Cinci bărbaţi din Şotrile, acuzaţi de braconaj şi uz de armă fără drept. Omorau mistreți și căprioare

Actualitate (Categoria articolului)

Poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat cercetări într-un dosar penal privind cinci bărbaţi din comuna Şotrile, care sunt acuzaţi de braconaj în formă continuată şi uz de armă fără drept în formă continuată.

Cercetările poliţiştilor au demonstrat existenţa unor indicii privind comiterea infracţiunilor de braconaj prin folosirea armelor letale pe raza fondurilor cinegetice administrate de Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Câmpina, în cea mai mare parte în extravilanul comunei Şotrile. Cercetările au arătat că totul a fost planificat minuţios, iar cei cinci bărbaţi s-au înţeles în prealabil, acţiunilor lor ducând la vânarea fără autorizaţie legală a mai mult exemplare de mistreți și căprioare. Carnea şi trofeele au fost transportate la domiciliile persoanelor în cauză, valoarea totală a prejudiciului creat fiind de aproximativ 4.500 euro. Conform purtătorului de cuvânt al IJP Prahova, dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina cu propunerea de finalizare a urmăririi penale şi trimiterea în judecată.
(Foto cu caracter ilustrativ)

7057 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Red_s 15.09.2018 13:40 Cu siguranță, sunt suedezii din Plaiu Câmpinei...

Actualitate

1897 vizualizari
23 ian. 2019 19:56

"Mândria de a fi român", un proiect educațional dedicat Micii Uniri, desfășurat la Școala "Ion Câmpineanu" din Câmpina

Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din Câmpina și Școala Gimnazială Nistorești, aparținând de Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" Breaza, au desfășurat miercuri, 23 ianuarie, un proiect educațional intitulat "Mândria de a fi român". Acest proiect s-a adresat elevilor din ciclul primar și a fost dedicat aniversării Zilei Unirii Principatelor Române. (video)

1757 vizualizari
23 ian. 2019 19:38

Cursurile școlare vor fi suspendate în toată țara vineri, 25 ianuarie 2019

Ministerul Educației Naționale a emis astăzi un ordin prin care se decide suspendarea cursurilor școlare în întreaga țară pentru vineri, 25 ianuarie 2019. Măsura a fost luată după ce Ministerul Sănătății a anunțat că numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut, în ultima săptămână, cu peste 20% față de nivelul așteptat. Joi, 24 ianuarie, este, oricum, zi liberă, astfel că, timp de patru zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivități.

Alte stiri recente

1873 vizualizari
23 ian. 2019 20:55

Hora Unirii, dansată de elevii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina

Pentru că joi, 24 Ianuarie, este zi liberă, elevii și profesorii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina au sărbătorit cu o zi mai devreme Unirea Principatelor Române. În curtea instituției, elevi din toate ciclurile de învățământ (primar, gimnazial, liceal) au dansat Hora Unirii, pentru a marca astfel împlinirea a 160 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, cel care a pus bazele dezvoltării moderne a României prin reformele aplicate în scurta sa perioadă de domnie.

1643 vizualizari
23 ian. 2019 11:43

Primăria Câmpina vă invită să dansați Hora Unirii pe 24 ianuarie 2019, în Pasajul de la Ceas

1 comentarii

UPDATE - Evenimentul a fost anulat.

La 24 Ianuarie 2019 se împlinesc 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. "Mica Unire" de la 1859 este considerată primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român. Primăria și Consiliul Local Câmpina vă invită joi, la ora 12.00, în Pasajul de la Ceas, pentru a dansa cu toții Hora Unirii.