S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 15 martie

Social (Categoria articolului)

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

15 martie...
1950 – Era alcătuit Comitetul pentru reconstrucția Liceului Știrbei (actualul Colegiu Național ”Nicolae Grigorescu”), distrus de bombardamentele din 1944.
1972 – Avea loc un meci pe stadionul Poiana, în optimile Cupei României la fotbal, Metalul București – FC Argeș Pitești 3-1. Era sezonul în care argeșenii câștigau titlul național și aveau să întâlnească pe Real Madrid, pe care o și învingeau în Trivale. Din lotul formației antrenate de Florin Halagian și Tănase Dima făceau parte Dobrin, Radu II, Ariciu, Pigulea, Prepurgel și alții. 
1991 – Se înființa, la Câmpina, Fundația ”Hasdeu”, care își propunea să promoveze cercetarea și să popularizarea dinastia culturală Hasdeu.
2015 – Înceta din viață actorul Eusebiu Ștefănescu (foto), cetățean de onoare ale Câmpinei, localitatea unde a copilărit. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” la clasa profesorului Alexandru Finți, în anul 1967. A jucat pe scenă la Teatrul de Stat Timișoara, la Teatrul de Stat Ploiești, la Teatrul Mic din București și la Teatrul Național. De asemenea, a jucat în 40 de filme, s-a remarcat ca un excelent recitator, dar și ca poet.
2018 – Avea loc prima ediție a Seratelor Culturale Elstar, găzduite într-un spațiu unic și generos de la Librăria Elstar, o idee a istoricului câmpinean Codruț Constantinescu, care la această primă ediție prezenta publicului volumul său de călătorii ”Pe urmele celților. Istorii și peripeții irlandeze și scoțiene”, apărut în anul anterior.

(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)

2699 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

7023 vizualizari
21 iul. 2021 09:05

"Van Damme" a comis-o din nou. A spart geamurile Pieței Centrale Câmpina

UPDATE - Miercuri, în jurul orei 9.30, "Van Damme" era din nou în zona pieței. I se dăduse drumul de la Spitalul Voila, fără să fie anunțați polițiștii. A fost chemată Poliția Municipală, iar un echipaj l-a ridicat și l-a dus la sediul instituției.

Marți seară, în jurul orei 21.40, o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice a spart cu o lopată geamurile Pieței Centrale Câmpina - 12 geamuri și ușa laterală. Polițiștii au identificat persoana respectivă pe baza înregistrărilor camerelor video de supraveghere montate la piață. Este vorba despre un individ cunoscut în Câmpina sub porecla "Van Damme", cu antecedente penale. Încă din timpul nopții a fost reținut și internat la Spitalul de Psihiatrie Voila, fiind băut, plin de sânge și extrem de agitat.

3191 vizualizari
20 iul. 2021 09:15

Potop la Bușteni. 30 de locuințe inundate și trafic blocat din cauza aluviunilor

1 comentarii

A plouat torențial la Bușteni în noaptea de luni spre marți. A fost o rupere de nori în urma căreia 30 de locuințe au fost inundate, iar DN1 blocat de aluviuni. Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență a mobilizat la fața locului mai multe echipaje de pompieri, cu două autospeciale de stingere și două motopompe pentru a ajuta la evacuarea apei din gospodăriile oamenilor. De asemenea, a fost trimis și un echipaj de prim-ajutor.

Alte stiri recente

1596 vizualizari
26 iul. 2021 20:02

”Regulamentul unui consiliu local nu trebuie să restrângă drepturile recunoscute de lege”

1 comentarii

Afirmația aparține lui Mihai Apostolache - conferențiar universitar doctor la Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, director al Centrului de Studii și Cercetări Juridice și Socio-Administrative. De asemenea, Apostolache a fost deputat în perioada 2004-2012 și, în prezent, este președintele partidul Prahova în Acțiune. Într-o postare pe pagina sa de Fcebook, Mihai Apostolache s-a referit la situația de la Câmpina, privind încercarea unor consilieri de a pune pumnul în gura presei. Detalii - aici.

2433 vizualizari
26 iul. 2021 19:46

Sacrificarea presei, o necesitate pentru ”dezvoltarea” Câmpinei

1 comentarii

La începutul acestui mandat ne-am bucurat că fața Consiliului Local s-a schimbat. Și chiar ne gândeam că vin oameni noi, care, chiar dacă nu vor avea experiența administrativă și ”șulfăneala” politică a predecesorilor lor, măcar vor avea mai multă bună credință, vor veni cu idei noi, constructive și vom asista la o dezvoltare a Câmpinei fără precedent. Am sperat că vor fi oameni care gândesc cu capul lor, nu ce scrie în agendele altora!