Trecerea de la starea de urgență la starea de alertă nu aduce nicio modificare în privința spitalelor. Cel puțin, deocamdată. Spitalul Municipal Câmpina rămâne unitate-suport COVID-19 și va primi pacienții infectați cu noul coronavirus, care suferă și de alte patologii. În privința pacienților non-COVID, vor fi preluate doar cazurile care reprezintă urgențe medico-chirurgicale.
"Spitalele rămân organizate ca în timpul stării de urgență. Rămânem într-o pandemie, rămânem cu spitalele de Fază 1, Fază 2 şi Suport-Covid pregătite. Există un moment al relaxării care trebuie bine gestionat. Vom evalua această relaxare la 14 zile. Evaluarea ne va da şi măsura continuării cu alte relaxări sau intervenţia de a lua alte măsuri în cazul în care apar cazuri noi de infectare, cazuri noi la ATI sau decese", a afirmat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, joi seară, la intervenția pe care a avut-o alături de ministrul Afacerilor Interne - Marcel Vela și secretarul de stat Raed Arafat.
Ca noutate, ministrul Sănătății a precizat doar că va emite un ordin privind unele cabinete stomatologice care vor fi "special desemnate" pentru tratarea pacienților cu COVID-19.
În privința ambulatoriilor de specialitate, aici există o veste bună, dar nu pentru Câmpina, deoarece Policlinica Municipală rămâne închisă. Potrivit Hotărârii nr. 24/14 mai 2020, prin care se instituie starea de alertă în România, se reia asistența medicală în ambulatoriile de specialitate la nivelul unităților sanitare non-COVID, ceea ce nu este cazul ambulatoriului Spitalului Municipal Câmpina. Iată ce prevede punctul 13 al hotărârii menționate: “Se reia asigurarea asistenţei medicale ambulatorii, la nivelul unităţilor sanitare non-COVID, pentru cazurile care nu reprezintă urgenţă şi care nu au potenţial de agravare, cu condiţia organizării activităţii astfel încât consultaţiile să fie efectuate doar cu programare prealabilă şi interzicerea staţionării pacienţilor în zonele de aşteptare, precum şi activităţile de internare a pacienţilor care nu sunt urgenţe medicale, cu menţinerea interdicţiilor de acces a aparţinătorilor, fiind obligatorie organizarea unui sistem de informare a acestora despre starea pacienţilor internaţi".
La Câmpina, medicii sunt în Policlinică și emit rețete și adeverințe de concedii medicale pe care le trimit pacienților pe mail sau pe whatsapp. Policlinica Municipală nu lucrează pe niciun serviciu cu publicul, cu excepția puținilor pacienți programați pentru terapie oncologică, dar care intră în oncologie pe un circuit special dedicat lor, după cum ne-a precizat managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu. Numărul de telefon al Spitalului Municipal, de unde se poate face legătura în ambulatoriu, este 0244.337.351.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.