea de 16 spre 17 septembrie 2020, au scris pe zidurile unor clădiri din Câmpina mesaje de amenințare cu moartea și de denigrare la adresa primarului Horia Tiseanu și a omului de afaceri Mihai Anastasescu.

Alte stiri recente

43 vizualizari
24 sept. 2020 09:50

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 24 septembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

921 vizualizari
23 sept. 2020 22:16

Pizzeria Bella Italia se implică în campania de sprijinire a comunității câmpinene

Cătălin Roman, administratorul companiei Radan Imob SRL Câmpina (Pizzeria Bella Italia și Ballroom Bella), ne-a comunicat faptul că societatea pe care o reprezintă se va implica în campania de sprijinire a comunității locale, campanie inițiată de grupul de firme Neptun - Soceram.