Cinci bărbaţi din Şotrile, acuzaţi de braconaj şi uz de armă fără drept. Omorau mistreți și căprioare

Actualitate (Categoria articolului)

Poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat cercetări într-un dosar penal privind cinci bărbaţi din comuna Şotrile, care sunt acuzaţi de braconaj în formă continuată şi uz de armă fără drept în formă continuată.

Cercetările poliţiştilor au demonstrat existenţa unor indicii privind comiterea infracţiunilor de braconaj prin folosirea armelor letale pe raza fondurilor cinegetice administrate de Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Câmpina, în cea mai mare parte în extravilanul comunei Şotrile. Cercetările au arătat că totul a fost planificat minuţios, iar cei cinci bărbaţi s-au înţeles în prealabil, acţiunilor lor ducând la vânarea fără autorizaţie legală a mai mult exemplare de mistreți și căprioare. Carnea şi trofeele au fost transportate la domiciliile persoanelor în cauză, valoarea totală a prejudiciului creat fiind de aproximativ 4.500 euro. Conform purtătorului de cuvânt al IJP Prahova, dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina cu propunerea de finalizare a urmăririi penale şi trimiterea în judecată.
(Foto cu caracter ilustrativ)

8246 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Red_s 15.09.2018 13:40 Cu siguranță, sunt suedezii din Plaiu Câmpinei...

Actualitate

515 vizualizari
30 nov. 2023 21:40

Subiect serios, discuții comice în plenul CL Câmpina pe tema terenurilor de pe albia râului Doftana

Consiliul Local Câmpina a aprobat, la propunerea primarului Alin Moldoveanu, în ședința din 25 octombrie 2023, o hotărâre privind îndeplinirea procedurilor de radiere din Cartea Funciară a drepturilor de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea societăților Electrocarbon și Elsid, pentru mai multe terenuri de pe râul Doftana, acolo unde cele două societăți au o serie de investiții în domeniul energetic și unde administrația locală intenționează să realizeze centura de est a orașului. După aprobarea hotărârii, Electrocarbon și Elsid au apelat la instanță.

845 vizualizari
30 nov. 2023 21:32

Ion Alexe, cel mai potrivit nume pentru recent inaugurata sală de sport din Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

În urmă cu puțin timp, în ziua ceremoniei de absolvire și depunere a jurământului de către poromoția noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, în prezența secretarului de stat chestor general Bogdan Despescu și a inspectorului principal al Poliției Române chestor Benone Matei, a avut loc inaugurarea sălii de sport din incinta acestei instituții de învățământ.

Alte stiri recente

761 vizualizari
30 nov. 2023 18:59

Cupa ”1 Decembrie” la handbal feminin, juniori IV. Prima zi, un spectacol sportiv total

Șase echipe de top din România la nivel de handbal feminin juvenil au venit la Câmpina pentru a participa la Cupa ”1 Decembrie”.

1532 vizualizari
30 nov. 2023 07:44

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”

La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu.