Apelul Prefecturii Prahova către managerii de spitale și medicii de familie: ”Situația devine disperată”

Actualitate (Categoria articolului)

Prefectul Cristian Ionescu face un apel către managerii de spitale din județul Prahova și către medicii de familie să se implice cu toate resursele de care dispun pentru a veni în sprijinul personalului medical de la UPU și Spitalul Județean Ploiești.  

Cele două unități medicale fac față cu greu numărului foarte mare de pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, situaţia devine disperată în rândul personalului medical, bolnavii sunt tot mai epuizați de la o zi la alta în așteptarea unui loc în spital. 
Pacienții cu forme medii îngrijiți în prezent la Ploiești ar putea fi transferați în alte spitale, iar la rândul lor spitalele suport pot externa pacienții cu forme ușoare și aceștia să fie preluați de medicii de familie, ceea ce ar însemna o șansă în plus pentru a salva o viață. 
”Pacienții care nu depind de aparatura din secția ATI pot fi preluați sub supraveghere medicală și în alte spitale din județ. Acolo unde a existat înțelegere, am văzut reacții rapide și le mulțumesc tuturor celor care au înțeles că este un efort comun pentru a putea trece cu bine peste această perioadă extrem de complicată. Se poate mai multă implicare din partea managerilor de spitale, cu puțină voință și conștiință cred că se mai pot găsi soluții. Nu ne putem permite intrarea în colaps a celor mai importante unități medicale ale județului. Solicit o mai mare implicare și din partea medicilor de familie, care pot reprezenta un suport important pentru colegii lor aflați în prima linie, prin consilierea și îngrijirea la domiciliu a pacienților cu forme ușoare ale bolii. Fiecare viață contează și nu avem timp de pierdut. Ducem o luptă contra cronometru și suntem obligați cu toții să dăm dovadă de umanitate, responsabilitate și solidaritate” - a declarat prefectul județului Prahova. 
Conform raportării DSP Prahova, 708 paturi Covid-19 sunt ocupate, capacitatea spitalelor care îngrijesc pacienți Covid-19 fiind deja depășită. În secțiile ATI sunt ocupate toate paturile, din totalul de 26. Sunt raportate zilnic peste 850 de cazuri noi Covid-19, iar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 18 decese. În UPU, numărul pacienților infectați cu SARS-CoV-2, care așteaptă un loc în spitale, trece de 30. 
În județul Prahova  sunt în total 27 de spitale: 17 spitale de stat, dintre care 10 îngrijesc pacienți COVID și 10 spitale private, dintre care 5 îngrijesc și bolnavi de COVID. Doar unul dintre cele 10 spitale private nu este în contract cu CAS și nu ar putea să-i fie decontate serviciile, se arată într-un comunicat al Prefecturii Prahova. 

4372 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Glodeanu Liviu Claudiu 24.10.2021 14:01 O ÎNTREBARE AM: DE CE ȚINEȚI BLOCAT UN SPITAL ÎNTREG, PENTRU CÂTEVA PATURI OCUPATE DE CEI DE LA ATI ?!?TRANSFORMAȚI-L (ÎNTREG SPITALUL) ÎN SPITAL ANTICOVID, CHIAR DACĂ NU AVEȚI DISPOZITIVELE ACELEA DE RESPIRAT..!!!PERSONAL EXISTĂ !!

Actualitate

2086 vizualizari
28 iun. 2022 13:47

La Câmpina, polițiștii au prins un șofer de autobuz băut, la 6 dimineața!

Polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autobuz, care efectua curse regulate de transport persoane, în cursul dimineții de luni, 27 iunie, pe Bulevardul Carol I.

4325 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

Alte stiri recente

1859 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

2417 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov.