CONTACT

Spitalul Municipal Câmpina rămâne organizat ca în timpul stării de urgență, adică unitate-suport COVID-19. Nici Policlinica Municipală nu se deschide, deocamdată

- Actualitate -

Spitalul Municipal Câmpina rămâne organizat ca în timpul stării de urgență, adică unitate-suport COVID-19. Nici Policlinica Municipală nu se deschide, deocamdată

Trecerea de la starea de urgență la starea de alertă nu aduce nicio modificare în privința spitalelor. Cel puțin, deocamdată. Spitalul Municipal Câmpina rămâne unitate-suport COVID-19 și va primi pacienții infectați cu noul coronavirus, care suferă și de alte patologii. În privința pacienților non-COVID, vor fi preluate doar cazurile care reprezintă urgențe medico-chirurgicale.

"Spitalele rămân organizate ca în timpul stării de urgență. Rămânem într-o pandemie, rămânem cu spitalele de Fază 1, Fază 2 şi Suport-Covid pregătite. Există un moment al relaxării care trebuie bine gestionat. Vom evalua această relaxare la 14 zile. Evaluarea ne va da şi măsura continuării cu alte relaxări sau intervenţia de a lua alte măsuri în cazul în care apar cazuri noi de infectare, cazuri noi la ATI sau decese", a afirmat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, joi seară, la intervenția pe care a avut-o alături de ministrul Afacerilor Interne - Marcel Vela și secretarul de stat Raed Arafat.
Ca noutate, ministrul Sănătății a precizat doar că va emite un ordin privind unele cabinete stomatologice care vor fi "special desemnate" pentru tratarea pacienților cu COVID-19.

În privința ambulatoriilor de specialitate, aici există o veste bună, dar nu pentru Câmpina, deoarece Policlinica Municipală rămâne închisă. Potrivit Hotărârii nr. 24/14 mai 2020, prin care se instituie starea de alertă în România, se reia asistența medicală în ambulatoriile de specialitate la nivelul unităților sanitare non-COVID, ceea ce nu este cazul ambulatoriului Spitalului Municipal Câmpina. Iată ce prevede punctul 13 al hotărârii menționate: 
“Se reia asigurarea asistenţei medicale ambulatorii, la nivelul unităţilor sanitare non-COVID, pentru cazurile care nu reprezintă urgenţă şi care nu au potenţial de agravare, cu condiţia organizării activităţii astfel încât consultaţiile să fie efectuate doar cu programare prealabilă şi interzicerea staţionării pacienţilor în zonele de aşteptare, precum şi activităţile de internare a pacienţilor care nu sunt urgenţe medicale, cu menţinerea interdicţiilor de acces a aparţinătorilor, fiind obligatorie organizarea unui sistem de informare a acestora despre starea pacienţilor internaţi".
La Câmpina, m
edicii sunt în Policlinică și emit rețete și adeverințe de concedii medicale pe care le trimit pacienților pe mail sau pe whatsapp. Policlinica Municipală nu lucrează pe niciun serviciu cu publicul, cu excepția puținilor pacienți programați pentru terapie oncologică, dar care intră în oncologie pe un circuit special dedicat lor, după cum ne-a precizat managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu. Numărul de telefon al Spitalului Municipal, de unde se poate face legătura în ambulatoriu, este 0244.337.351.


15 May 2020 10:44 4937 vizualizari


Comentarii






  • 15.05.2020 23:14 Focseneanu Carmen Mi se parea normal sa se amenajeze preluarea cazurilor pt covid la fosta maternitate caci nu au fost multe cazuri in zona noastra si sa fie lasat spitalul municipal si policlinica sa-si faca treaba pentru restul lumii Multi avem nevoie sa mergem la cabinetele din policlinica pt diverse afectiuni. Ce sa facem?? Rezolvam totul (consultatii, tratamente, etc) cu telefonul??? De ce mai pkatim o gramada de bani la sanatate daca nu beneficiem mai de nimic??? si tb sa platim analizele la privati, ecografii, tomografii, RMN.
  • 15.05.2020 23:04 Focseneanu Carmen Am nevoie de consult la edocrinologie, am facut analize in martie, cu pandemia s-a inchis laboratorul AHTB si am ljat rezultatele abia in mai. Ne putem adresa spitalului municipal. Nu se poate da tratamente prin telefon!!! Platesc peste 960 lei/ luna pt sanatate si nu beneficiez mai de nimic. E drept oare???
  • 15.05.2020 12:31 Catalin Ar fi simplu, Sectia contagioase amenajata pentru primirea Covid restul spitalului sa functioneze normal. In 2 luni se rezolva dar e mai bine sa ia salariu 200 de cadre medicale pentru tratarea a 3 packenti
1704 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
2045 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
3149 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3221 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV