S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 15 martie

Social (Categoria articolului)

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

15 martie...
1950 – Era alcătuit Comitetul pentru reconstrucția Liceului Știrbei (actualul Colegiu Național ”Nicolae Grigorescu”), distrus de bombardamentele din 1944.
1972 – Avea loc un meci pe stadionul Poiana, în optimile Cupei României la fotbal, Metalul București – FC Argeș Pitești 3-1. Era sezonul în care argeșenii câștigau titlul național și aveau să întâlnească pe Real Madrid, pe care o și învingeau în Trivale. Din lotul formației antrenate de Florin Halagian și Tănase Dima făceau parte Dobrin, Radu II, Ariciu, Pigulea, Prepurgel și alții. 
1991 – Se înființa, la Câmpina, Fundația ”Hasdeu”, care își propunea să promoveze cercetarea și să popularizarea dinastia culturală Hasdeu.
2015 – Înceta din viață actorul Eusebiu Ștefănescu (foto), cetățean de onoare ale Câmpinei, localitatea unde a copilărit. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” la clasa profesorului Alexandru Finți, în anul 1967. A jucat pe scenă la Teatrul de Stat Timișoara, la Teatrul de Stat Ploiești, la Teatrul Mic din București și la Teatrul Național. De asemenea, a jucat în 40 de filme, s-a remarcat ca un excelent recitator, dar și ca poet.
2018 – Avea loc prima ediție a Seratelor Culturale Elstar, găzduite într-un spațiu unic și generos de la Librăria Elstar, o idee a istoricului câmpinean Codruț Constantinescu, care la această primă ediție prezenta publicului volumul său de călătorii ”Pe urmele celților. Istorii și peripeții irlandeze și scoțiene”, apărut în anul anterior.

(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)

2512 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1603 vizualizari
03 dec. 2020 05:38

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 decembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2103 vizualizari
02 dec. 2020 07:55

Un drapel nou flutură în vânt la "Observator", pe dealul Muscel din Câmpina

Pe 30 noiembrie 2018, înaintea celebrării Centenarului Marii Uniri, reprezentanții Fundației Zamolxes din Câmpina împreună cu cei Radioclubului Municipal au montat un drapel național la ”Observator”, pe dealul Muscel. A fost primul tricolor care a fluturat pe Muscel, la "Observator", un loc drag multor câmpineni, situat la o altitudine de 550 metri și de unde se poate vedea întregul oraș.

Alte stiri recente

503 vizualizari
03 dec. 2020 20:50

Demersuri ale Primăriei Câmpina pentru preluarea căilor ferate din localitate, a unității de jandarmi și a unui teren al Școlii de Poliție

Primăria Câmpina a transmis o adresă Senatului și Camerei Deputaților prin care își exprimă intenția de a prelua terenurile pe care se află căile ferate din interiorul municipiului, având în vedere faptul că acestea au fost scoase din uz, nu au nicio utilitate și nici n-o vor mai avea vreodată.

743 vizualizari
03 dec. 2020 18:58

Emanoil Savin se implică în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu

(P) Emanoil Savin a decis să se alăture Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sfântul Mare Mucenic - Izvorâtorul de Mir” în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu, de lângă Târgoviște. Aici, membrii asociației și nu numai vor avea posibilitatea să-și aline traumele căpătate îm misiuni din teatrele de operațiuni militare.